Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, bardzo proszę o poradę, które wybrać rynny? Marley? czy Profil? Oczywiście mam na myśli rynny PCV (tańsze). Czytałam, różne posty i wiem, że Marley ma dobrą opinię, jednak nie wiem nic nt. rynien z Profila, ma ktos takie lub słyszał coś na ich temat? Z braku wiedzy nie wiem, które wybrać...wiem tylko tyle, że Profil jest tańszy (bynajmniej z Profila wyceniono nam rynny o 1tyś taniej!), ale już nie raz słyszałam "tanie mięso ..." dlatego nie wiem co zrobić i proszę o podpowiedzi.
https://forum.murator.pl/topic/74627-marley-czy-profil/

Dawno temu ...pracowałam w Marley'u....

i reklamacji jakościowych czy odbarwieniowych było bardzo mało. Jeśli już to były problemy wynikające z głupoty czy lenistwa montujących (na to uważaj), bo jak nazwać to, że widać, że jest to tak wyprofilowane że samo się będzie trzymac i jest specjalna gumka do zabezpieczenia szczelności, a ktoś wali grubą warstwę kleju. No i potem, jak chce coś poprawić, to niestety ....roziązania siłowe zawodzą.

Problemem natomiast była dostępność kompletu elementów. Ludzie na jakąś 1 brakująca złączkę czasem czekali kilka miesięcu. Tak więc, wybieraj dużych dystrybutorów. Najlepiej zadzwoń do Marley Polska (Warszawa) i poproś o nazwę dystrybutora z twojego regionu. Rekomendacji pewnie nie dadza, ale raczej odeśla cie do kogoś, z kim często współpracują.

....ale to wszytko było dawno temu (7 lat), więc może się coś zmieniło.

Wtedy głównym konkurentem Marleya było Plastmo

https://forum.murator.pl/topic/74627-marley-czy-profil/#findComment-1676915