anitajas1 16.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam, bardzo proszę o poradę, które wybrać rynny? Marley? czy Profil? Oczywiście mam na myśli rynny PCV (tańsze). Czytałam, różne posty i wiem, że Marley ma dobrą opinię, jednak nie wiem nic nt. rynien z Profila, ma ktos takie lub słyszał coś na ich temat? Z braku wiedzy nie wiem, które wybrać...wiem tylko tyle, że Profil jest tańszy (bynajmniej z Profila wyceniono nam rynny o 1tyś taniej!), ale już nie raz słyszałam "tanie mięso ..." dlatego nie wiem co zrobić i proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Rynien ich nie stosowałem.Znam za to z innej strony samą firmę. Duże, poważne przedsiębiorstwo z przyzwoitą organizacją i kontrolą jakości, wiodąca firma w zakresie rur kanalizacyjnych o dużych przekrojach. Słabe przedsiębiorstwa nie są w stanie czegoś takiego robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 16.03.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Marley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 16.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Marley jeszcze do niedawna sama się zastanawiałam, ale nasz dekarz jeden z lepszych w okolicy polecił nam tę firmę i twierdził, że zakłada te rynny w Polcsce i za granicą (bo tam też robi dachy) mam już założone, w kolorze brąz, fakt są droższe ale za to jakie piękne i ponoć kolor nie blaknie Pozdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 17.03.2007 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Marley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 17.03.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Profil-mało znana firmaza to Marley dobra i sprawdzonatańsze od Marleya i nie najgorsze -Bryza, Kaczmarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitajas1 18.03.2007 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, opinie...myślę, że teraz już wiemy na co się zdecydować Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 18.03.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 a mnie ostatnio mój dekarz, odradzał mi Marleya. Mówił, że po paru latach wszystko się sypie - remontował dach.Twierdzi, że lepsze są rynny stalowe powlekane, malowane tylko nie pamiętam nazwy firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.03.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A tak konkretnie to co się sypało z tych rynien??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 19.03.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Marley w kolorze miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 19.03.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 A tak konkretnie to co się sypało z tych rynien??? Pozdrawiam. nie rozmawiałem z nim o szczegółach, ale sam jestem zaskoczony tą opinią. Remontował on dach i pewnie przy demontażu rynien może wszystko nie trzymało się kupy. Może plastik popękał. Nie wiem. Porozmawiam z dekarzem, także póżniej podam więcej faktów. Wcześniej ok. 5 lat temu sam mi zakładał rynny Marleya na budynku gospodarczym i jest wszystko ok. Sam tym wszystkim jestem zdziwiony. Miałem zakładać Marleya na budynku mieszkalnym, ale teraz się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.03.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No właśnie! W większości przypadków nie jest winny materiał a partackie wykonanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 20.03.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A co sądzisz o rynnach firmy Lindap. Są to rynny stalowe, powlekane z tego co wiem. Na mój dom wychodzą taniej o ok. 900 zł od Marleya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.03.2007 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Lindab to bardzo dobry produkt. Polecam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitajas1 21.03.2007 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 VIP Jacek dobrze by było jakbyś się dowiedział szczegółów, bo teraz sama nie wiem co zrobić....w między czasie zaproponowano mi, żeby zrezygnowac z Marleya, bo to nie jest dobry wybór, a żeby się zdecydować na rynny Kaczmarek - Bryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 06.05.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 mi doradzono marleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.05.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Andrzej Wilhelmi,a co byś polecił: Marley czy Nikoll ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.05.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Trudno dać tak radykalną odpowiedź. Montowałem jedne i drugie i po kilku latach nic złego się z nimi nie dzieje. Myślę, że jedne i drugie to bardzo dobre produkty. W wyborze kierowałbym się walorami estetycznymi i ceną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozetakamozenie 08.05.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Marley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts