Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marley czy Profil ????

Recommended Posts

Witam, bardzo proszę o poradę, które wybrać rynny? Marley? czy Profil? Oczywiście mam na myśli rynny PCV (tańsze). Czytałam, różne posty i wiem, że Marley ma dobrą opinię, jednak nie wiem nic nt. rynien z Profila, ma ktos takie lub słyszał coś na ich temat? Z braku wiedzy nie wiem, które wybrać...wiem tylko tyle, że Profil jest tańszy (bynajmniej z Profila wyceniono nam rynny o 1tyś taniej!), ale już nie raz słyszałam "tanie mięso ..." dlatego nie wiem co zrobić i proszę o podpowiedzi.

Rynien ich nie stosowałem.

Znam za to z innej strony samą firmę. Duże, poważne przedsiębiorstwo z przyzwoitą organizacją i kontrolą jakości, wiodąca firma w zakresie rur kanalizacyjnych o dużych przekrojach. Słabe przedsiębiorstwa nie są w stanie czegoś takiego robić.

Marley ;-)

jeszcze do niedawna sama się zastanawiałam, ale nasz dekarz jeden z lepszych w okolicy polecił nam tę firmę i twierdził, że zakłada te rynny w Polcsce i za granicą (bo tam też robi dachy)

mam już założone, w kolorze brąz, fakt są droższe ale za to jakie piękne i ponoć kolor nie blaknie

Pozdr

Ania

A tak konkretnie to co się sypało z tych rynien??? Pozdrawiam.

nie rozmawiałem z nim o szczegółach, ale sam jestem zaskoczony tą opinią.

Remontował on dach i pewnie przy demontażu rynien może wszystko nie trzymało się kupy. Może plastik popękał. Nie wiem. Porozmawiam z dekarzem, także póżniej podam więcej faktów.

Wcześniej ok. 5 lat temu sam mi zakładał rynny Marleya na budynku gospodarczym i jest wszystko ok.

Sam tym wszystkim jestem zdziwiony. Miałem zakładać Marleya na budynku mieszkalnym, ale teraz się zastanawiam.

• 1 month później...
Trudno dać tak radykalną odpowiedź. Montowałem jedne i drugie i po kilku latach nic złego się z nimi nie dzieje. Myślę, że jedne i drugie to bardzo dobre produkty. W wyborze kierowałbym się walorami estetycznymi i ceną. Pozdrawiam.