mclear 16.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Czy nie jest to alternatywa BK i ceramiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.03.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 powiem tak - po dzisiejszej wizycie w hurtowni stwierdzam, ze wszystko jest alternatywą, normalnie zero materiału,mam tony gliny na budowie, chyba zacznę sobie sama wypalac cegiełki na garaż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 17.03.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 ułatwienia podam stronę leiera http://www.leier.pl dlal tych co nie słyszeli do keramzytonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 17.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Hej! Właśnie powoli "dojrzewam" do keramzytobetony, z powodów podanych przez przedmówczynię Uważam, że materiał jes ok - to właściwie ceramika, naturalny materiał, ma dobre właściwości izolacyjne, a o wierceniu w tym dziurek każdy mówi co innego - stąd wniosek - trza umić Zdaje się, że sukces zależy od niekłopotliwej (nauczonej) ekipy, bo sam materiał jest w porządku. 24cm keramzytu+ wełna 12 cm = U=0,25 to dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.03.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 koło mnie gośc ma takie cos. sciana 2w, ocieplony welna, niie narzekawidziałam duzo domów budowanych z keramzytów i podobnych - w Niemczechja tam uważam, ze to dobry materiał - gdyby miała wybierac keramzyt - beton komórkowy osobiście wybrałabym keramzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 17.03.2007 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 ja na 100 % buduje z keramzytu, ma dobre włascicwosci izolacyjne i akustyczne i mała nasiąkliwiść. Dodatkowo w lejerze keramzyt 24 kosztuje po rabacie 6 zeta i od 1 stycznia ceny są bez zmian a na 1 metr kw. wchodzi 8,5 sztuki pustaka więc cena za metr ściany bedzie tańsza od gazobetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 17.03.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witcie Ja buduję z keramzytu. Ale ja mam pustaki z Czamaninka czyli Maxit dawny optiroc. Uważam, że materiał dużo lepszy od BK. Trudnieszy w obróbce ale szlifierka kątowa 230 mm i pocięte. A dodam, że buduję sam z majstrem i jest to moja pierwsza budowa. Jeśli macie jakieś szczegółowe pytania - jestem do uslug. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 17.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam ! Do " EDA" 1] - jakie pustaki czy ze styropianem w środku i po ile ?2]- czy wszystko będzie w keramzycie / od fundamentów aż po strop ?3]-czy pustaki z Czamaninka są dobrej jakości.4]- mnie do dzisiaj nie wysłali cennika na kompleksową budowę aż po dach.5- jeśli masz cennik ,czy byś go mi przesłał ? Pozdrawiam - "Gołąb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.03.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 material ma duzo zalet i jedna wade, jakos producenci nie umieja go sprzedac. nawet w obecnej sytuacji nie potrafia sie odnalezc .... chyba powinni byc bardziej widoczni na rynku, tworzyc alternatywe dla BK i ceramiki. moga juz nie miec takiej szansy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 18.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jecekp71 cichoooo bo wykupią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 18.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 @Gołąb 1) bez styropianu - czmaninek nie robi ze styropianem. Poza tym... zaraz zwolennicy jednowarstwowej ściany mnie zjedzą ale... nie wierzę i nie spotkałem projektanta ani wykonawcy który w to wierzy. Poza tym gdzie znajdziesz ekipę która to zrobi ? W Ytongu ? Za ile ? 2) Fundamenty zrobiłem ze zwykłych bloczków betonowych. Keramzyt był za drogi. Strop mam z Czamaninka i wszyscy wykonawcy zgodnie mówią że to jeden z najlepszych stropów. 3) Pustaki trzymają wymiary, nine ma z nimi wiekszych problemów. Zdarzają się babole typu coś nadlanego ale to wyjątki. 4) Odnośnie cen i cenników to ja mam mocno nieaktualne. Zamówiłem bloczki w lutym zeszłego roku, odebrałem częściowo w lipcu. Były problemy z utrzymaniem ceny mimo podpisanej umowy i przedpłaty !!! Podsumowując.. jestem na tak i myślę że wybrał bym keramzyt raz jeszcze. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAZZI 18.03.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Jestem zdecydowany budować z keramzytu, ale we wrocławiu firmy oferujące ten materiał podwyzszyle ceny od października o 10%.Dodatkowo jeden producent podaje informację że do produkcji bloczków nie dodaje piasku, co poprawia parametry izolacujne w porównaniu z konkurentem. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 19.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam ! Do " EDA" Dzięki za odpowiedż - pozdrawiam - "Gołąb". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 19.03.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 @mazzi Jest to możliwe. Miałem możliwość porozmawiać z przedstawicielem Czamaninka jak był ich przedstawicielem i później jak już był moim kolegą i przedstawicielem innej firmy. Wspominał, że inni producenci robią różne myki, żeby obniżyć cenę bloczka. Piasek na pewno jest duuuuużo tańszy od keramzytu. Wskaż mi proszę producenta materiałów na ściany, który nie podniósł cen. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 19.03.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 hej ja tez buduje z keramzytu jest duzo tanszy od ceramiki i o wiele mniej prominiotworczy ale nie ma co przechwalac bo faktycznie moze wykupia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts