Arek99 10.06.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 a co mi tam, pochwalę się!!! Po prawie 1,5 roku załatwiania formalności, walki z urzędami, ZE, URE i sąsiadami otrzymałem wreszcie pozwolenie na budowę Teraz czekam tylko z niecierpliwością na uprawomocnienie się decyzji i .... łopata w garść!! Wiele uwaga z forum przydało mi się przy załatwianiu pozwolenia - zwłąszcza dotyczących ZE i odwołania do URE. Dzięki wszystkim, którzy w jakiś sposób mi pomogli!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.06.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 To gratulacje i trzymam kciuki za powodzenie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 10.06.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 A ja czekam. Jeszcze jakiś tydzień. Dostałem wczoraj odpowiedni list z urzędu. Trwało to u mnie krócej - grudzień WZiZT, styczeń zakup działki, luty-maj papierki, uzgodnienia i projekt (indywidualny). Najbardziej zawalił mi terminy architekt, mam przez niego ponad miesiąc do tyłu.. żeby nie on, już bym budował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 10.06.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Gratulacje dla wszystkich, którzy dostali. Dla tych co jeszcze nie dostali, załatwiajcie a będzie Wam dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Arek99. p.Arkadiurzu to się zdarza w najlepszej rodzinie że dostanie się pozwolenie no moze to nieco krócej trwać ale się zdaża. Na tym Forum są rekordziści "pozwolenie w dwa tygodnie" ale muszę ich rozczrować mój sąsiad budował zanim dostał pozwolenie, było to wprawdzie pięć lat temu ale rokord pozostał. Powodzenia życzę i dystansu do budowy aby nie dać się zupełnie zdominować sprawom budowania, budowa domu to fascynująca rzecz zwłaszcza dla tych co to robią pierwsz raz, dużo zdrowia i humoru na budowie. Życzliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 10.06.2003 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 dzięki wszystkim - mam nadzieję, że w dalszej/właśiwej już pracy na budowie również będę mógł na Was liczyć do Życzliwego - wbrew pozorom podchodzę do tego zdroworozsądkowo, bo jedną budowę mam już za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 10.06.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Gartulacje i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 10.06.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 no to super a teraz dalej naładuj swoje akumulatory cierpliwością i wytrwałością bo będzie Ci to potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Gratuluję. Nie chcę krakać, ale decyzja musi być ostateczna. Jeszcze 14 dni i dopiero niech strzela szampan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 10.06.2003 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 no pewnie - zawsze jakiś sceptyk się znajdzie - a właśnie, że szampana wypiję już dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Arek99. Oczywiście że szampan dzisiaj!A tak poza tym co masz wypić dzisiaj to wypij na zdrowie a "co masz zrbić dzisiaj zrób jurto będziesz miał dzień wolnego".Pzdr.Życzliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin23 10.06.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 gratuluje. ja na swoje pozwolenie czekalem prawie rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Arek. Nie jestem twój wróg. Pij dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 a co mi tam, pochwalę się!!! Po prawie 1,5 roku załatwiania formalności, walki z urzędami, ZE, URE i sąsiadami otrzymałem wreszcie pozwolenie na budowę Teraz czekam tylko z niecierpliwością na uprawomocnienie się decyzji i .... łopata w garść!! Wiele uwaga z forum przydało mi się przy załatwianiu pozwolenia - zwłąszcza dotyczących ZE i odwołania do URE. Dzięki wszystkim, którzy w jakiś sposób mi pomogli!! WIEM, JAKIE KOSZMARY DO TEGO EPITAFIUM PRZEZYWALES, SAMA TEZ TO PRZESZLAM. ZYCZE POWODZENIA JUZ WIECEJ ZA TOBA!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 A ja czekam. Jeszcze jakiś tydzień. Dostałem wczoraj odpowiedni list z urzędu. Trwało to u mnie krócej - grudzień WZiZT, styczeń zakup działki, luty-maj papierki, uzgodnienia i projekt (indywidualny). Najbardziej zawalił mi terminy architekt, mam przez niego ponad miesiąc do tyłu.. żeby nie on, już bym budował... TRZEBA BYŁO KUPIĆ GOTOWY PROJEKT MURATORA, I TANIEJ, I SZYBCIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Gratuluję, ale ja czekam już od stycznia i nie mogę wyegzekwować w WZiZT 1 zdania że: Dopuszcza się ... między 3.0 a 1,5m.... a bez tego ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 11.06.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 A ja czekam. Jeszcze jakiś tydzień. Dostałem wczoraj odpowiedni list z urzędu. Trwało to u mnie krócej - grudzień WZiZT, styczeń zakup działki, luty-maj papierki, uzgodnienia i projekt (indywidualny). Najbardziej zawalił mi terminy architekt, mam przez niego ponad miesiąc do tyłu.. żeby nie on, już bym budował... TRZEBA BYŁO KUPIĆ GOTOWY PROJEKT MURATORA, I TANIEJ, I SZYBCIEJ Aha... Ale ktoś by go musiał a d a p t o w ać a to też by potrwało i taniej by nie było - projekt kosztował to samo co gotowy z adaptacją - a przynajmniej mam własny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 12.06.2003 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 ja kupiłem gotowy i robiłem adaptację, ale gdybym wiedział ile z tym zachodu i kasy, to zamówiłbym indywidualny. Chyba wyszedłby porównywalny kosztowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 18.06.2003 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Mam już i ja. Dziś odebrałem z gminy.. Jeszcze trochę musi odleżeć... i łopata w ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 teraz wór pieniążków w garść, łopata na plecy i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts