paweu 20.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 przede wszystkim wybił bym sobie z głowy plastikowe szambo ( w przypadku naporu wod gruntowych) bo o ile uda uchronic sie go przed wypłynięciem - to moze nie udac uchronic przed splaszczeniem ...(po opróznieniu) posłuchałbym tego co mówi sąsiad ... ale ja nie chce robic szamba tylko oczyszczalnie biologiczna tak jak napisalem na poczatku a z tego co sie orientuje to ona jest pusta tylko w przypadku oprozniania max 1 raz na rok a pewnie troche rzadziej A czy przy oczyszczalni ścieków nie musi być przypadkiem minimalnej odległości rur rozsączających od zwierciadła wody gruntowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 20.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No właśnie... Jakim cudem dostałeś zgodę na POŚ w takich warunkach gruntowych?? No i czy zastanawiałeś się czy ta POŚ wogóle będzie działała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.03.2007 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 pytam o oczyszczalnie biologiczna bezdrenazowa a nie rozsaczajaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 27.02.2021 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Witam, chcę wkopać małe szambo (2,2m3) a mam wysoki poziom wody (szczególnie teraz na wiosnę). Żeby nie wypływało chcę po wkopaniu przykryć płytą drogową o wadze prawie 2t. Czy ktoś już tak próbował załatwić problem wyporu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek z ABC 14.08.2023 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Trzeba go: zalać wodą następnie obsypać go suchym betonem b10, następnie warstwowo zagęszczać wodą, po kilku dniach wylać wodę. Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts