GRom 10.06.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Mam zamiar zakupić projekt instalacji do mojego domku, na razie sam projekt, być może rury sam położe.I nie chciałbym zeby mnie "fachowiec" naciął.Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś 10.06.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Standardowo jak kupujesz projekt domku to jest tam m.in. projekt ciepłej i zimnej wody, gazu c.o. oraz wentylacji ale grawitacyjnej. Myślę że taki projekt powinien być zawarty wg Twojego życzenia w projekcie domku (za niewielką dopłatą ale w jakiej wysokości to nie wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 10.06.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Za projekt we Wrocławiu w jednej z firm chcą 700zł, z czego ok 500 oddają w rabacie na sprzęt. Na wycenę z drugiej czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 11.06.2003 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Niestety nie ma w projekcie wentylacji mechanicznej.Dzięki Bartt za inf.Jeszcze jedno pytanie.Ten projekt to masz koncepcyjny czy z wyliczonymi materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 11.06.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Projektu jeszcze nie mam - negocjuję cenę, bo 700 za godzinkę - dwie roboty to moim zdaniem nazbyt wiele. Ale jest to projekt kompletny z wyliczeniami i materiałem PS na http://www.rekuperatory.pl jest forum nt. wentylacji mechanicznej, na razie ubogie, ale może warto je rozruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś 11.06.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Wiesz nie wiem czy projekt wentylacji z obliczeniami dokładnymi odnośnie ile powietrza oraz dobór przewodów i wyliczenie strat itd. oraz zrobienie rzutów aksonometrii to jest dwie godzinki. No i liczy się wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 11.06.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Licząc na piechotę zejdzie z pewnością trochę więcej, ale przecież czarną robotę odwala odpowiedni program komputerowy Nawet, gdyby zabrało to cały dzień to chętnie taką dniówkę przyjmę - na uczelni to dwutygodniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś 11.06.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Projek kotłowni (takiej troszkę większej) kosztuje kilka tysięcy a wcale nie siedzi się nad tym miesiącami więc nie liczy się sama praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts