FYM 17.03.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 mam na poddaszu legary (stara wiejskachata) chciałem położyć podłągę...a tu niespodzianka legary wygieły się lekki łuk. ma ktoś moze pomysł jak je "wyprowadzic " myslałem o nabiciu pasów z osb a w szczeliny pianka montażowa...moze macie inne sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 obrócic, na bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FYM 17.03.2007 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 obrócic, na bok jasne... a dach będzie trzymał sąsiad chodzi mi raczej o wypełnienie łuków...albo nabicie czegos ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 aaa chodzi nie o legary a tregry (tragarze) - chyba ... no to trzeba je czyms nadbic .. poszukaj cos na podwórku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akusta 08.08.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 mam na poddaszu legary (stara wiejskachata) chciałem położyć podłągę...a tu niespodzianka legary wygieły się lekki łuk. ma ktoś moze pomysł jak je "wyprowadzic " myslałem o nabiciu pasów z osb a w szczeliny pianka montażowa...moze macie inne sugestie... "Bananowe" tragarze w takich sytuacjach należy pokryć OSB, wypoziomować suchą posadzką na legarach i podkładkach i zamontować gotową posadzkę. Pozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 08.08.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 widzę tylko jeden problem..jeżeli legary zmieniły kształt pod wpływem np nadmiernej wilgoci, to w momencie jak wyrównamy wszystko na płask, a przypadkowo warunki wilgotności się zmienią może nam się podłoga wygiąć w drugą stronę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akusta 09.08.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 ..jeżeli legary zmieniły kształt pod wpływem np nadmiernej wilgoci, to w momencie jak wyrównamy wszystko na płask, a przypadkowo warunki wilgotności się zmienią może nam się podłoga wygiąć w drugą stronę.. Nie wygną się o 100% w drugą stronę, mogą lekko zmniejszyć ugięcie. Pozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts