Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też szukam tynkarzy, ale z terminami kiepsko...

robił może u kogoś z Was gipsowe p.Bańka?

a w związku z tym że mały przestój na budowie, udało nam się trochę uporządkować obejście :)

mam do sprzedania ok.8 kubików desek szalunkowych i ok 150 stempli

,

Witam

A po ile te deski????

Pozdrawiam

Mozesz sprobowac pana Mariana Lysika, biuro po lewej od Starostwa w Wieliczce, jedna wada nie ma on czasu jezdzic na budowe poza odbiorem etapow prac. Natomiast w okienkach w biurze jest do twojej dyspozycji. Mily, rzeczowy ale ja znalazlem kogos kto na poczatku czesciej bywal na budowie. Rynek spowodowal to ze teraz ciezko go zaciagnac na budowe, za duzo zlecen ...

Powodzenia

czy możecie polecić kogos kto szybko i sprawnie wykona projekt przyłącza gazowego? :wink:

W zasadzie wykonuje to gazownia, ale jesli zrobić to we własnym zakresie to czas oczekiwania na gaz jest krótszy o połowę a gazownia zwraca ryczałtowo 275 zł netto. To chyba i tak mało na projekt no ale.......

Witam serdecznie wszystkich budujących :D To mój pierwszy kontakt z Grupą Wielicką,ale lepiej późno niż wcale.Prawde mówiąc jest mało rozreklamowana :wink:

Mam pytanie do inwestorów: Gdzie kupiliście więźbę- bo teraz zrobiło się z tym zamieszanie jak jeszcze niedawno z pustakami.Pytałąm już o to na Grupie Krakowskiej ale ja się buduję miedzy Niepołomicami a Wieliczka więc może bedziecie miec lepsze informacje.

krk_woman

Tartak pan Ziemianin Jasienica 101 kolo Myslenic

012 272 17 75

W czerwcu realizacja okolo tygodnia, zamow wiezbe juz z impregnacja.

zostalo mi od nich kubik lat 5x5 cm dl ok 4 metrow jakbys to tez zamawiala.

zamawia sie faxem albo poczta (ja bylem osobiscie), gosc przywozi na wyznaczone miejsce.

dada

Witam serdecznie wszystkich budujących :D To mój pierwszy kontakt z Grupą Wielicką,ale lepiej późno niż wcale.Prawde mówiąc jest mało rozreklamowana :wink:

Mam pytanie do inwestorów: Gdzie kupiliście więźbę- bo teraz zrobiło się z tym zamieszanie jak jeszcze niedawno z pustakami.Pytałąm już o to na Grupie Krakowskiej ale ja się buduję miedzy Niepołomicami a Wieliczka więc może bedziecie miec lepsze informacje.

Witaj

krk women

A gdzie dokładnie? Ja mam budowę w Sułkowie właśnie przy drodze Wieliczka-Niepołomice

Ja zamawiałam więźbę u gościa, który od 5 lat współpracuje z moimi budowlańcami. Nie było to narzucone przez nich, ale cena przystepna i dobre drzewo. Niestety dość dużo liczy za impregnację bo 100 zł do kubika. Dlatego kupilismy impregnaty i sami to zrobimy.

Pan Edek 012 373-34-58. (komórke gdzieś zgubiłam) Gdzie ma tartak to nawet nie wiem.

Mozesz sprobowac pana Mariana Lysika, biuro po lewej od Starostwa w Wieliczce, jedna wada nie ma on czasu jezdzic na budowe poza odbiorem etapow prac. Natomiast w okienkach w biurze jest do twojej dyspozycji. Mily, rzeczowy ale ja znalazlem kogos kto na poczatku czesciej bywal na budowie. Rynek spowodowal to ze teraz ciezko go zaciagnac na budowe, za duzo zlecen ...

Powodzenia

Wielkie dzieki , juz z nim wstepnie rozmawialem (polecala go tez Mariku :) - dziekuje), rzeczywiscie z czasem u niego krucho, bo najpierw powiedzial, ze juz nie ma nas gdzie wlozyc, ale jak dowiedzial sie ze budowa w Wieliczce wiec bedzie mial blisko to sie zgodzil.

Moze jednak jeszcze mozecie kogos polecic (bardzo prosze namiary, moze byc na priv), zawsze lepiej rozeznac rynek :).

Witaj

krk women

A gdzie dokładnie? Ja mam budowę w Sułkowie właśnie przy drodze Wieliczka-Niepołomice

Ja zamawiałam więźbę u gościa, który od 5 lat współpracuje z moimi budowlańcami. Nie było to narzucone przez nich, ale cena przystepna i dobre drzewo. Niestety dość dużo liczy za impregnację bo 100 zł do kubika. Dlatego kupilismy impregnaty i sami to zrobimy.

Pan Edek 012 373-34-58. (komórke gdzieś zgubiłam) Gdzie ma tartak to nawet nie wiem.

Ja w połowie drogi miedzy Wielliczką a Niepołomicamii - w Grabiu . Trochę ceny więźby i czas oczekiwania na nią mnie przestraszył - mam nadzieję ze to nie zatrzyma mojej szybkorosnącej budowy :-?

edit-blondi i dada-krk dzięki za namiary.

Kochani

Bardzo podoba mi sie domek Lawenda http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=139&sid=5 ale obawiam sie kosztow jego budowy wiec mam jeszcze alternatywe nieco ubozsza-dom Melodia z krajobrazow.

Prosze o doradzenie jak to bylo w waszych przypadkach-czy najpierw kupowaliscie projekt a potem dowiadywaliscie sie o cene jego wybudowania czy moze moge dostac mniej wiecej wycene stanu surowego od ekipy budowlanej na podtsawie tylko takiego zdjecia?Tzn przed kupieniem szczegolowego projektu?

Poczytalam o cenach stanow surowych i mam metlik bo wynika ze sa baaardzo duze rozbieznosci.

Moze ma ktos jakas niedroga godna polecenia ekipe na koncowke przyszlego roku ewentualnie jakies namiary netowe do nich bym mogla wyslac zapytanie o robocizne?

Z gory dziekuje :D

ps.Chyba mnie pokopalo znajdujac taki projekt ale co ja poradze jak jestem w nim zakochana?

Dom bardzo ładny ale wydaje mi sie ze budowa będzie kosztowna.

Co do cen trudno cos konkretnego powiedzieć .

Generalnie do góry idą ciągle koszty robocizny . Ceny materiałów na pewno sie juz zatrzymały i nawet lecą w dół ( stal , pustaki ).

Trzeba się jeszcze zorientować czy taki dom można budować na danym terenie (wysokość budynku , kąt nachylenia dachu itp - taką informację mozna uzyskać w gminie lub też jeśli jest sprawdzić co piszą w planie zagospodarowania terenu dla danego obszaru.

Poproś firmę sprzedającą ten projekt o przysłanie dokładniejszych planów. Mi z muratora przysłali rzuty kondygnacji + jeden przekrój. Niektóre firmy wysyłają, tyle że jest tam w tle napisane "projekt".

A domek tani nie będzie ( choć jest to pojęcie względne ). Mój kierownik mówił że stan surowy = powierzchnia zabudowy * 900-1200zł. No i sprawdziło się :(

Masz tam całkiem dokładny kosztorys i chyba nie jest zbyt wiele przesadzony.