Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukam zakładu stolarskiego gdzie zrobiliby nam bramę/drzwi garażowe, chodzi mi o takie zwykłe, dwuskrzydłowe, ręcznie otwierane, oczywiście wzmocnione i ocieplone. Podobają nam się takie, ale wszędzie tylko bramy segmentowe itp. Może jakieś zakłady, które wykonują drzwi zewnętrzne. Jak macie namiary na stolarzy, firmy produkujące drzwi itp., które moglibyście polecić to będę wdzięczna. Niekoniecznie z samego Krakowa czy Wieliczki.

Pozdrawiam!

Asia

macie jakies namiary na dobre drewno kominkowe w przyzwoitej cenie?

Tez jestem zainteresowany, ale jadac od Wieliczki do Niepolomic, w Wielkiej Wsi sprzedaja Buka m3 za 180 zl jesli sie nie myle. Wiec nie daleko od Ciebie. Drzewo nie jest wysuszone. Skrecajac z A4 jest numer telefonu do nich.

dada_krk

Polecam sprzedawce elementow ogrodzenia:

Elementy na ogrodzenie siatkowe (Slupki obejmy, siatke - dowolny wymiar, druty, etc) bralem od:

Ariela Buda - Wolbrom, przyjezdza na targi do Proszowic (sroda) oraz Niepolomic (wtorek i piatek)

tel 608 398 323

Te same elementy metalowe plus tzw galanteria betonowa do odrodzenia, murki, obejmy, samowkrety do sztachet drewnianych mozna kupic w Branicach na przeciwko kombinatu

'Klima-bet' Piotr Kot

os Branice ul Sasanek 7

tel 501 46 00 19

macie jakies namiary na dobre drewno kominkowe w przyzwoitej cenie?

Tez jestem zainteresowany, ale jadac od Wieliczki do Niepolomic, w Wielkiej Wsi sprzedaja Buka m3 za 180 zl jesli sie nie myle. Wiec nie daleko od Ciebie. Drzewo nie jest wysuszone. Skrecajac z A4 jest numer telefonu do nich.

dada_krk

Małej Wsi :wink: no i jest juz po 190 i mokre. Więc odpada

Poszukujemy kręgów betonowych o średnicy zew. 200cm, w Janowicach Pan Kaczor ma największe 140cm. Może ktoś z was wie gdzie można takie kręgi dostać w okolicy Wieliczki lub Krakowa.

może w Swoszowicach będą mieli takie ? nie pamiętam ich nazwy, ale pewnie gdzieś można znaleźć do nich namiar nawet chyba tutaj był podawany

Czy ktoś montował może kominek z płaszczem? Ja zdecydowalem się w zasadzie na Lechmę (nie wiem czy słusznie), dzwoniłem w kilka miejsc i koszty (bez obudowy) trochę mnie przeraziły: od 8 do 14 tysięcy,

Pozdrawiam

Sławek

Ja mam Lechmę z PW 19kw.

To za co ta cena :o skoro nie za obudowę.

Za kominek dałam chyba 3 600 (mogę ci podać namiary - sprzedają jakieś 20% taniej niż w większości punktów). Podłączenie to 300-500zł.

No a obudowa to juz w zależności od fantazji i tu koszty moga być różne. :wink:

mam pytanie:

czy robił ktoś ostatnio odbiór domu (w Wieliczce) i napisałby co należy zrobić, żeby to poszło raz dwa ?

szukam też geodety do wykonania mapki powykonawczej domu+media oraz do wodociągów mapkę do odbioru jakaś osobno jest dokumentacja ponoć do tego.

narazie mam jednego za 800 a drugi powiedział 1000zł, może macie kogoś tańszego ?

Zlozyc wszystkie dokumenty zgodnie z wytycznymi z prawa budowlanego.

Jak jest szambo to kierownik pisze oswiadczenie ze szambo jest szczelne.

I jak tylko pozwolenie wykonane jest w calosci i nie ma odstepstw to problemu nie bedzie.

A tak wogole to kierownik powinien wytlumaczyc i pomoc zebrac papiery. On tez kilka musi ich wypelnic.

Jak w temacie pilnie poszukiwani ! :) polećcie kogoś z naszej pięknej okolicy, terminy naglą a ekipa któa wstępnie miała wykonywać finalne prace się niestety nie sprawdziła na etapie flizowania kotłowni :) polećcie kogoś plisss :) dobra cena genialny efekt, czy to możliwe ? :) javascript:emoticon(':roll:')

szukam też geodety do wykonania mapki powykonawczej domu+media oraz do wodociągów mapkę do odbioru jakaś osobno jest dokumentacja ponoć do tego.

narazie mam jednego za 800 a drugi powiedział 1000zł, może macie kogoś tańszego ?

Zapytaj p. Wojtyne z Wieliczki. On robil mi mapki i tyczyl dom ( nie byl drogi :) )

Zapytaj p. Wojtyne z Wieliczki. On robil mi mapki i tyczyl dom ( nie byl drogi :) )

już mam kolesia cena 600zł