lbryndal 17.11.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 http://www.wieliczka.eu/pl/1951/7317/Kolektory_sloneczne.html Burmistrz Miasta i Gminy Wieliczka Artur Kozioł informuje, iż wychodząc naprzeciw dużemu zainteresowaniu mieszkańców, gmina przystępuje do przygotowania programu związanego z pozyskiwaniem środków na dofinansowanie kosztów zakupu i montażu kolektorów słonecznych do podgrzewania ciepłej wody użytkowej w indywidualnych budynkach mieszkalnych. Przyjmuje się, że wkład własny właściciela budynku mieszkalnego, związany z zakupem i montażem instalacji z kolektorem słonecznym, wyniesie 25% całości kosztów tj. 3,0 – 4,0 tys zł. ................... ciekawe ile czasu zajmie im staranie się o fundusze ? a wnioski pewnie trzeba wypełnić żeby uzyskać minimalną ilośc osób chętnych bo jak nie będzie ich odpowiedniej liczby to nie przejdzie dofinansowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 17.11.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Szukam kogoś kto podłączy mi gaz. Mam już na działce, mam wszystkie papiery. Potrzebuję, żeby przyłączył mi do domku. Macie namiary, ceny? HELP bo zima idzie... Sprobuj Ryszarda Chmiela (12) 645 25 77, 601 456 150 robil u mnie przylac do licznika wiec od licznika pewnie tez robi. Dosyc sympatyczny jesli chodzi o powierzchnownosc, nie wiem jak z cenami. Mam jeszcze kontakt do p. Lesniaka 602 741 243 ktory to przylacze mial wykonywac a tak de facto to tylko wygrywa przetargi i daje prace podwykonawcom. Powodzenia dada_krk Dziękuję, Pan Chmiel już był. Spóźnił się tylko jeden dzień ale i tak przyjechał szybko i ma dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 17.11.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witamy !!! Mamy pytanie do forumowiczów z Wieliczki i okolic. Czy trzeba zgłaszać do nadzoru budowlanego w wieliczce fakt dotyczący budowy szamba lub przyłącza gazu na które dostaliśmy pozwolenia na budowę i dzienniki budowy ? Bo słyszeliśmy że nie trzeba zgłaszać jeżeli jest to organizowane przy budowie domu. Pozdrawiamy. Witam Jeżeli masz pozwolenie na "budowę budynku mieszkalnego jednorodzinnego wraz ze szczelnym zbiornikiem na ścieki i przyłączem gazu" - i tak jest napisane na decyzji ze starostwa to wystarczy tylko zgłoszenie budowy na samym początku. Jeżeli osobno było wydawane pozwolenie na budowę szamba czy przyłącza to wtedy trzeba zgłosić (niektórzy osobno wnioskują o budowę domu a osobno o przyłącza. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 17.11.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 http://www.wieliczka.eu/pl/1951/7317/Kolektory_sloneczne.html Burmistrz Miasta i Gminy Wieliczka Artur Kozioł informuje, iż wychodząc naprzeciw dużemu zainteresowaniu mieszkańców, gmina przystępuje do przygotowania programu związanego z pozyskiwaniem środków na dofinansowanie kosztów zakupu i montażu kolektorów słonecznych do podgrzewania ciepłej wody użytkowej w indywidualnych budynkach mieszkalnych. Przyjmuje się, że wkład własny właściciela budynku mieszkalnego, związany z zakupem i montażem instalacji z kolektorem słonecznym, wyniesie 25% całości kosztów tj. 3,0 – 4,0 tys zł. ................... ciekawe ile czasu zajmie im staranie się o fundusze ? a wnioski pewnie trzeba wypełnić żeby uzyskać minimalną ilośc osób chętnych bo jak nie będzie ich odpowiedniej liczby to nie przejdzie dofinansowanie Dzięki za info. Chyba trzeba będzie się zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 17.11.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam Wszystkich Nasz domek już stoi w stanie surowym otwartym Mam dylemat, nie lubię czekać bezczynnie i patrzeć jak czas mija a okna będziemy mieć montowane dopiero tuż przed Wigilią, a wiadomo jak okien nie ma, nie ma co się zabierać za instalacje, zwłaszcza że teren nieogrodzony. Co mogę robić w oczekiwaniu na okna ? czy jest sens teraz montować POŚ czy szambo (niestety wcięż się niezdecydowaliśmy z mężem). A może jakieś inne prace proponujecie. Będę wdzięczna za podpowiedz Goszu Ja bez okien zrobiłam instalację elektryczną, wodną i tynki wewnętrzne i uważam, że dobrze bo choć by nie wiem jak się starali to i tak przy tynkach by upaprali moje nowe okienka ) A tak to tynki wyschły. Szambo tez montowałam wcześniej. Im wcześniej skończysz babranie w ziemi tym bardziej będziesz z tego zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.11.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 http://www.wieliczka.eu/pl/1951/7317/Kolektory_sloneczne.html Burmistrz Miasta i Gminy Wieliczka Artur Kozioł informuje, iż wychodząc naprzeciw dużemu zainteresowaniu mieszkańców, gmina przystępuje do przygotowania programu związanego z pozyskiwaniem środków na dofinansowanie kosztów zakupu i montażu kolektorów słonecznych do podgrzewania ciepłej wody użytkowej w indywidualnych budynkach mieszkalnych. Przyjmuje się, że wkład własny właściciela budynku mieszkalnego, związany z zakupem i montażem instalacji z kolektorem słonecznym, wyniesie 25% całości kosztów tj. 3,0 – 4,0 tys zł. ................... ciekawe ile czasu zajmie im staranie się o fundusze ? a wnioski pewnie trzeba wypełnić żeby uzyskać minimalną ilośc osób chętnych bo jak nie będzie ich odpowiedniej liczby to nie przejdzie dofinansowanie Dzięki za info. Chyba trzeba będzie się zainteresować wnioski można składać do 10 grudnia dlatego pisałem o tym bo już czasu za dużo nie ma, a jak będzie mało chętnych to może nie będą chcieli startować z tym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia B. 17.11.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Mam pytanko, czy ktoś ma zainstalowane ogrzewanie np. w salonie na zasadzie wpuszczenia grzejnika w podłogę np. przed wyjściem na taras, jakie macie spostrzeżenia czy doświadczenia na ten temat. Pytam ponieważ właśnie w salonie mam durzy kłopot w wygospodarowaniu miejsca na powieszenie tradycyjnego grzejnika a jeśli chodzi o podłogówkę to panele nie przewodzą najlepiej tego ciepła.Dzięki serdeczne za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkj 17.11.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witammozecie polecic wykonawce kominka? chodzi o zamontowanie i wykoanie prostej obudowy - prostopadloscian i rozprowadzenie cieplego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 17.11.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam mozecie polecic wykonawce kominka? chodzi o zamontowanie i wykoanie prostej obudowy - prostopadloscian i rozprowadzenie cieplego powietrza. Spróbuj zapytac tu: http://www.wojcieszko.pl/index.php?strona=informacje&id_inf=5 Ostatnio nam montował... wszystko chodzi cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.11.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 http://www.wieliczka.eu/pl/1951/7317/Kolektory_sloneczne.html Burmistrz Miasta i Gminy Wieliczka Artur Kozioł informuje, iż wychodząc naprzeciw dużemu zainteresowaniu mieszkańców, gmina przystępuje do przygotowania programu związanego z pozyskiwaniem środków na dofinansowanie kosztów zakupu i montażu kolektorów słonecznych do podgrzewania ciepłej wody użytkowej w indywidualnych budynkach mieszkalnych. Przyjmuje się, że wkład własny właściciela budynku mieszkalnego, związany z zakupem i montażem instalacji z kolektorem słonecznym, wyniesie 25% całości kosztów tj. 3,0 – 4,0 tys zł. ................... ciekawe ile czasu zajmie im staranie się o fundusze ? a wnioski pewnie trzeba wypełnić żeby uzyskać minimalną ilośc osób chętnych bo jak nie będzie ich odpowiedniej liczby to nie przejdzie dofinansowanie Dzięki za info. Chyba trzeba będzie się zainteresować wnioski można składać do 10 grudnia dlatego pisałem o tym bo już czasu za dużo nie ma, a jak będzie mało chętnych to może nie będą chcieli startować z tym projektem To od czego mam zacząć żeby starać się o to dofinansowanie? Mam już wyprowadzone rurki pod dach i zamówiony zbiornik biwalentny. Na resztę czekałem właśnie na gmninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.11.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ale wam fajnie kurcze moze w koncu gmina świątniki góne też coś zrobi w tym temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.11.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Sprawdziłem na stronie UG ten formularz, i jest tam taki punkt że zamieszkuje się budynek w którym chce się założyć solary. Nie wiecie jak wygląda sprawa z tym dofinansowaniem jak nie jestem jeszcze zameldowany bo nie mam pozwolenia na użytkowanie? Czy wtedy też można się starać o dofinansowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 widzę, że ciekawy temat wypłynał, moze i ja sie skuszę, ale też nie zamieszkuje bo dom bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 18.11.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Apropo solarów w Wieliczce.Tutaj: http://www.wieliczka24.info/kolektory-sloneczne-dofinansowane-przez-gmine-vt2126.htm też jest jakaś dyskusja na ten temat. Może warto śledzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.11.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Sprzedam garaż blaszak na budowe .Cena 850zł .Odbiór własny w swiątnikach górnych .Garaz ma 8 miesięcy :)gratis 4 płytki chodnikowe ,na których najlepiej postawić graż tel 793 561 148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ingus 19.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witajcie kochani Forumowicze o kurcze trochę mi zajęło przeczytanie całego wątku tego i biała i czarna lista dla mnie kopalnia wiedzy i kilkanaście stron namiarów ale obecnie (mam nadzieje) kończę formalności z działką mamy architekta projekt i poszukuje kierownika budowy nie tylko co nie robi problemów ale który pomoże doradzi i fachowo oceni robotę czy ktoś takiego może polecić ? Serdecznie pozdrawiam i zazdroszczę Wam takich postępów w budowie wiadomo każdy był kiedyś na początku hihih a ja chciałabym być już przy końcu a tu jeszcze formalności sporo zapewne nie będzie mi tak wesoło przy załatwianiu ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 19.11.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 WitamCzy ktoś w ostatnich dniach kupował lub pytał o cene stali? Bo cos mnie słuchy doszły ze coś potaniało. Jak by co to prosze namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 19.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witajcie kochani Forumowicze o kurcze trochę mi zajęło przeczytanie całego wątku tego i biała i czarna lista dla mnie kopalnia wiedzy i kilkanaście stron namiarów ale obecnie (mam nadzieje) kończę formalności z działką mamy architekta projekt i poszukuje kierownika budowy nie tylko co nie robi problemów ale który pomoże doradzi i fachowo oceni robotę czy ktoś takiego może polecić ? Serdecznie pozdrawiam i zazdroszczę Wam takich postępów w budowie wiadomo każdy był kiedyś na początku hihih a ja chciałabym być już przy końcu a tu jeszcze formalności sporo zapewne nie będzie mi tak wesoło przy załatwianiu ich Witamy głowa do góry nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.11.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Apropo solarów w Wieliczce. Tutaj: http://www.wieliczka24.info/kolektory-sloneczne-dofinansowane-przez-gmine-vt2126.htm też jest jakaś dyskusja na ten temat. Może warto śledzić. ciekawie tam piszą i niezbyt optymistycznie jak dla nas właścicieli domków jednorodzinnych z drugiej strony kolega mieszka w okolicach Jasła i jego gmina dofinansowuje montaż solarów więc niech nikt nie pisze, że nigdzie nie dofinansowują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.11.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jak by ktoś pytał w gminie o te solary to niech da znać jak to wygląda naprawdę. Ja siedzę do 27-o w Koszalinie to raczej nie podjadę się zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts