wacurek 09.12.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Kupowaliśmy jeszcze u nich parapety drewniane - również szybko i sprawnie, montaż czysty. I przyjechali zamontować nawet jeden parapet (ktory pozniej domawialismy do kuchni). Pozdrawiam, Grzesiek Witam, mam pytanie ile płaciłeś za parapet (dąb) z montażem np. taki 150 cm dlugi. Bo ja płaciłem jakies 150 zl. i zastanawiam się czy dużo, czy malo ?? A co do okien to ja mam z Oknoplusa (plastiki) z Wieliczki i jak najbardziej polecam, jezeli chodzi o obsługę . Można tez pytać w innym ich oddziale na Klimeckiego w Krakowie - można wynegocjować większe rabaty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 09.12.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Hej Proszę podajcie kogoś kto sprawnie i szybko wypełni mi wniosek o zwrot wat za materiały budowlane!Obdzwoniła kilka biur i nikt sie tym nie zajmuje Pomocy do konca grudnia muszę to złożyc ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 09.12.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Kupowaliśmy jeszcze u nich parapety drewniane - również szybko i sprawnie, montaż czysty. I przyjechali zamontować nawet jeden parapet (ktory pozniej domawialismy do kuchni). Pozdrawiam, Grzesiek Witam, mam pytanie ile płaciłeś za parapet (dąb) z montażem np. taki 150 cm dlugi. Bo ja płaciłem jakies 150 zl. i zastanawiam się czy dużo, czy malo ?? A co do okien to ja mam z Oknoplusa (plastiki) z Wieliczki i jak najbardziej polecam, jezeli chodzi o obsługę . Można tez pytać w innym ich oddziale na Klimeckiego w Krakowie - można wynegocjować większe rabaty. Pozdrawiam Nie napisalem ze mam dębowe parapety Nie powiem niestety ile wyszlo za pojedynczy parapet bo mam na fakturze usługę montażu parapetów z materiałem jako jedyną pozycję. Parapety mam sosnowe - tak samo jak okna. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 10.12.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Hej Proszę podajcie kogoś kto sprawnie i szybko wypełni mi wniosek o zwrot wat za materiały budowlane!Obdzwoniła kilka biur i nikt sie tym nie zajmuje Pomocy do konca grudnia muszę to złożyc ! Pozdrawiam Wcale się niedziwie że nikt tego niechce robić , cholernie żmudna robota i trzeba znać sie na materiałach żeby zakwalifikować co można a czego nie da sie odliczyć ,sam sobie to zrobilem.Zciag sobie program z neta , sam to zrobisz nie jest to takie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.12.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Hej Proszę podajcie kogoś kto sprawnie i szybko wypełni mi wniosek o zwrot wat za materiały budowlane!Obdzwoniła kilka biur i nikt sie tym nie zajmuje Pomocy do konca grudnia muszę to złożyc ! Pozdrawiam Wcale się niedziwie że nikt tego niechce robić , cholernie żmudna robota i trzeba znać sie na materiałach żeby zakwalifikować co można a czego nie da sie odliczyć ,sam sobie to zrobilem.Zciag sobie program z neta , sam to zrobisz nie jest to takie trudne. Spoko spoko juz ktoś mi rozlicza . W przyszłym roku sama sie zabiore za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 11.12.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 słuchajcie to gdzie to dokładnie trzeba lecieć złozyć ten wniosek? Witam, Chcialbym zaznaczyc (aby nie bylo niedomowien) - to sa jedynie ankiety dla zbadania ilu ewentualnie byloby zainteresowanych odbiorcow, a nie jkuz wlasciwe wnioski. Pozdrawiam VIC Dokładnie tak jest. Dla zainteresowanych z gminy Gdów;dziasiaj dzwoniłem do gminy i dowiedziałem się, że taka ankieta była juz przeprowadzona. Zainteresowanie było dość duże (około 700 chętnych). Pan powiedział, że dokładniejsze informacje można bedzie uzyskać po przeprowadzeniu ankiet we wszystkich zainteresowanych gminach powiatu. W tej chwili ankieta przeprowadzana jest w Wieliczce. Ponoć finalne decyzje o stopniu dofinansowania itp. zapadną dopiero w drugiej połowie roku 2009-tego. Wtedy też można się będzie dopiero zapisać na listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 11.12.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ma może ktoś stemple do odsprzedania? jak tak to proszę o kontakt[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 12.12.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Stemple juz nieaktualne. Mam pytanie odnośnie ceny przyłącza elektrycznego.Odezwał się pan który wygrał przetarg na moja skrzynke, i rozmawiałem odnośnie ceny doprowadzenia do domu.Na koszt elektrowni(oczywiście ja to płace zaleznie od mocy KW) montuje skrzynke na słupie która ja kupuje i mocuje kabel na słupie do skrzynki cena skrzynki ok 500-600zł tyle musze mu dać lub kupić skrzynke chyba podobne pieniadze.( Moze ma ktoś namiar gdzie kupić tanio skrzynke na słupa)Pytałem ile wezmie za zalozenie skrzynki na słupie zrobienie uziemienia przy słupie przeciagnięcie ziemia kabla do domu i załozenie prowizorycznej skrzynki z gniazdem 220/380 i zabezpieczeniem ,zrobienie uziomu do instalacji domowej.Długoś kabla w ziemi ok20m + 8 metrów z ziemi pod słup do skrzynki i do domu.Facet kupuje wszystki materiał skrzynki, kabel, uziomy i wystawia papier odbioru instalacji elektrycznej w domu z wszystkimi pomiarami(instalacji w domu nie ma)i z tym papierem do elektrowni i zakładają licznik a ja mam prad w domu w prowizorycznej skrzynce . Jak zrobie instalacje w domu to kabel z tej skrzynki podpinam do skrzynki bezpiecznikowej w domu.Z moich prac to wykopać ok. 20m dołek z pod domu do słupa.Prad oczywiście ten docelowy nie budowlany.Koszt za to co napisałem wczesniej to 2200złDobra to cena czy nieJest opcja ze facet załozy tylko skrzynke a ja zrobie reszte mam kolege co sie na tym zna i pomoze tylko kto mi wystawi papier do elektrowni?i ile wyjdzie cena samych materiałówCzekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
craftsc 12.12.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 No to prace w końcu rozpoczęte a nawet zakończyliśmy pierwszy etap czyli fundamenty. Powoli chcemy ruszyć temat mediów. Orientujecie się może kto za przyzwoite pieniądze mógłby podciągnąć wodociąg do działki? Do zrobienia jest ok 120mb w działce i ok 4mb przez dróżkę asfaltową. Pan z wodociągów z Biskupic rzucił nam jakąś zaporową cene. Dodatkowo poszukuję stempli i desek szalunkowych.Do odstąpienia mam prawie 2 palety pustaków szalunkowych z Bruk-betu 24cm.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 13.12.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Hej Proszę podajcie kogoś kto sprawnie i szybko wypełni mi wniosek o zwrot wat za materiały budowlane!Obdzwoniła kilka biur i nikt sie tym nie zajmuje Pomocy do konca grudnia muszę to złożyc ! Pozdrawiam Wcale się niedziwie że nikt tego niechce robić , cholernie żmudna robota i trzeba znać sie na materiałach żeby zakwalifikować co można a czego nie da sie odliczyć ,sam sobie to zrobilem.Zciag sobie program z neta , sam to zrobisz nie jest to takie trudne. Krzysztof, a możesz podać nazwę programu, o którym piszesz? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 13.12.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Szukam zakładu stolarskiego gdzie zrobiliby nam bramę/drzwi garażowe, chodzi mi o takie zwykłe, dwuskrzydłowe, ręcznie otwierane, oczywiście wzmocnione i ocieplone. Podobają nam się takie, ale wszędzie tylko bramy segmentowe itp. Może jakieś zakłady, które wykonują drzwi zewnętrzne. Jak macie namiary na stolarzy, firmy produkujące drzwi itp., które moglibyście polecić to będę wdzięczna. Niekoniecznie z samego Krakowa czy Wieliczki. Pozdrawiam! Asia Pewnie już znalazłaś stolarza, a jak nie, to polecam Ci stolarzy ze Skrzydlnej koło Limanowej. Robią porządnie i to co chcesz. Ty pokazujesz zdjęcia a oni robią tak jak chcesz, mam od nich drzwi i okna. W marketingu nie są najlepsi http://www.uslugi-stolarskie.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 13.12.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Hej Proszę podajcie kogoś kto sprawnie i szybko wypełni mi wniosek o zwrot wat za materiały budowlane!Obdzwoniła kilka biur i nikt sie tym nie zajmuje Pomocy do konca grudnia muszę to złożyc ! Pozdrawiam Wcale się niedziwie że nikt tego niechce robić , cholernie żmudna robota i trzeba znać sie na materiałach żeby zakwalifikować co można a czego nie da sie odliczyć ,sam sobie to zrobilem.Zciag sobie program z neta , sam to zrobisz nie jest to takie trudne. Krzysztof, a możesz podać nazwę programu, o którym piszesz? Dzięki. Należy pobrać program instalacyjny Instalator DRUKI IPS- http://www.ips-infor.com.pl/pliki_.htm z grupy formularzy :urząd skarbowy nalerzy pobrać: VZM1.F_I - wniosek VZM1A.F_I - formularz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.12.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 No to prace w końcu rozpoczęte a nawet zakończyliśmy pierwszy etap czyli fundamenty. Powoli chcemy ruszyć temat mediów. Orientujecie się może kto za przyzwoite pieniądze mógłby podciągnąć wodociąg do działki? Do zrobienia jest ok 120mb w działce i ok 4mb przez dróżkę asfaltową. Pan z wodociągów z Biskupic rzucił nam jakąś zaporową cene. Dodatkowo poszukuję stempli i desek szalunkowych. Do odstąpienia mam prawie 2 palety pustaków szalunkowych z Bruk-betu 24cm. pozdr Wysyłam na PRIVa. Nie wiem jaka to jest cena zaporowa, ale ponoć mój wykonawca jest niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 14.12.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Prośba do manissan aby zmniejszył swój avart bo strona 33,34 tak się rozjechały że nie można czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 14.12.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Prośba do manissan aby zmniejszył swój avart bo strona 33,34 tak się rozjechały że nie można czytać. Już zmieniłam! Przepraszam za niekoniecznie dobry efekt :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 14.12.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 14.12.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ma może ktoś stemple do odsprzedania? jak tak to proszę o kontakt [email protected][/quote Posiadam stemple 2,7 m -4,0 m. Szukam kogos do ogrodzeń- ma ktoś spawdzonych fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 15.12.2008 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, Postanowiłem i ja dołączyć do zacnej grupy. Choć planuje budowę w Myślenicach, to ta grupa wydaje się być odpowiednią. I już pierwsze pytanie Może ktoś polecić ekipę budowlaną właśnie z okolic Myślenic? Pozwolenie na budowę już mam a zatem czas na czyny. Dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 15.12.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Skrzynke na slup i inne materialy kupisz w Klaju 'Elektromont Producent Rozdzielni' 012-284 14 32 / 601 977 464. Nie wiem czy tanio ale u producenta. Sklep/ produkcja miesci sie (nie przypadkowo) nie daleko zakladu Energetycznego. pzdr dada_krk Stemple juz nieaktualne. Mam pytanie odnośnie ceny przyłącza elektrycznego. Odezwał się pan który wygrał przetarg na moja skrzynke, i rozmawiałem odnośnie ceny doprowadzenia do domu. Na koszt elektrowni(oczywiście ja to płace zaleznie od mocy KW) montuje skrzynke na słupie która ja kupuje i mocuje kabel na słupie do skrzynki cena skrzynki ok 500-600zł tyle musze mu dać lub kupić skrzynke chyba podobne pieniadze.( Moze ma ktoś namiar gdzie kupić tanio skrzynke na słupa) Pytałem ile wezmie za zalozenie skrzynki na słupie zrobienie uziemienia przy słupie przeciagnięcie ziemia kabla do domu i załozenie prowizorycznej skrzynki z gniazdem 220/380 i zabezpieczeniem ,zrobienie uziomu do instalacji domowej. Długoś kabla w ziemi ok20m + 8 metrów z ziemi pod słup do skrzynki i do domu. Facet kupuje wszystki materiał skrzynki, kabel, uziomy i wystawia papier odbioru instalacji elektrycznej w domu z wszystkimi pomiarami(instalacji w domu nie ma)i z tym papierem do elektrowni i zakładają licznik a ja mam prad w domu w prowizorycznej skrzynce . Jak zrobie instalacje w domu to kabel z tej skrzynki podpinam do skrzynki bezpiecznikowej w domu. Z moich prac to wykopać ok. 20m dołek z pod domu do słupa. Prad oczywiście ten docelowy nie budowlany. Koszt za to co napisałem wczesniej to 2200zł Dobra to cena czy nie Jest opcja ze facet załozy tylko skrzynke a ja zrobie reszte mam kolege co sie na tym zna i pomoze tylko kto mi wystawi papier do elektrowni?i ile wyjdzie cena samych materiałów Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 15.12.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, Postanowiłem i ja dołączyć do zacnej grupy. Choć planuje budowę w Myślenicach, to ta grupa wydaje się być odpowiednią. I już pierwsze pytanie Może ktoś polecić ekipę budowlaną właśnie z okolic Myślenic? Pozwolenie na budowę już mam a zatem czas na czyny. Dzięki za wszelką pomoc. Ja polecam pana Mieczysława Jaśkowca, pochodzi właśnie z Myślenic. 603582056. Nam budował stan surowy zamknięty. Działa sprawnie i szybko i co ważne nie przyjmuje kilku budów na ten sam termin. Jak skończy jedną to dopiero wtedy zaczyna pracę na drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts