Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

poszukuję elektryka do położenia wszystkich możliwych kabli (prąd, telefon, komputer, antena, itd.) oraz tynkarzy do tynków tradycyjnych. Niestety wykonawcy z małopolskiej listy mają b.odległe terminy albo podane tam numery są nieaktualne. Jeżeli możecie to proszę o podpowiedź.

Pzdr

Witam wszystkich budujących, my startujemy na wiosnę w Zabawie. Jestesmy podekscytowani i przerażeni jednoczesnie. :lol: Papierologię praktykujemy od czerwca, wygląda na to że w najbliższy poniedziałek będzemy miec pozwolenie...uff.

no to witamy i czekamy na pierwsze efekty, kupujcie materiały bo zima jest do tego najlepsza :p

Ja złozyłem dokumentację do nadzoru w Wieliczce 31.12.2008 wowczas nie wymagali świadectwa energetycznego budynku ,dzisiaj odebrałem powierdzenie odbioru budynku .Można się meldować

to jest normalnie chore ze gdybym złozył dokumentację juz po 01.01.2009 takie świadectwo energetyczne było by wymagane .

Zyjemy w dziwnym świecie

Ja złozyłem dokumentację do nadzoru w Wieliczce 31.12.2008 wowczas nie wymagali świadectwa energetycznego budynku ,dzisiaj odebrałem powierdzenie odbioru budynku .Można się meldować

to jest normalnie chore ze gdybym złozył dokumentację juz po 01.01.2009 takie świadectwo energetyczne było by wymagane .

Zyjemy w dziwnym świecie

A byli u Ciebie z urzędu coś sprawdzać czy tylko na podstawie dokumentacji dali Ci pozwolenie na użytkowanie?

Witam Forumowiczów!

Od pewnego czasu z zainteresowaniem przeglądam forum wielickie, bo na wiosnę planuję ruszyć z budową na tym terenie.

Znalazłem właśnie bardzo fajną mapę gminy Wieliczka (m. in. z wyszukiwarką działek) - poświęcona jest głównie terenom osuwiskowym. Może się komuś przyda (mam nadzieję, że to dla Was coś nowego :-? ):

http://www.mpzp.salcity.eu/index.php5?project_id=osuwiska

Pozdrawiam!

Witam wszystkich budujących, my startujemy na wiosnę w Zabawie. Jestesmy podekscytowani i przerażeni jednoczesnie. :lol: Papierologię praktykujemy od czerwca, wygląda na to że w najbliższy poniedziałek będzemy miec pozwolenie...uff.

Cześć

To jesteśmy dosyc blisko :)

Mała prośba: zmniejsz rozmiar obrazka bo się forum kiepsko układa.

Heloł Edit

Widzę że zaczęliśmy się tym samym interesować.

Ostatnio na grupie krakowskiej Mymyk_KSK reklamowała jednego :)

After edit:

Kiedyś widziałem że ludzię się zwoływali żeby transport kostki wspólnie załatwić.

Może spróbujemy? Jak się zbierzemy w kilka osoób to może auto się uzbiera.

no ja myślę kłaść dopiero w lipcu (dostanę zwrot vat-u z US, więc akuratnie będzie na kostkę), ale wiem, że z takimi ekipami trzeba sporo wcześniej sie umawiać więc szukam i chcę coś zaklepać.

Mam namiary na jedną ekipę od Kani, są dość drodzy ale efekty ich pracy bardzo zadawalające. Szukam dalej.

Ja też nie chcę teraz i też chcę zaklepać ekpię.

U mnie jeszcze trzeba wcześniej splantować cały teren.

Myślę, że gdzieś na czerwiec się wyrobię.

Będę jeszcze dzwonił w dwa miejsca (poleceni i widziałem "owoce" ich pracy).

Zobaczymy jak się będą cenili.

Jakby co to dam ci znać.