MAREKKASIA 02.03.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Nam przyłącz wody robiły Wodociągi z Gdowa, bo pod nich podlegamy. Wszystko poszło bardzo sprawnie. Mieliśmy wcześniej przygotowany i zatwierdzony projekt. Wodę mielismy w ciągu miesiąca od podpisania umowy przyłączeniowej. Panowie przyjechali z własnym sprzętem i materiałami. Nic nas nie obchodziło. Kosztwało nas to niestety słono (ok 9000 zł, dokładnie nie pamiętam), ale mieliśmy ok 70 m od najblizszego punktu wody. U nas też było 70 m. Robiliśmy we własnym zakresie. Koszty: rura fi 63, nawiertka, zasuwa, złączki 1752 zł; projekt 650 zł (wod-kan); 2 dni roboty dla 3 osób. Paliwo do koparki 100 zł. Razem niecałe 2500 + robocina + koparka. Masz obraz jak wodociągi wyłudzają pieniądze. Bo tak to trzeba nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 03.03.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Nam przyłącz wody robiły Wodociągi z Gdowa, bo pod nich podlegamy. Wszystko poszło bardzo sprawnie. Mieliśmy wcześniej przygotowany i zatwierdzony projekt. Wodę mielismy w ciągu miesiąca od podpisania umowy przyłączeniowej. Panowie przyjechali z własnym sprzętem i materiałami. Nic nas nie obchodziło. Kosztwało nas to niestety słono (ok 9000 zł, dokładnie nie pamiętam), ale mieliśmy ok 70 m od najblizszego punktu wody. U nas też było 70 m. Robiliśmy we własnym zakresie. Koszty: rura fi 63, nawiertka, zasuwa, złączki 1752 zł; projekt 650 zł (wod-kan); 2 dni roboty dla 3 osób. Paliwo do koparki 100 zł. Razem niecałe 2500 + robocina + koparka. Masz obraz jak wodociągi wyłudzają pieniądze. Bo tak to trzeba nazwać Różnica kolosalna Kwota, o której pisałam obejmowała też wodomierz i przyłącz do domu. Mam jeszcze hydrant, bo jestem na końcu nitki wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 03.03.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Nam przyłącz wody robiły Wodociągi z Gdowa, bo pod nich podlegamy. Wszystko poszło bardzo sprawnie. Mieliśmy wcześniej przygotowany i zatwierdzony projekt. Wodę mielismy w ciągu miesiąca od podpisania umowy przyłączeniowej. Panowie przyjechali z własnym sprzętem i materiałami. Nic nas nie obchodziło. Kosztwało nas to niestety słono (ok 9000 zł, dokładnie nie pamiętam), ale mieliśmy ok 70 m od najblizszego punktu wody. U nas też było 70 m. Robiliśmy we własnym zakresie. Koszty: rura fi 63, nawiertka, zasuwa, złączki 1752 zł; projekt 650 zł (wod-kan); 2 dni roboty dla 3 osób. Paliwo do koparki 100 zł. Razem niecałe 2500 + robocina + koparka. Masz obraz jak wodociągi wyłudzają pieniądze. Bo tak to trzeba nazwać Różnica kolosalna Kwota, o której pisałam obejmowała też wodomierz i przyłącz do domu. Mam jeszcze hydrant, bo jestem na końcu nitki wodnej. a z odbiorem nie było problemów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 03.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Nam przyłącz wody robiły Wodociągi z Gdowa, bo pod nich podlegamy. Wszystko poszło bardzo sprawnie. Mieliśmy wcześniej przygotowany i zatwierdzony projekt. Wodę mielismy w ciągu miesiąca od podpisania umowy przyłączeniowej. Panowie przyjechali z własnym sprzętem i materiałami. Nic nas nie obchodziło. Kosztwało nas to niestety słono (ok 9000 zł, dokładnie nie pamiętam), ale mieliśmy ok 70 m od najblizszego punktu wody. U nas też było 70 m. Robiliśmy we własnym zakresie. Koszty: rura fi 63, nawiertka, zasuwa, złączki 1752 zł; projekt 650 zł (wod-kan); 2 dni roboty dla 3 osób. Paliwo do koparki 100 zł. Razem niecałe 2500 + robocina + koparka. Masz obraz jak wodociągi wyłudzają pieniądze. Bo tak to trzeba nazwać Różnica kolosalna Kwota, o której pisałam obejmowała też wodomierz i przyłącz do domu. Mam jeszcze hydrant, bo jestem na końcu nitki wodnej. a z odbiorem nie było problemów ? Wodociagi odebrały bez problemów. Odbioru domu jeszcze nie robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 03.03.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Czy orientujecie sie gdzie najtaniej można kupić dobre grzejniki (najlepiej Purmo) oraz wszystkie rurki, kolanka,mufy,pompki itp., itp do instalacji CO oraz CWU ? Z góry dziękuję za wszystkie namiary. Podnoszę temat bo bardzo mi zależy. chciałbym coś skonfrontować z lokalnymi sklepo/hurtowniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.03.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Czy orientujecie sie gdzie najtaniej można kupić dobre grzejniki (najlepiej Purmo) oraz wszystkie rurki, kolanka,mufy,pompki itp., itp do instalacji CO oraz CWU ? Z góry dziękuję za wszystkie namiary. Podnoszę temat bo bardzo mi zależy. chciałbym coś skonfrontować z lokalnymi sklepo/hurtowniami. ja kupowałem z allegro (firma z okolic Olkusza), ale jak dokupowałem póxniej brakujące rzeczy na miesjcu w Wieliczce w Womarze to ceny były tam porównywalne i upust dali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 04.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Czy orientujecie sie gdzie najtaniej można kupić dobre grzejniki (najlepiej Purmo) oraz wszystkie rurki, kolanka,mufy,pompki itp., itp do instalacji CO oraz CWU ? Z góry dziękuję za wszystkie namiary. Podnoszę temat bo bardzo mi zależy. chciałbym coś skonfrontować z lokalnymi sklepo/hurtowniami. ja kupowałam tu http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3187088 ceny dobre, dowóz gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.03.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Czy orientujecie sie gdzie najtaniej można kupić dobre grzejniki (najlepiej Purmo) oraz wszystkie rurki, kolanka,mufy,pompki itp., itp do instalacji CO oraz CWU ? Z góry dziękuję za wszystkie namiary. Podnoszę temat bo bardzo mi zależy. chciałbym coś skonfrontować z lokalnymi sklepo/hurtowniami. ja kupowałam tu: http://www.allegro.pl/item562248005_grzejniki_purmo_47_c22_600_600_krakow_bochnia.html była możliwość dowozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.03.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Czy orientujecie sie gdzie najtaniej można kupić dobre grzejniki (najlepiej Purmo) oraz wszystkie rurki, kolanka,mufy,pompki itp., itp do instalacji CO oraz CWU ? Z góry dziękuję za wszystkie namiary. Podnoszę temat bo bardzo mi zależy. chciałbym coś skonfrontować z lokalnymi sklepo/hurtowniami. ja kupowałam tu: http://www.allegro.pl/item562248005_grzejniki_purmo_47_c22_600_600_krakow_bochnia.html była możliwość dowozu dobra to jak wszyscy piszą to ja też http://www.allegro.pl/sklep/6503481_tech_eco_technika_grzewcza_i_sanitarna tutaj kupowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 04.03.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, Widze ze chyba juz u Was wiosna nastala i do pracy sie zabraliscie bo na forum echo:-) Czy moze ktos z forumowiczow zlecal wykonanie wodociagu(rozbudowy sieci) Wodociagom? Zastanawiam sie czy robic na swoj koszt czy czekac i im zlecic, nie wiem ile to bedzie trwalo w praktyce... Nam przyłącz wody robiły Wodociągi z Gdowa, bo pod nich podlegamy. Wszystko poszło bardzo sprawnie. Mieliśmy wcześniej przygotowany i zatwierdzony projekt. Wodę mielismy w ciągu miesiąca od podpisania umowy przyłączeniowej. Panowie przyjechali z własnym sprzętem i materiałami. Nic nas nie obchodziło. Kosztwało nas to niestety słono (ok 9000 zł, dokładnie nie pamiętam), ale mieliśmy ok 70 m od najblizszego punktu wody. Wlasnie szukam wykonawcy przylacza wody i przesuniecia kawalka wodociagu i jeden z wykonawcow stwierdzil ze "Kierownik w Gdowie jest madrzejszy niz caly Gdow i on nie bedzie sie plaszczyl przed nim". Mi wycenil straty wody przy rozcieciu wodociagu na 1400zl = 568 m3 wody = 28 km rur. 28 km to pewnie jest do rynku w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 04.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Porotherm (oczywiście Wienerberger) 25 z dostawą na miejsce 5,70. Porotherm 30, jak wyżej cena 4,50. Stal: 10 i 12 żebrowana 2000 za tonę. Okolica Wieliczki (Krakowa). Czy to są ceny optymalne, czy może ktoś mi podpowie jakieś lepsze namiary ? Ceny oczywiście brutto. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 05.03.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Carlos1, Moglbys zdradzic gdzie tego Porotherma i stal mozna dostac? Niestety lepszych namiarow (jeszcze) nie mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoKaM 05.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam Mam do sprzedania Betoniarkę 250L pojemności, 30mb przewodu. Napęd trój fazowy. Szczegóły wraz ze zdjęciem przesyłam na e-mail zainteresowanego.Cena 1200 zł.kontakt do mnie poniżej:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 05.03.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Mam do utwardzenia 75 m drogi gdyby ktos mial za duzo gruzu poprosze o kontakt: [email protected] lub 500725810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzeyek 05.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam ! Szukam samodzielnego murarza z okolic Wieliczki,Dobczyc,Limanowej . Może ktoś z Was ma jakieś info w tym temacie . Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 06.03.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam, Jak w chwili obecnej przedstawiaja sie ceny tynkarzy?Moze ktos moglby podzielic sie namiarami na tynkarzy zewnetrznych (razem z malowaniem). Tynki mam zamiar robic w okresie letnim ale nie zaszkodzi wczesniej sie wstepnie umowic/dowiedziec.Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 06.03.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam,Czy moglby ktos polecic kierownika budowy z okolic Niegowici, Gdowa? Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 06.03.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam , Mam do sprzedania kabel YdYp 3x1,5 V 750 V płaski. Dwie rolki po 100metrów. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 07.03.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Tynki wewnętrzne maszynowe cementowe polecam P. Bruszisz, firma nazywa się chyba Gips-Bau albo Bau-Gips, 605939108, zrobili tynki pod malowanie, że mucha nie siada! pięknie! Robią nam też wylewki ale dopiero za tydzień. I hydraulika też mam godnego polecenia 502168112. ależ dom wygląda domowo jak już tynki są Czy ma ktoś do sprzedania wełnę mineralną bo ocieplanie dachu przed nami więc zanim udam się do składu, wolę zapytać No kochani, sezon budowlany czas zacząć w pełni! Wiosna idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 08.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Tynki wewnętrzne maszynowe cementowe polecam P. Bruszisz, firma nazywa się chyba Gips-Bau albo Bau-Gips, 605939108, zrobili tynki pod malowanie, że mucha nie siada! pięknie! Robią nam też wylewki ale dopiero za tydzień. I hydraulika też mam godnego polecenia 502168112. ależ dom wygląda domowo jak już tynki są Czy ma ktoś do sprzedania wełnę mineralną bo ocieplanie dachu przed nami więc zanim udam się do składu, wolę zapytać No kochani, sezon budowlany czas zacząć w pełni! Wiosna idzie! Zewnetrzne tynki tez robia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts