craftsc 08.03.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam,Jestem na etapie poszukiwania drewna na więźbe dachową. Ma ktoś może jakiś pewny tartak? Ile teraz krzyczą za m3?pozdrmarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 09.03.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, Jestem na etapie poszukiwania drewna na więźbe dachową. Ma ktoś może jakiś pewny tartak? Ile teraz krzyczą za m3? pozdr marcin ja bralem u: http://www.tartak-hanusiak.pl/ Najlepiej sobie podjedz do Tokarni (za Myslenicami) i popytaj. Tam jest tartak na tartaku. Mimo ze hanusiak podal mi telefonicznie wyzsza cene od innych to mozna z nimi negocjowac i wyjdzie na to samo. Kupowalem wczesna jesienia wiec aktualnych cen nie znam. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 09.03.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Poszukuję samodzielnego murarza, bez pomocników na czerwiec 2009. Wszelkie informację proszę przesyłać na mój prywat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakobi 11.03.2009 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam Jestem na kupnie stempli budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 11.03.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Gdyby ktoś miał za dużo ziemi to bardzo chętnie przyjmę Gdyby ktoś miał na zbyciu to zgłaszam się Potrzebuję zasypać tu i ówdzie. Mój domek już odebrany, mieszkamy sobie, teraz tylko sprzątanie działki i jakaś aranżacja ogrodu Oczywiście we własnym zakresie.. Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. Acha, uważajcie na włamania. Ostatnio podobno dużo w gminie Wieliczka, szczególnie okolice Raciborska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 11.03.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 w Bodzanowie też zaczęły się włamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 12.03.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. A tu sie mylisz.... moje robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.03.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. A tu sie mylisz.... moje robi... Ja mam już zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 12.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jest buro (a przynajmniej bylo rok temu) w Rusocicach kolo Czernichowa ktore robilo takie rozliczenie za 50zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 12.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. A tu sie mylisz.... moje robi... Ile biorą za rozliczenie jeśli można wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 12.03.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. A tu sie mylisz.... moje robi... Ile biorą za rozliczenie jeśli można wiedzieć Zależy to od ilości dokumentów (pozycji na nich), które są do przerobienia. Inna cena bedzie przy 5 dokumentach a inna przy 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 12.03.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. A tu sie mylisz.... moje robi... Ile biorą za rozliczenie jeśli można wiedzieć Zależy to od ilości dokumentów (pozycji na nich), które są do przerobienia. Inna cena bedzie przy 5 dokumentach a inna przy 100 To zawiele się nie dowiedziałem, pytam z czystej ciekawości bo zrobiłem sobie sam i paru znajomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 12.03.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. A tu sie mylisz.... moje robi... Ile biorą za rozliczenie jeśli można wiedzieć Zależy to od ilości dokumentów (pozycji na nich), które są do przerobienia. Inna cena bedzie przy 5 dokumentach a inna przy 100 To zawiele się nie dowiedziałem, pytam z czystej ciekawości bo zrobiłem sobie sam i paru znajomym. My też zrobilismy sobie sami. Nie jest to jakaś wielka filozofia, tylko trochę dłubaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 12.03.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć wszystkim!! Muszę rozliczyć Vat budowlany i tu mnie boli:( nie chce mi się za to zabrać jak cholera. A nikt tego nie robi- żadne biuro rachunkowe. A tu sie mylisz.... moje robi... Ile biorą za rozliczenie jeśli można wiedzieć Zależy to od ilości dokumentów (pozycji na nich), które są do przerobienia. Inna cena bedzie przy 5 dokumentach a inna przy 100 To zawiele się nie dowiedziałem, pytam z czystej ciekawości bo zrobiłem sobie sam i paru znajomym. no to powiem ci tak, że większość biur, które juz sie zdecydowały to robić stosuje praktyke 10% wartości zwrotu bez względu na ilość dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 12.03.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Edit- to właśnie o tą dłubaninę chodzi. Teoretycznie zrobiłam sama- zajęło mi to 4-5 godzin. Tylko że na pewno źle. Będą mnie 100 razy wołać do Urzędu a tego nie chcę. Oszukałam się numerów PKWiU na stronach internetowych, coś tam wynalazłam, ale wydaje mi się , że za dużo pozycji wpisałam A powiedz mi czy wypełnia się VZM-1/A? a jesli tak to po co.. nie jest to filozofia rozliczyć to ale trochę siedzenia jest a ja nie mam kiedy, wciąż praca i praca.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 12.03.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Acha, jeżeli chodzi o włamania to wiem, bo do mnie się włamali skurczybyki. W nocy podczas naszego snu Zatłuc takich to mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 12.03.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Edit- to właśnie o tą dłubaninę chodzi. Teoretycznie zrobiłam sama- zajęło mi to 4-5 godzin. Tylko że na pewno źle. Będą mnie 100 razy wołać do Urzędu a tego nie chcę. Oszukałam się numerów PKWiU na stronach internetowych, coś tam wynalazłam, ale wydaje mi się , że za dużo pozycji wpisałam A powiedz mi czy wypełnia się VZM-1/A? a jesli tak to po co.. nie jest to filozofia rozliczyć to ale trochę siedzenia jest a ja nie mam kiedy, wciąż praca i praca.. Pozdrawiam Druk VZM-1 to wniosek o zwrot Vat od materiałow. Do tego są dwa załączniki: - VZM-1A - wydatki, które nie były odliczne w ramach ulg mieszkaniowych - VZM-1B - wydatki, które były odliczane w ramach ulg mieszkaniowych na których wypisujesz całą litanie faktur i kwot. Tak więc każdy Wniosek VZM-1 musi mieć załącznik w postaci VZM-1A lub VZM-1B lub oba razem. Z tym PKWiU to jest najwiekszy problem bo jak go brak na fakturze to zaczyna sie zabawa, mało tego każdy urząd ma różne praktyki odnośnie tych samych materiałów. Także mimo szczerych chęci ja też niestety nigdy nie mam gwarancji, że zrobiłam to klientowi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 12.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Acha, jeżeli chodzi o włamania to wiem, bo do mnie się włamali skurczybyki. W nocy podczas naszego snu Zatłuc takich to mało mam nadzieję, że nic niie ukradli, ale pewnie zniszczenia porobili.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 12.03.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Edit- dzięki Ukradli- niestety ale na szczęście to nic bez czego nie da się obejść. Niestety, trzeba inwestować w alarm i tyle:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 12.03.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Edit- to właśnie o tą dłubaninę chodzi. Teoretycznie zrobiłam sama- zajęło mi to 4-5 godzin. Tylko że na pewno źle. Będą mnie 100 razy wołać do Urzędu a tego nie chcę. Oszukałam się numerów PKWiU na stronach internetowych, coś tam wynalazłam, ale wydaje mi się , że za dużo pozycji wpisałam A powiedz mi czy wypełnia się VZM-1/A? a jesli tak to po co.. nie jest to filozofia rozliczyć to ale trochę siedzenia jest a ja nie mam kiedy, wciąż praca i praca.. Pozdrawiam U mnie nie obeszło się bez poprawiania zwrotu , kilka rzeczy wywalili w US. Z drugiej strony pracownik biura rachunkowego też nie zagwarantuje ci że zrobi poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts