Tora 19.03.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Właściwie sezon grzewczy już się kończy a ja myslę już o następnym: gdzie polecacie zakupić drewno opałowe tzw metrówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.03.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 podpinam sie pod pytanie chetnie zakupie drewno, najchętniej graba........ może razem bedzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 19.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jeśli ktoś może polecić dobrego instalatora wod/kan z okolic Wieliczki to proszę na priva ... Zależy mi na jakości prac... Też jestem zainteresowany namiarem na jakiegoś fachowca wod/kan łącznie z przyłączem. Z góry dzięki. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 19.03.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jeśli ktoś może polecić dobrego instalatora wod/kan z okolic Wieliczki to proszę na priva ... Zależy mi na jakości prac... Też jestem zainteresowany namiarem na jakiegoś fachowca wod/kan łącznie z przyłączem. Z góry dzięki. Mirek Nam przylacze robi pan Kurnik z Gdowa ale dopiero za tydzien skonczy wiec wtedy podziele sie wrazeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.03.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jakby ktos potrzebował "fajnego" Kominiarza to właśnie u mnie zrobił odbiór. W sumie dwa odbiory (do gazowni i do pozwolenia NB) wyszło 350, bezproblemowo i kulturalnie. P. Maciej 888 777 633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 20.03.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 ja też jestem na etapie odbiorów papiery już złożone ile Cię kosztowało świadectwo energetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jeszcze ŚE nie robilem. Ale mam znajomego, który ma uprawnienia to mi zrobi. Nie pytałem o cenę jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 21.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 ja też jestem na etapie odbiorów papiery już złożone ile Cię kosztowało świadectwo energetyczne? 600 zł płaciłem za SE, ale słyszałem opinie że powinno kosztować 1500 żeby sie opłacało robić (cena z księżyca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 21.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 witam, moge prosic o namiary na dobre sklady budowlane w Wieliczce lub okolicach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daat 21.03.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 witam, moge prosic o namiary na dobre sklady budowlane w Wieliczce lub okolicach? Pozdrawiam Ja w większości materiały kupuje w Sierczy ou p. Kowalczyka - miła obsługa, wszystko co potrzeba jest dostępne, dowóz w cenie i możliwy niewielki opust do wynegocjowania ... . Przy dłuższej współpracy pracownicy nie płacą, tylko ja raz na jakiś czas reguluję wszystkie zaległości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 21.03.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 ja też jestem na etapie odbiorów papiery już złożone ile Cię kosztowało świadectwo energetyczne? 600 zł płaciłem za SE, ale słyszałem opinie że powinno kosztować 1500 żeby sie opłacało robić (cena z księżyca) Ja też płaciłam 600 więc nie przepłaciłam a przepłacać nie lubię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 22.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Hej, Mam do sprzedania stemple długość ok. 2,60 m.Gdyby ktoś potrzebował piszcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 22.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 To może ja też coś ogłoszę? Jak by Ktoś miał na zbyciu 2 wywrotki przyzwoitej ziemi to chętnie przyjmę w dobre ręce. Wszystkie wykopki już skończone i trawniki czas zacząć. PS. Wygląda na to że skończyli gaz. Co prawda z 3 miesięcznym opoźnieniem ale gazownia nie widzi w tym nic niestosownego. A to że jest pkt w umowie 1% za każdy dzień spóźnienia to przecież nie ma znaczenia bo przecież były straszne warunki zimowe i nie można było nic zrobić. I co? Mam teraz iść do sądu po 2000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 23.03.2009 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Tynki wewnętrzne maszynowe cementowe polecam P. Bruszisz, firma nazywa się chyba Gips-Bau albo Bau-Gips, 605939108, zrobili tynki pod malowanie, że mucha nie siada! pięknie! Robią nam też wylewki ale dopiero za tydzień. I hydraulika też mam godnego polecenia 502168112. ależ dom wygląda domowo jak już tynki są Czy ma ktoś do sprzedania wełnę mineralną bo ocieplanie dachu przed nami więc zanim udam się do składu, wolę zapytać No kochani, sezon budowlany czas zacząć w pełni! Wiosna idzie! Zewnetrzne tynki tez robia? My czekamy z tynkami zewnętrznymi jeszcze więc nie wiem. Ale spytam jak fachowcy przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 23.03.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam, Jak by ktos mial zbedny gruz albo mial namiary na gruz (moze byc platny ) w okolicach Gdowa to bylbym wdzieczny. Dzieki, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max8 23.03.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Po budowie został mi garaż-blaszak 3x5 oraz ok. 6 kubików desek 32. Chętnie odsprzedam. Odbiór w Węgrzcach Wielkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 24.03.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 "Jak by ktos mial zbedny gruz albo mial namiary na gruz (moze byc platny ) w okolicach Gdowa to bylbym wdzieczny." Ja też bardzo chętnie podłanczam się pod to zapytanie i wiadomości proszę na prywatną skrzynkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zabawiking 25.03.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam, Planuje na dniach rozpoczac budowe w Raciborsku i juz pojawiaja sie pierwsze pytania. Chodzi mi o przylacz wody. Otoz mam wode na dzialce, oraz uzgodniony w gminie projekt przylacza (przy projekcie domu). Doszly mnie sluchy ze aby jakakolwiek firma podjela sie wykonania takiego przylacza to konieczny jest jakis dodatkowy projekt, ktory nastepnie nalezy uzgodnic w wodociagach w Wieliczce. Czy to prawda? Moze ktos napisac jak wyglada cala procedura? Pozdrawiam wszystkich forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 25.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam, Planuje na dniach rozpoczac budowe w Raciborsku i juz pojawiaja sie pierwsze pytania. Chodzi mi o przylacz wody. Otoz mam wode na dzialce, oraz uzgodniony w gminie projekt przylacza (przy projekcie domu). Doszly mnie sluchy ze aby jakakolwiek firma podjela sie wykonania takiego przylacza to konieczny jest jakis dodatkowy projekt, ktory nastepnie nalezy uzgodnic w wodociagach w Wieliczce. Czy to prawda? Moze ktos napisac jak wyglada cala procedura? Pozdrawiam wszystkich forumowiczow Posiadasz warunki przyłączeniowe. Teraz uprawniona osoba musi Ci zrobić projekt przyłącza. Następnie trzeba zgłosić zamiar wykonania przyłącza w architekturze. Następnie można szukać wykonawcę który wykona całą robotę. Po wykonaniu geodeta musi wykonać inwentaryzację. I to chyba wszystko. Budowanie nie jest takie proste jakby się wydawało Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 25.03.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam, Planuje na dniach rozpoczac budowe w Raciborsku i juz pojawiaja sie pierwsze pytania. Chodzi mi o przylacz wody. Otoz mam wode na dzialce, oraz uzgodniony w gminie projekt przylacza (przy projekcie domu). Doszly mnie sluchy ze aby jakakolwiek firma podjela sie wykonania takiego przylacza to konieczny jest jakis dodatkowy projekt, ktory nastepnie nalezy uzgodnic w wodociagach w Wieliczce. Czy to prawda? Moze ktos napisac jak wyglada cala procedura? Pozdrawiam wszystkich forumowiczow Posiadasz warunki przyłączeniowe. Teraz uprawniona osoba musi Ci zrobić projekt przyłącza. Następnie trzeba zgłosić zamiar wykonania przyłącza w architekturze. Następnie można szukać wykonawcę który wykona całą robotę. Po wykonaniu geodeta musi wykonać inwentaryzację. I to chyba wszystko. Budowanie nie jest takie proste jakby się wydawało Pozdrowienia. Oprocz projektu w wodociagach (przynajmniej w Gdowie) wymagaja mapke przylacza uzgodniona w ZUDP. W architekturze natomiast panie zastanawialy sie czy potrzebuje zgloszenie czy pozwolenie na budowe ale ostatecznie zdecydowaly ze moge sobie robic bez zadnego "pozwolenia" i tak tez robie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts