Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprzedam ziemie ,Brzegi koło Wieliczki

Będzie tego coś około 20 wywrotek ,ziemia czysta pozostałość po wykopach spod domu.

Zainteresowanych proszę o kontakt tel, warunki do uzgodnienia,

Mam u siebie koparke, wiec potrzeba tylko transport,

jeśli będzie trzeba to transport jest do załatwienia,

ewentualny transport po 8 czerwca

tel 505 602 085

[email protected]

Gość zabawiking

Niedlugo zaczynam budowac sciany z porotherma 25, dlatego przyjme kazda ilosc w rozsadnej cenie, jak cos komus pozostawalo. Niestety nie dysponuje dowozem, chyba ze malych ilosci.

Ewentualnie prosze o namiary na jakis sensowny sklad gdzie mozna tanio kupic - jak ktos zna.

Cześć

Proszę Was o przesłanie kilku namiarów na sprawdzonych, wiarygodnych budowlańców od stanu surowego razem z dachem. Będę budował w okolicach Myślenic, ale to nie ma znaczenia.

Spotkałem sie z 3 ludźmi i ich propozycje cenowe wydają się być dość wysokie. Nie będę pisał jakie i za co.

Chcę spotkać się jeszcze z innymi i porozmawiać za ile wybudują dom, co albo potwierdzi jednoznacznie konieczność wyłożenia większych pieniędzy, albo potwierdzi fakt, iż ktoś chce nadmiernie zarobić.

Chcę zacząć w przyszłym roku.

Bardzo dziękuję za pomoc i podzielenie się kontaktami. Możecie przesyłać na priv'a.

Pozdrawiam

...

Ewentualnie prosze o namiary na jakis sensowny sklad gdzie mozna tanio kupic - jak ktos zna.

U kowalczyka w sierczy po 5,60 z transportem ale to chyba normalna cena teraz...

Z tego, co widzę, to (południowy) Kraków bywa tańszy od okolic Wieliczki: 5,40 Attic na Zawiłej, 5,30 Budmet na Kobierzyńskiej - oczywiście z transportem

Temat : MALOWANIE

Przyznajcie się gdzie w Krakowie, Wieliczce, Internecie kupowaliście rzeczy do malowania (farbeczki, wałeczki, grunciątka itp) ??

Są jakieś fajne, TANIE sklepy ??

A może braliście z marketów ??

Grunt kupowałem w Kolorze na Zakopiance. Ale przy zamawianiu łazienki dostałem 10% rabatu w Hebanie i tam też wezmę farby.

chyba oszaleli. :o Ja na włókno wydałam coś koło 150-200 zł na 240m2 czyli poniżej 1zł/m2 :lol: . Kupiłam włókno zgodnie z zużyciem, które podawali na allegro a i tak zostało prawie połowę.

To weź ty im zaproponuj, że oprócz cementu i piachu kupisz jeszcze sobie sam to włókno, bo zaoszczędzixsz ładny grosz:

Spójrz tutaj:

http://www.allegro.pl/item627057435_wlokno_fibermesh_jastrych_estrich_mixokret.html

Bardzo dziękuję - różnica kolosalna. :o

Jeśli możesz to powiedz mi jeszcze, gdzie kupowałaś piasek, ile płaciłaś i ile Ci poszło na te 240 m2. Mi na 300m2 wyliczył- piasek 30 ton, a cement 5,1 tony.

Mi na 255m2 wylewkarze oszacowali 15m3 piasku i 4,2t (3palety) cementu.

No i przyszedł czas że wylewki już są zrobione i schną.

Miałem 250m2: 70m2 parter, 109m2 poddasze i 70m2 strych.

Weszło:

4,2t cementu, 18m3 piasku, 5,5paczki włókien, siatki nie wiem ile bo wykonawca dostarczał materiał. Zresztą to łatwo policzyć. Siatka była dawana na parter bo tam jest więcej styropianu.

Ja miałem dostarczyć cement i piankę dylatacyjną, natomiast wylewkarze załatwiali piasek, włókna i siatkę. Za włókna wyszło w sumie 170zł, czyli poniżej złotówki na m2. Aha, i robocizna 12zł/m2. Piasek przywożą aż z Wojnicza, 70zł za m3. Z wylewek jestem bardzo zadowolony, biegałem z łatą po wszystkich kondygnacjach i nie miałem się do czego przyczepić. Gdyby ktoś chciał to mogę dać namiary.

Gluonek,

Mógłbyś dać namiar na swoich wylewkarzy ?

Też wkrótce czeka mnie ta przyjemność. A propos - jakiej grubości wyszły Ci wylewki ? Jaki gruby dałeś styropian ?

...

U kowalczyka w sierczy po 5,60 z transportem ale to chyba normalna cena teraz...

Kowalczyka z okol.Gdowa polecam.

Kupowałem od niego materiał na dom na Rybitwach w Krakowie i.... zostałam mi paleta termoporu po budowie. Odebrał ją ode mnie rok później. A budowałem w 2007r. Wiecie co wtedy działo się z cenami...