craftsc 07.06.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Ale oddałeś po cenach z faktury czy aktualnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 edit-blondi skad macie dachówkę i jaką ? bo jezdze koło was codziennie i tak myślę \nawet kiedys powiedziałem ze taki sam dom jak ich (Adela z archipelagu) stoi pod wieliczką - ale juz widze ze macie inny dom średzka falista plus miedziana angoba, kupowana u Podwyszyńskiego a domek to Virgo z "Dobrych Domów" po lekkim liftingu. Zajrzyj kiedys jak tak codziennie jeździsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 08.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 cytując pewnego klasyka: "yes!, yes!, jes! " - mamy pozwolenie PINBu na użytkowanie budynku I co dalej? długa droga żeby sie zameldować? wie ktoś ? Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 cytując pewnego klasyka: "yes!, yes!, jes! " - mamy pozwolenie PINBu na użytkowanie budynku I co dalej? długa droga żeby sie zameldować? wie ktoś ? Pozdr M gratuluję ja papierki składam w środę i pytanko mam .... ile ważna jest próba szczelności? pisze na niej, że jeśli instalacja nie zostanie napełniona w okresie 6 miesięcy to traci ważność. Ja mam próbę z 12.06.08 a napełniona jesze w czerwcu 2008 roku bo wtedy podłączyli mi gaz. To co próba jest ważna ... a do kiedy? orientuje sie ktoś? I wpis do izby wykonawcy ważny był do 31.03.09. W dniu wykonywania próby był ważny, a w dniu oddania budynku już nieważny. Może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 08.06.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 cytując pewnego klasyka: "yes!, yes!, jes! " - mamy pozwolenie PINBu na użytkowanie budynku I co dalej? długa droga żeby sie zameldować? wie ktoś ? Pozdr M Meldujesz sie od reki , musisz miec wnioski do zameldowania i pozwolenie na użytkowanie . wszystko trwa może 15 minut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 08.06.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 cytując pewnego klasyka: "yes!, yes!, jes! " - mamy pozwolenie PINBu na użytkowanie budynku I co dalej? długa droga żeby sie zameldować? wie ktoś ? Pozdr M gratuluję ja papierki składam w środę i pytanko mam .... ile ważna jest próba szczelności? pisze na niej, że jeśli instalacja nie zostanie napełniona w okresie 6 miesięcy to traci ważność. Ja mam próbę z 12.06.08 a napełniona jesze w czerwcu 2008 roku bo wtedy podłączyli mi gaz. To co próba jest ważna ... a do kiedy? orientuje sie ktoś? I wpis do izby wykonawcy ważny był do 31.03.09. W dniu wykonywania próby był ważny, a w dniu oddania budynku już nieważny. Może tak być? Może ,miałem taką samą sytuacje, istotne jest żebyś miał ważne uprawnienia kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 08.06.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, mam pytanie ... gdzie kupowaliście w dobrych cenach materiały do wykonania docieplenia elewacji ? Głównie chodzi mi o kleje, narożniki, siatki, kołki ale również o tynki silikonowe ( zwłaszcza firmy Kabe ale inne również biorę pod uwagę - np. Baumit, Ceresit ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 09.06.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Zmiana tematu.Kupował ktoś AGD w "OKAY RTV i AGD" na Wadowickiej w Krakowie?Z tego co widzę to dobre ceny chyba mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 09.06.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam, mam pytanie ... gdzie kupowaliście w dobrych cenach materiały do wykonania docieplenia elewacji ? Głównie chodzi mi o kleje, narożniki, siatki, kołki ale również o tynki silikonowe ( zwłaszcza firmy Kabe ale inne również biorę pod uwagę - np. Baumit, Ceresit ). Pozdrawiam kleje Kabe w Gammie na Rybitwach (są na allegro) i w Hebanie. Te firmy były nawet tańsze od przedstawiciela gdzieś w okolicach Kryspinowa. A siatka i narożniki w Sierakowie i na Gdowskiej w Wieliczce bo tam było najbliżej jak tynkarzom brakowało. Wszelkie profile do tynków maja też w Welcie na obwodnicy Wieliczki. Tak na marginesie to kleju wyszło prawie drugie tyle niz podają zużycie na opakowaniu. Także weź z zapasem Jakbys znalazł jakieś dobre namiary na Kabe to daj znać bo jestem na kupnie tynku Kabe armasil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 09.06.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ale oddałeś po cenach z faktury czy aktualnych? Wyobraź sobie że po cenach z faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
craftsc 09.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 No to jestem w szoku Ja ostatnio oddawałem stal w Gdowie po 3 miesiącach i nie było szans oddać po cenach z faktury. Mogliśmy albo oddać po cenach aktualnych albo wcale. A tak z innej beczki, orientuje się ktoś ile kosztują badania geologiczne (takie żeby ocenić czy da się zrobić POS z drenażem). A może ktoś ma kontakt do kogoś kto takie badania robi? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 09.06.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Mój brat robił odwiert by sprawdzić nośnoś gruntu pod fundamenty.Ciekawa sprawa.... poniżej 1 m wiertło można było wepchać cięzarem własnego ciała (kiedyś musiało tam być bajorko). Płacił 1000zł za badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.06.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 No to jestem w szoku Ja ostatnio oddawałem stal w Gdowie po 3 miesiącach i nie było szans oddać po cenach z faktury. Mogliśmy albo oddać po cenach aktualnych albo wcale. no to ciekawe jak robili korektę do faktury? tak na marginesie to tak nie wolno robić, ale inaczej to by wam nie przyjeli. Normalnie rozbój w biały dzień A tak z innej beczki, orientuje się ktoś ile kosztują badania geologiczne (takie żeby ocenić czy da się zrobić POS z drenażem). A może ktoś ma kontakt do kogoś kto takie badania robi? pozdr niedawno była o tym mowa tu albo na grupie krakowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daat 10.06.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dla wszystkich zainteresowanych przekazuję wiadomość, że gmina Wieliczka występuje o dofinansowanie POS. Wkład własny inwestora do 2000 PLN. Konieczne podpisanie umowy do 15 czerwca (włącznie). Jeżeli dofinansowanie zostanie przyznane to realizacja najwcześniej na wiosnę przyszłego roku (zgodnie z informacją uzyskaną telefonicznie).Wzór umowy do pobrania u sołtysów lub w UMiG na ul. Sienkiewicza 2. Tel. 278-23-66.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 10.06.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witam,Chcialbym powrocic do tematu dofinansowania solarow w wieliczce. Jakis czas temu skladalo sie ankiety.Macie moze jakies informacje na ten temat? Ruszylo sie cos w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 10.06.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jedno co się ruszyło to wywalili sołtysa Grabówek Ale nie za solary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 10.06.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jedno co się ruszyło to wywalili sołtysa Grabówek Ale nie za solary Moze zalapal sie na eurodeputowanego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 10.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jakbys znalazł jakieś dobre namiary na Kabe to daj znać bo jestem na kupnie tynku Kabe armasil Myślę, że taniej już się nie da ... http://allegro.pl/item647116346_tynk_silikonowy_armasil_t_kabe_25kg_fv_lodz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccaya 10.06.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A tak z innej beczki, orientuje się ktoś ile kosztują badania geologiczne (takie żeby ocenić czy da się zrobić POS z drenażem). A może ktoś ma kontakt do kogoś kto takie badania robi? pozdr U nas wykonany odwiert pod dom - 2 otwory - 600 zł, a gdybyśmy chcieli pod oczyszczalnię (jesteśmy niezdecydowani) to podobno ok 400 zł - p.Orłowski 608-081-833. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 11.06.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam.Czy ma ktoś namiary na fachowca od obróbek blacharskich w balkonach. Muszę to szybko wykonać bo leje mi się woda i w salonie wyrosł mi grzyb.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts