KKrzysiek 12.06.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam Wszystkich Sąsiadów! Jeśli chodzi o betoniarnie to odradzam KRAKBET zamówiłem beton na dziś tydzień temu a P. ZBYSZEK (chyba tak się nazywa) wczoraj zadzwonił, że nie przyjedzie, a w sobotę jeszcze potwierdzał zamówienie! Uważam iż to okropne lekceważenie klijenta. Panu B. się ostatnio poprawiło - dostał Yarisa a jeździł starym Peugeotem, więc pewnie interes się kręci. Ja trafiłem na szczęście no okres kiedy nie było jeszcze szaleństwa z betonem więc może dlatego do mnie dojechali na czas. Być może chodzi o mostek w Brzegach. Jak jada z Igołomskiej to zamiast jechać przez Brzegi jadą na około przez Grabie i stąd problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 12.06.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dziękujemy za zdjęcie. Długo czeka się u nas na odrolnienie gruntów ? działka budowlana ale grunty klasy IIIa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 12.06.2007 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Niedługo - chyba ze 2 tygodnie Gratuluję urodzajności gleby - ja mam IIIb więc mniej kwintali z hektara ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.06.2007 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Niedługo - chyba ze 2 tygodnie Gratuluję urodzajności gleby - ja mam IIIb więc mniej kwintali z hektara ! dziękuję za zdjątko. no fakt praktycznie to i ładnie zrobione KKrzysiek. acha a mam jeszcze pytanie czy to u Ciebie jest tak, że masz ławy do tego poziomu folii i potem murek z pustaków betonowych ?? a o odrolnieniu to słyszałem że nawet miesiąc trwa ale to tylko słyszałem bo sam mam IV klasę więc nie muszę robić z czego się cieszę strasznie pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 13.06.2007 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Dokładnie tak - ławy do poziomu folii - 50 cm a potem ściana (tyle, że nie z pustaktów betonowych ale monolityczna, oddzielona od ławy podwójną warstwą papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 13.06.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Niedługo - chyba ze 2 tygodnie Gratuluję urodzajności gleby - ja mam IIIb więc mniej kwintali z hektara ! W tym tygodniu pytałem o odrolnienie. Pani powiedziała że około 3 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 13.06.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam Wszystkich Sąsiadów! Jeśli chodzi o betoniarnie to odradzam KRAKBET zamówiłem beton na dziś tydzień temu a P. ZBYSZEK (chyba tak się nazywa) wczoraj zadzwonił, że nie przyjedzie, a w sobotę jeszcze potwierdzał zamówienie! Uważam iż to okropne lekceważenie klijenta. Panu B. się ostatnio poprawiło - dostał Yarisa a jeździł starym Peugeotem, więc pewnie interes się kręci. Ja trafiłem na szczęście no okres kiedy nie było jeszcze szaleństwa z betonem więc może dlatego do mnie dojechali na czas. Być może chodzi o mostek w Brzegach. Jak jada z Igołomskiej to zamiast jechać przez Brzegi jadą na około przez Grabie i stąd problemy... nawet nie straszcie bi ja mam na jutro zamówiony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 13.06.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Jeszcze w temacie betoniarni ...Chciałem od Krakbetu wziąć atest/certyfikat (czy jak to się tam zwie) i gość mi powiedział, że tego nie dają od razu tylko po miesiącu.Niedawno minął miesiąc od pierwszego lania betoniku. Ciekawe czy jak mu się przypomnę to czy dostanę ten papierek z atestem.Też tak macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 13.06.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Jeszcze jeden skład (chyba nie był podawany). BUDO-MAT ul. Gdowska 34 Wieliczka 278-44-42 0609-298-500 Podobno inne składy tu się zaopatrują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 13.06.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 OGC - też tak mam i dobrze, że mi przypomniałeś - zaraz tam zadzwonię. Również polecam Budo-Mat na Gdowskiej. Na prawdę dobry partner w budowaniu - są bardzo elastyczni i dobrze traktują klienta. Ja byłem i jestem z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 13.06.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 To ja zapytam się teraz o wyłazy dachowe.Kto z Was robił rozeznanie w tym temacie? Wiem, ze sztuka jest sztuka, ale:najmniejszy wymiar 45x75 chyba nie jest najwygodniejszy do użycia. Lepiej byłoby coś większego.Szukam też czegoś co otwierałoby się na bolki (albo lewo albo prawo, bo tak mam kominy) - potrzebuję lewy i prawy. Okno wyłazowe pomijam, bo kosztuje 4 x tyle co zwykły wyłaz.Czy ktoś z Was ma Veltę 029 lub ostatnie znalezisko na allego Fenstro 48x90?Mozecie coś polecić albo odradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 13.06.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Jeszcze w temacie betoniarni ... Chciałem od Krakbetu wziąć atest/certyfikat (czy jak to się tam zwie) i gość mi powiedział, że tego nie dają od razu tylko po miesiącu. Niedawno minął miesiąc od pierwszego lania betoniku. Ciekawe czy jak mu się przypomnę to czy dostanę ten papierek z atestem. Też tak macie ? do nas certyfikat przyjeżdżał równocześnie z każda gruchą ale my nie braliśmy z Krakbetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 13.06.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 dziś zaczynają nam kłaść dachówkę aczkolwiek to tempo czasem mnie przeraża, mam wrażenie że zapomniałam o tysiącu ważnych spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kc 13.06.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Jeszcze w temacie betoniarni ... Chciałem od Krakbetu wziąć atest/certyfikat (czy jak to się tam zwie) i gość mi powiedział, że tego nie dają od razu tylko po miesiącu. Niedawno minął miesiąc od pierwszego lania betoniku. Ciekawe czy jak mu się przypomnę to czy dostanę ten papierek z atestem. Też tak macie ? Witam! Ja z KRAKBETU miałem korzystać po raz pierwszy i chyba dobrze się stało, że nie mam od nich betonu.... Wczoraj przywieżli mi punktualnie zamówiony beton z BETOMIXU z Dobczyc i odrazu otrzymałem certyfikat jakości- dokładnie deklarację zgodności, podobnie było w betoniarni CEMBET- było to dołączone do każdego transportu (odzielnie do każdej gruszki). Zastanawiam się więc dlaczego Krakbet tego nie robi w końcu powinien odrazu wiedzieć jakiej jakości przywiózł towar??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kc 13.06.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam!KKrzysiek i Ibryndal dzięki za informacje w sprawie ogrodzenia. Co do wyłazów dachowych to ja mam z fakro o wymiarach 45 na 55 cm i wystarcza spokojnie, ten jest otwierany do góry.Fakro ma tylko okna wyłazowe otwierane na boki, ale wydaje mi się, że velux miał takie wyłazy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.06.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Dokładnie tak - ławy do poziomu folii - 50 cm a potem ściana (tyle, że nie z pustaktów betonowych ale monolityczna, oddzielona od ławy podwójną warstwą papy a czy były jakieś przesłanki, żeby tak robić fundamenty bo ja się zastanawiam nad monolitycznym, ale bez robienia ław tylko jeden rowek w ziemi i zalać to betonem wrzucić jakieś zbrojenie i tyle. Nie gadałem jeszcze z żadnym kierownikiem budowy więc nawet nie wiem czy takie coś przejdzie, ale kiedyś tak się budowało i te domy stoją. pozdawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 14.06.2007 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Pewnie, że tak - tylko ma to sens przy wąskich ławach (np 40 cm) Ja mam 60-65 cm więc wlanie tak szerokiej ławy do poziomu gruntu by mnie zrujnowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.06.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Pewnie, że tak - tylko ma to sens przy wąskich ławach (np 40 cm) Ja mam 60-65 cm więc wlanie tak szerokiej ławy do poziomu gruntu by mnie zrujnowało nie no 60 - 65 do góry to porażka choć mam w projekcie swoim nawet na 80cm szerokie ławy a potem do góry fundament 24cm, ale ja mówię o czymś takim: rowek wykopać na jakieś 30cm (bo budował będe z maxa) a na dole podkopać łopatą tak żeby szerzej było i tam na dół włożyć zbrojenie i potem zalać to wszystko. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 14.06.2007 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 he, he. Mine też tak proponowali. Zadałem tylko pytanie jak chłop ma wejść do takiego wykpou na 110 czm i szeokości 30 cm i wykopać "menzurkę" (podkopanie stopki na dole) Jak już wejscie to jak wybierze łopatą to co ukruszył skoro nie da rady się spokojnie zgiąć i pochylić? a... jakby np się ziemia osunęła i spadła któraś z podkopanych krawędzi (może zacząć padać w trakcie kopania) Na to pytanie nie uzyskałem odpowiedzi. Wiem jedno, ze jak ktoś umie zmieścić się w takim wąskim rowie i wybrać łopatą WSZYSKTO co ukruszył na dole w ramach poszerzenia stopki - to niech próbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.06.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 he, he. Mine też tak proponowali. Zadałem tylko pytanie jak chłop ma wejść do takiego wykpou na 110 czm i szeokości 30 cm i wykopać "menzurkę" (podkopanie stopki na dole) no fakt może to być kłopotliwe i chyba mało realne do wykonania muszę przemyśleć jeszcze ten temat i popatrzyć na innych jak to robili pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts