HeyBobik 12.06.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Chciałem zapytać, czy może ktoś z Was wycinał dziurę w betonowej ścianie ? Potrzebuję wyciąć otwór drzwiowy 90 x 180cm w ścianie 25cm.Fachman wraz z pocięciem na 8 mniejszych kawałków wycenił mi to na 2500złCzy miał ktoś podobny problem ?Gdzie to taniej załatwić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 13.06.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam, Gdzie zamawialiście blachę razem z gięciem na pasy podrynnowe?? Gdyby ktoś potrzebował to mam do sprzedania ok 150szt stempli dł. ok 2,5-2,6m. Do odbioru 3km za Wieliczką w kierunku Gdowa. Dokładniejsze info pod nr tel 509940940 pozdr Kiedyś się tym interesowałem. W Krakowie można to kupić w Reims. Znajdziesz na internecie. Ale nie wiem czy to jest dobry pomysł. Dekarze sami powinni sobie to powyginać i pociąć. Ty nawieziesz blach - a fachowiec powie ci potem że krzywo lub za krótko dociąłeś i w ogóle to jest twoja wina ze okucia nie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 13.06.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Chciałem zapytać, czy może ktoś z Was wycinał dziurę w betonowej ścianie ? Potrzebuję wyciąć otwór drzwiowy 90 x 180cm w ścianie 25cm. Fachman wraz z pocięciem na 8 mniejszych kawałków wycenił mi to na 2500zł Czy miał ktoś podobny problem ? Gdzie to taniej załatwić ? 2,5k PLN za dziure troche drogo... nie wiem jak stoisz z czasem ale moze lepiej byloby z wypozyczalni wziasc sprzet do ciecia/wiercenia betonu i jakis mlot i za niewielkie pieniadze poswiecajac 2 dni samemu to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 13.06.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 jeśłi chodzi o POS to ja pytałem - na grupie krakowskiej jakies 2-3 tyg temu miałem 3 propozycje za 550 zł do pana na P - telefon z forum za 550- 600 geolog z pro eko budu lub za 1500 )) od znajomego mojego kierownika budowy narazie jeszcze nie robiłem tego bo kazdy mi mowi ze to nie ma sensu - ze bedzie ok ....... ale jakoś im nie ufam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluonek 14.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 chyba oszaleli. Ja na włókno wydałam coś koło 150-200 zł na 240m2 czyli poniżej 1zł/m2 . Kupiłam włókno zgodnie z zużyciem, które podawali na allegro a i tak zostało prawie połowę. To weź ty im zaproponuj, że oprócz cementu i piachu kupisz jeszcze sobie sam to włókno, bo zaoszczędzixsz ładny grosz: Spójrz tutaj: http://www.allegro.pl/item627057435_wlokno_fibermesh_jastrych_estrich_mixokret.html Bardzo dziękuję - różnica kolosalna. Jeśli możesz to powiedz mi jeszcze, gdzie kupowałaś piasek, ile płaciłaś i ile Ci poszło na te 240 m2. Mi na 300m2 wyliczył- piasek 30 ton, a cement 5,1 tony. Mi na 255m2 wylewkarze oszacowali 15m3 piasku i 4,2t (3palety) cementu. No i przyszedł czas że wylewki już są zrobione i schną. Miałem 250m2: 70m2 parter, 109m2 poddasze i 70m2 strych. Weszło: 4,2t cementu, 18m3 piasku, 5,5paczki włókien, siatki nie wiem ile bo wykonawca dostarczał materiał. Zresztą to łatwo policzyć. Siatka była dawana na parter bo tam jest więcej styropianu. Ja miałem dostarczyć cement i piankę dylatacyjną, natomiast wylewkarze załatwiali piasek, włókna i siatkę. Za włókna wyszło w sumie 170zł, czyli poniżej złotówki na m2. Aha, i robocizna 12zł/m2. Piasek przywożą aż z Wojnicza, 70zł za m3. Z wylewek jestem bardzo zadowolony, biegałem z łatą po wszystkich kondygnacjach i nie miałem się do czego przyczepić. Gdyby ktoś chciał to mogę dać namiary. Gluonek, Mógłbyś dać namiar na swoich wylewkarzy ? Też wkrótce czeka mnie ta przyjemność. A propos - jakiej grubości wyszły Ci wylewki ? Jaki gruby dałeś styropian ? Wylewki wyszly 5cm. Styropianu dalem 12cm na dole i 5 cm na gorze. Nr telefonu: 602449580 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bauch 15.06.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dla wszystkich zainteresowanych przekazuję wiadomość, że gmina Wieliczka występuje o dofinansowanie POS. Wkład własny inwestora do 2000 PLN. Konieczne podpisanie umowy do 15 czerwca (włącznie). Jeżeli dofinansowanie zostanie przyznane to realizacja najwcześniej na wiosnę przyszłego roku (zgodnie z informacją uzyskaną telefonicznie). Wzór umowy do pobrania u sołtysów lub w UMiG na ul. Sienkiewicza 2. Tel. 278-23-66. Pozdrawiam Dzięki za informację - udało mi się załapać ostatniego dnia. Oczywiście nic nie obiecują - sprawa ma się ponoć rozstrzygnąć w ciągu najbliższych 3 miesięcy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.06.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Jakbys znalazł jakieś dobre namiary na Kabe to daj znać bo jestem na kupnie tynku Kabe armasil Myślę, że taniej już się nie da ... http://allegro.pl/item647116346_tynk_silikonowy_armasil_t_kabe_25kg_fv_lodz.html no tak cena dobra tylko nie wiem czy zauważyłeś że w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.06.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Jakbys znalazł jakieś dobre namiary na Kabe to daj znać bo jestem na kupnie tynku Kabe armasil Myślę, że taniej już się nie da ... http://allegro.pl/item647116346_tynk_silikonowy_armasil_t_kabe_25kg_fv_lodz.html no tak cena dobra tylko nie wiem czy zauważyłeś że w Łodzi ja też będę kupował ale pewnie na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.06.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Chciałem zapytać, czy może ktoś z Was wycinał dziurę w betonowej ścianie ? Potrzebuję wyciąć otwór drzwiowy 90 x 180cm w ścianie 25cm. Fachman wraz z pocięciem na 8 mniejszych kawałków wycenił mi to na 2500zł Czy miał ktoś podobny problem ? Gdzie to taniej załatwić ? 2,5k PLN za dziure troche drogo... nie wiem jak stoisz z czasem ale moze lepiej byloby z wypozyczalni wziasc sprzet do ciecia/wiercenia betonu i jakis mlot i za niewielkie pieniadze poswiecajac 2 dni samemu to zrobic? trochę drogo ale tyle to kosztuje znajomy kiedyś wycinał taki otwór tyle że w ścianie 40cm stary poniemiecki budynek w którym wytwarzano ........ granaty !! nie miał maszynki do cięcia betonu tylko wiertarką wiercił otwory i potem wykuwanie zajęło to 2 osobom około 4 zmiany czyli jakieś 32h cięcie pewnie byłoby prostsze tylko że sprzęt trzeba zamówić, a to też kosztuje popytaj w kokotowie w wypozyczalni czy mają sprzęt do takiego czegoś i zrób to sam acha i dobrze wytnijcie otwór bo znajoma do otworu 80cm kupiła drzwi "80" i ma problem bo nie wejdą tam wszystko gotowe i jedynie co to powiększenie otworu wchodziło w grę - odpuściła sobie, zamówiła drzwi "75" bo cięcie zasyfiłoby cały dom piła do cięcia cięła na mokro i waliła syfem na wszystkie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Jakbys znalazł jakieś dobre namiary na Kabe to daj znać bo jestem na kupnie tynku Kabe armasil Myślę, że taniej już się nie da ... http://allegro.pl/item647116346_tynk_silikonowy_armasil_t_kabe_25kg_fv_lodz.html no tak cena dobra tylko nie wiem czy zauważyłeś że w Łodzi KABE przecież produkuje za Niepołomicami. Byłem kiedyś w ich firmowym magazynie koło Zawiłej. Może jakby tam zadzwonić i zapytać po ile mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.06.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Jakbys znalazł jakieś dobre namiary na Kabe to daj znać bo jestem na kupnie tynku Kabe armasil Myślę, że taniej już się nie da ... http://allegro.pl/item647116346_tynk_silikonowy_armasil_t_kabe_25kg_fv_lodz.html no tak cena dobra tylko nie wiem czy zauważyłeś że w Łodzi KABE przecież produkuje za Niepołomicami. Byłem kiedyś w ich firmowym magazynie koło Zawiłej. Może jakby tam zadzwonić i zapytać po ile mają? Na Zawiłą i owszem dzwoniłam, ale ceny maja z księżyca. Sporo wyższe niz np w Gammie na Rybitwach czy jeszcze w takiej jednej mieszalni koło Kryspinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 16.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Poszukuje fachowcow do zalozenia alarmu, dobrze byloby gdyby mogli doradzic w zakupie czujek, konsoli, etc. Jezeli macie to juz za soba to spiszcie smialo.Na razie mam tylko kabelki pod tynkiem.pzdrdada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Poszukuje fachowcow do zalozenia alarmu, dobrze byloby gdyby mogli doradzic w zakupie czujek, konsoli, etc. Jezeli macie to juz za soba to spiszcie smialo. Na razie mam tylko kabelki pod tynkiem. pzdr dada_krk ja mogę polecić 607 345 842 Marcin. Trafilismy na niego zbyt późno bo nasi fachowcy od alarmu zdążyli juz wszystko spieprzyć. On nam wykonywał wszystkie poprawki i doprowadził alarm do ładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 17.06.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Poszukuje fachowcow do zalozenia alarmu, dobrze byloby gdyby mogli doradzic w zakupie czujek, konsoli, etc. Jezeli macie to juz za soba to spiszcie smialo. Na razie mam tylko kabelki pod tynkiem. pzdr dada_krk Sami sobie załóżcie. Na forum jest taki fajny wątek: http://forum.muratordom.pl/instalacja-alarmowa-raz-jeszcze,t13001.htm Tam są fajne chłopaki i chętnie dzielą się wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 17.06.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam, A ja stoję przed wyborem monitoringu. Czy ma ktoś - i jakie - doświadczenia z agencjami ochrony w rejonie Niepołomic? Rekomendacje? PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.06.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam, A ja stoję przed wyborem monitoringu. Czy ma ktoś - i jakie - doświadczenia z agencjami ochrony w rejonie Niepołomic? Rekomendacje? Pozdrawiam Krzysiek ja mam solid 50 zł netto za m-c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 17.06.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Edit Co się wychylasz? Do Niepołomic to masz kawałek przecież Może tam nie ma Solidu ... A u mnie też Solid za 50 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.06.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam, A ja stoję przed wyborem monitoringu. Czy ma ktoś - i jakie - doświadczenia z agencjami ochrony w rejonie Niepołomic? Rekomendacje? Pozdrawiam Krzysiek ja mam solid 50 zł netto za m-c Można jeszcze kupić kartę za 10zł abonament z PLUSA i będzie powiadomienie na komórkę przy naruszeniu strefy. Jak jest dobry sąsiad to może lepsza wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 17.06.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam, A ja stoję przed wyborem monitoringu. Czy ma ktoś - i jakie - doświadczenia z agencjami ochrony w rejonie Niepołomic? Rekomendacje? Pozdrawiam Krzysiek ja mam solid 50 zł netto za m-c Ach te agencje na S... (takie zboczenie z tematu o alarmach) - to raczej nie są polecane. A co z rodzimymi - Kontakt, VIP, ewentulanie Gepard - ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 17.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam, A ja stoję przed wyborem monitoringu. Czy ma ktoś - i jakie - doświadczenia z agencjami ochrony w rejonie Niepołomic? Rekomendacje? Pozdrawiam Krzysiek ja mam solid 50 zł netto za m-c Można jeszcze kupić kartę za 10zł abonament z PLUSA i będzie powiadomienie na komórkę przy naruszeniu strefy. Jak jest dobry sąsiad to może lepsza wersja. No tak ale co w przypadku jak sąssiada nie bedzie... (wszystkich świętych etc.) Złodziej przy wyborze ofiary wiadomo kieruje się kolejno: 1) brak alarmu - super! 2) alarm jest - ale nie ma tabliczki ochrony - a wszędzie w okolicy ciemno bo święto - od bólu mogę spróbować... 3) Alarm i tabliczka ochrony - nie warto - szukam domów jak powyżej. A spokój podczas urlopu - bezcenny...za 60zł/mc. Za tą cenę nie ubezpieczycie mieszkania od włamu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts