andorka 20.07.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Chciałbym zapytać "z innej beczki" Chciałbym zrobić ogrodzenie spawane. Płaskownik 2 cm na sztorc przyspawany do 2 ceowników - długość przęsła 2m, wys. 1,35. Zastanawiam się również nad ocynkowaniem. Otrzymałem ofertę z Niepołomic na 240zł / przęsło stal St3s, bez ocnyku o transportu. Czy ktoś ma może namiar na ślusarzy, którzy robią takie rzeczy ? Zobacz tutaj: http://www.stal-spaw.com.pl/index.html Wydaje mi się, że będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirostachu 20.07.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Poszukuję wykonawcy kuchni na wymiar - może ktoś ma namiar do kogoś godnego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 20.07.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Muszę Cię zmartwić, ja też tu szukałam internetu /słomiana Zabłocie i ..../ zostaje radiowa przez eragsm. Orange praktycznie tu nie ma zasięgu.Jak coś znajdziesz o czym nie wiem to piszSąsiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 20.07.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Kauro Czy zrobiliście tą kostkę? i czy cena 95 zł to z kostką czy bez?KTO MA NAMIARY NA DOBRĄ I STOSUNKOWO TANIĄ EKIPĘ OD KOSTKI? krzysztof.mk- ostatnio pytaliśmy o kostkę w firmie na Gdowskiej. Ułożenie 95zł/m z wszystkimi materiałami (podsypka 50cm+ ew. drut i cement na obrzeża, jeśli bez kraweżników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Zobacz tutaj: http://www.stal-spaw.com.pl/index.html Wydaje mi się, że będzie taniej. Dzięki za namiar na ogrodzenie. A czy ktoś wie, gdzie można takie spawane ogrodzenia z płaskownika kupić w Bochni ? Gdzieś słyszałem, że jest tam huta zajmująca się drobnym asortymentem stalowym i mają również ocynkownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.07.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam wszystkich w ten słoneczny dzionek Po wielu bojach zakończyłam budowę - przynajmniej na papierze CHAŁUPA ODEBRANA I taka rada dla tych co zdecydowali sie na oczyszczalnie przydomową w gminie Wieliczka i będą ją dawać do odbioru. Wbrew temu jak informuje Wydział ochrony środowiska nie trzeba zanosić tam stosu papierów dotyczących oczyszczalni ani wnosic opłaty w wysokości 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.07.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam wszystkich w ten słoneczny dzionek Po wielu bojach zakończyłam budowę - przynajmniej na papierze CHAŁUPA ODEBRANA I taka rada dla tych co zdecydowali sie na oczyszczalnie przydomową w gminie Wieliczka i będą ją dawać do odbioru. Wbrew temu jak informuje Wydział ochrony środowiska nie trzeba zanosić tam stosu papierów dotyczących oczyszczalni ani wnosic opłaty w wysokości 120zł. GRATULUJĘ !!!! szkoda że piszesz tak późno i tej oczyszczalni bo sąsiedzi kilka dni temu właśnie wnieśli opłatę i bawili się z papierami jak to obeszłaś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam wszystkich w ten słoneczny dzionek Po wielu bojach zakończyłam budowę - przynajmniej na papierze CHAŁUPA ODEBRANA I taka rada dla tych co zdecydowali sie na oczyszczalnie przydomową w gminie Wieliczka i będą ją dawać do odbioru. Wbrew temu jak informuje Wydział ochrony środowiska nie trzeba zanosić tam stosu papierów dotyczących oczyszczalni ani wnosic opłaty w wysokości 120zł. GRATULUJĘ !!!! szkoda że piszesz tak późno i tej oczyszczalni bo sąsiedzi kilka dni temu właśnie wnieśli opłatę i bawili się z papierami jak to obeszłaś ?? Tak dla wyjaśnienia. Zgłoszenie budowy oczyszczalni to jedno. I to trzeba załatwić w powiecie w wydziale budownictwa. Po wybudowaniu a przed oddaniem budynku do odbioru trzeba dokonać zgłoszenia oczyszczalni do eksploatacji w urzędzie gminy. I nasza kochana gmina Wieliczkawymaga tu stosu papierów (więcej niz do zgłoszenia budowy ) i oczywiście opłaty. Jako, że nie ma takich przepisów, które obligowałyby do dostarczenia tej dokumentacji i wnoszenia opłaty, nasza gmina jest chyba jedyna w tym względzie. Więc za rada jeden z forumowiczek wysmarowałam odręcznie pismo zawiadamiające gminę, że oczyszczalnie wybudowałam i przystepuje do eksploatacji. Podałam w tym piśmie wszystkie informacje jakie miałam (lokalizacja, typ oczyszczalni, przepustowość i takie tam). To złozyłam na dzienniku podawczym w urzędzie. Oczywiście w NB to nie wystarczyło, ale po kilku dniach z urzędu gminy przyszło pisemko, które rozbawiło mnie do łez. " Urząd Gminy na podstawie przepisów...... bla, bla, bla.. przyjmuje zgłoszenie do eksploatacji przydomowej oczyszczalni ścieków" A poniżej "jednocześnie informujemy, że do dokonania zgłoszenia do eksploatacji wymagane są nastepujące dokumenty: ( i tu litania 12 podpunktów co trzeba przynieść)" Pismo sprzeczne samo w sobie, ale dla mnie wynikało z niego jedno, że zgłoszenie przyjęli a żaden przepis nie obliguje mnie do dostarczenia tych dokumrentów( bo raz brak terminu na dostarczenie dokumentów a dwa to napisali, że przyjmują). Ani słowa o opłacie. Dla NB najważniejsze było stwierdzenie w pierwszym zdaniu pisma i to im wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 21.07.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Edit-Blondi GRATULUJĘ !!! A wręcz powiem.... zazdroszczę Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 21.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 witam, Ile płaciliście za m bieżący balustrady na balkonikach, wykuszach ?Ja usłyszałem kwotę 250 zł /m2 + transport z drugiej strony Krakowa.Czy cena mieści sie w normie ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 22.07.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ostatnio płaciłam 270 zł za mb balustrady kutej, ocynkowanej, pomalowanej z dość prostym wzorem. W tej cenie transport i montaż. Cena zawsze zależy od stopnia skomplikowania wzoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.07.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ostatnio płaciłam 270 zł za mb balustrady kutej, ocynkowanej, pomalowanej z dość prostym wzorem. W tej cenie transport i montaż. Cena zawsze zależy od stopnia skomplikowania wzoru . to jest cena z tego stal-spawu co podawałaś wyżej link ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 22.07.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ostatnio płaciłam 270 zł za mb balustrady kutej, ocynkowanej, pomalowanej z dość prostym wzorem. W tej cenie transport i montaż. Dobra cena jak na oferty od ślusarzy, które już otrzymałem. Chciałbym jeszcze spróbować znaleźć kilka firm do przesłania wyceny, ponawiam więc pytanie: "A czy ktoś wie, gdzie można takie spawane ogrodzenia z płaskownika kupić w Bochni ? Gdzieś słyszałem, że jest tam huta zajmująca się drobnym asortymentem stalowym i mają również ocynkownię." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 23.07.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ostatnio płaciłam 270 zł za mb balustrady kutej, ocynkowanej, pomalowanej z dość prostym wzorem. W tej cenie transport i montaż. Cena zawsze zależy od stopnia skomplikowania wzoru . to jest cena z tego stal-spawu co podawałaś wyżej link ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 23.07.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ponawiam pytanieIle płaciliście za ułożenie kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 23.07.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ponawiam pytanie Ile płaciliście za ułożenie kostki brukowej? 95 zł. w ta cene wchodziło prace ziemne ,materiał na podbudowe i oczywiście układanie kostki.Za cała reszte płacisz dodatkowo (układanie obrzeży, palisad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 23.07.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Czyli 95 zł + cena kostki czy kostka już jest w cenie? Ponawiam pytanie Ile płaciliście za ułożenie kostki brukowej? 95 zł. w ta cene wchodziło prace ziemne ,materiał na podbudowe i oczywiście układanie kostki.Za cała reszte płacisz dodatkowo (układanie obrzeży, palisad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 24.07.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 A ja mam takie pytanie czy firmy ukladajace kostke daja jakas gwaracje na robote?? Jak tak to ile?? Chodzi mi o to ze np po kilku miesiącach powstana slady po kołach samochodu i kostka sie pofaluje. Pytam bo jak sie tak przyglądnac to dosyc czeste zjawisko. Na poczatku wszystko ok a po roku ,dwóch ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 24.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam, Potrzebuję zabezpieczyć wejście do domu. Docelowe drzwi będę kupował dopiero po tynkach. Może ktoś ma na zbyciu drzwi które mogłyby posłużyć jako tymczasowe? Bardzo proszę o kontakt na piv pozdr marcin Zostały mi drzwi takie metalowe + ręcznie zrobione ościeznice z kantówek. Ale nie mają zamka. Moge odstapić za 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek1979 27.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Możecie polecić kogoś, kto położyłby mi papę termozgrzewalną na chudziaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts