Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Potrzebuję ziemi - ma ktoś do oddania? A może ktoś ostatnio kupował, może humus, gdzie, za ile?

Pozdrawiam

Krzysiek

to ja też się podpinam. Można faktycznie się potargować z ceną skoro tak nas przybywa :) U mnie działka w Chorągwicy. Ładnym gruzem też nie wzgardzę :)

i ja i ja! Może zamówimy jeden transport a ponieważ będzie dużo to może nam kierowca taniej policzy ;)

Na chwilę obecną to tej ziemi potrzeba już tyle,

że to raczej z jakąś kopalnią odkrywkową należałoby negocjować zamiast z kierowcą :)

Podjedźcie do żwirowni i zapytajcie o ziemię. Podobno mogą mieć. W okolicach Węgrzc Wlk jest ich kilka.

Ja kupiłem ziemię dzisiaj w żwirowni w Gdowie. Za samochód 15 kubików płaciłem 300zł z transportem. Ziemia nie jest idealna (czarnoziem to nie jest), ale też nie jest bardzo zanieczyszcona. Moim zdaniem na wyrównanie działki idealna. Dla zainteresowanych namiary mogę podać na priva.

300zl za ziemie do wyrownania tylko to troche drogo, chyba ze faktycznie byla ok. mi gosc wozil za 200zl ale w tym momencie nie ma nigdzie wykopow i nie ma ziemi.

moze ma ktos namiary na ziemie w lepszej cenie ktora bylaby dostepna na juz?

Witam,

Potrzebuję ziemi - ma ktoś do oddania? A może ktoś ostatnio kupował, może humus, gdzie, za ile?

Pozdrawiam

Krzysiek

to ja też się podpinam. Można faktycznie się potargować z ceną skoro tak nas przybywa :) U mnie działka w Chorągwicy. Ładnym gruzem też nie wzgardzę :)

i ja i ja! Może zamówimy jeden transport a ponieważ będzie dużo to może nam kierowca taniej policzy ;)

Na chwilę obecną to tej ziemi potrzeba już tyle,

że to raczej z jakąś kopalnią odkrywkową należałoby negocjować zamiast z kierowcą :)

Podjedźcie do żwirowni i zapytajcie o ziemię. Podobno mogą mieć. W okolicach Węgrzc Wlk jest ich kilka.

Ja kupiłem ziemię dzisiaj w żwirowni w Gdowie. Za samochód 15 kubików płaciłem 300zł z transportem. Ziemia nie jest idealna (czarnoziem to nie jest), ale też nie jest bardzo zanieczyszcona. Moim zdaniem na wyrównanie działki idealna. Dla zainteresowanych namiary mogę podać na priva.

300zl za ziemie do wyrownania tylko to troche drogo, chyba ze faktycznie byla ok. mi gosc wozil za 200zl ale w tym momencie nie ma nigdzie wykopow i nie ma ziemi.

moze ma ktos namiary na ziemie w lepszej cenie ktora bylaby dostepna na juz?

Być może, ale mnie gonił termin ponieważ chcę wsadzić drzewka tej wiosny,a poza tym samochód samochodowi nierówny.Jak napisałem za smochód 10m3 (trzyosiowy) równiż zapłaciłem 200zł. Tenz za 300zł to juz taka mniejsza patelnia. W tamtym roku miałem 3 samochody takiej z odzysku, chyba po wykopach rowów, pewno niedługo się to ruszy bo wiosna przyszła, więc trzeba takich kierowców łapać. Co prawda ziemia była trochę tańsza, ale strasznie zanieczyszczona.

Coś nie mogę wysłać PW z powodu przekroczenia quoty....

Piszę więc tutaj...

Mam do sprzedania i do oddania zupełnie za darmo kilka rzeczy:

1) sprzedanie - deski szalunkowe 4 m długości około 1 m3 - deski są w 80% zupełnie nowe nie użyte ani raz. Kilka desek było z tego kubika użyte tylko raz na zrobienie podmurówki pod ogrodzenie, - cena 250 PLN.

2) oddanie za darmo:

- około 20 sztuk bloczków z betonu komórkowego H+H - 250x250x600mm

- około 15 sztuk bloczków betonowych - 120x250x300mm (czy jakoś tak)

- około 5 sztuk bloczków betonowych do zalewania (wymiarow nie pamietam)

- 1/2 pęta drutu wiązałkowego

- kilkanaście mb rury drenarskiej żółtej fi 100 lub 110 + kilka kolanek z pomarańczowego PCV fi 110.

- stalowa beczka na wodę o pojemności 200 litrów

Odbiór własny w Głogoczowie (okolice restauracji Chłopskie Jadło)

Jak jestes zainteresowany/a daj znać, to podam ewentualnie numer telefonu do kontaktu.

Pozdrawiam,

Grzesiek