anntom 01.05.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Sprzedam stemple, deski, paletę P25W, pustaki wentylacyjne, drut ogrodzeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, czy ktoś miał ostatnio przyjemność wykonania przyłaącza wodociągowego w gminie biskupice a dokładnie w Trąbkach?? Warunki i pozwolenie mamy juz a jak wygladaja formalnosci co do podpisania umowy i z kim trzeba to zalatwiac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Sprzedam stemple, deski, paletę P25W, pustaki wentylacyjne, drut ogrodzeniowy Witam, a nie masz do sprzedania drutu zbrojeniowego ?? Pustaki wentylacyjne sa Leiera ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 03.05.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, czy ktoś miał ostatnio przyjemność wykonania przyłaącza wodociągowego w gminie biskupice a dokładnie w Trąbkach?? Warunki i pozwolenie mamy juz a jak wygladaja formalnosci co do podpisania umowy i z kim trzeba to zalatwiac ?? Ja właśnie jestem na etapie rozpoczęcia prac. Robię jednocześnie wodę i kanalizację ale to gmina Wieliczka. Myślę, że same zasady są podobne w Waszej gminie, bo to po sąsiedzku. Ja poszedłem na łatwiznę, bo nie mam czasu na doktoryzowanie się w tym temacie. Poszedłem do ZGK, tam jest w zasadzie jedna kompetentna osoba, ona poleciła mi najpierw geodetę do wykonania mapki (z tego co teraz widzę to w dobrej cenie), potem ta sama osoba wydała mi warunki przyłącza wod-kan i dodatkowo zaproponowała ciekawe rozwiązanie, na koniec poleciła kilku "sprawdzonych" wykonawców i jeden z nich właśnie od wtorku zaczyna prace. Podkreślam, że nikt na siłę nie wciskał mi swoich znajomych, zrobiłem to celowo i jak na razie jestem zadowolony. Wszyscy znają się dobrze i nie schodzą poniżej przyjętego poziomu pilnując się tym samym wzajemnie bo każda wpadka wyklucza ich z tego biznesu. Można też szukać wykonawcy przez fachowca.pl lub coś podobnego ale wg mnie zawsze najlepiej gdy ktoś Ci takiego wykonawce poleci, co więcej, ten wykonawca będzie wiedział, że robiąc u Ciebie pracuje na swoją następną fuchę. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ja warunki i projekt i pozwolenie mam, tylko zastanawiam sie czy z przylaczem wody jest podobnie jak z energia elektryczna ze wodociagi oglaszaja przetarg nastepnie jakis wykonawca wygrywa i za jakis czas bierze sie za wykonanie przyłacza, czy ja moge sam sobie jakas firme zalatwic i wykonac przylacz po czym wodociagi musza to odebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 03.05.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Żaden przetarg, szukasz wykonawcy i oni to juz robią na podstawie Twojego pozwolenia/projektu. Po wykonaniu mapka powykonawcza i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 03.05.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Żaden przetarg, szukasz wykonawcy i oni to juz robią na podstawie Twojego pozwolenia/projektu. Po wykonaniu mapka powykonawcza i tyle. dokładnie j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.05.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam .Poszukuję ekipy do ocieplenia poddasza :)Prosze o namiar :)ile wogóle kosztuje robocizna za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Żaden przetarg, szukasz wykonawcy i oni to juz robią na podstawie Twojego pozwolenia/projektu. Po wykonaniu mapka powykonawcza i tyle. Witam, a Ty gdzie budujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 03.05.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ja warunki i projekt i pozwolenie mam, tylko zastanawiam sie czy z przylaczem wody jest podobnie jak z energia elektryczna ze wodociagi oglaszaja przetarg nastepnie jakis wykonawca wygrywa i za jakis czas bierze sie za wykonanie przyłacza, czy ja moge sam sobie jakas firme zalatwic i wykonac przylacz po czym wodociagi musza to odebrac. Witam sąsiada! My mamy wodę od środy. W gminie Biskupice zajmuje się tym Pan Turchan - tel. 602 494 199 (to od niego powinieneś mieć warunki podłącza). Zadzwoń sobie do niego, umów się, podjedź z wszystkimi dokumentami i projektem. Jego pracownicy podłaczają wode praktycznie z dnia na dzień. Nie ma żadnego przetargu. Z tego co wiem, to właśnie ten Pan ma "wyłączność" na połączanie wody w gminie. Podpisujesz z nim umowę, płacisz, on Ci podłącza, później odbiera i nic więcej Cię nie obchodzi. Z tego co się orientowałam, to cenę też ma przystępną - oczywiście ogólny koszt zależy od długości podłączanenej nitki. P.S. Nam się trochę spieszyło - mieliśmy już fundalementy zalane i chcieliśmy podłączyć wodę przed wylaniem chudziaka. On na początku rzucił hasło typu "No tak do 2 tygodni zejdzie zanim przyjdziemy", ale jak mąż powiedział że za 3 dni zalewamy chudziak, to byli na drugi dzień. 3 godzinki i gotowe. Także polecam. Nie pamiętam czy pytałam, ale gdzie dokładnie w Trąbkach się budujesz?? Napisz na PW. A zacząłeś już załatwiać przyłącz prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 04.05.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam sąsiada! My mamy wodę od środy. W gminie Biskupice zajmuje się tym Pan Turchan - tel. 602 494 199 (to od niego powinieneś mieć warunki podłącza). Zadzwoń sobie do niego, umów się, podjedź z wszystkimi dokumentami i projektem. Jego pracownicy podłaczają wode praktycznie z dnia na dzień. Nie ma żadnego przetargu. Z tego co wiem, to właśnie ten Pan ma "wyłączność" na połączanie wody w gminie. Podpisujesz z nim umowę, płacisz, on Ci podłącza, później odbiera i nic więcej Cię nie obchodzi. Z tego co się orientowałam, to cenę też ma przystępną - oczywiście ogólny koszt zależy od długości podłączanenej nitki. P.S. Nam się trochę spieszyło - mieliśmy już fundalementy zalane i chcieliśmy podłączyć wodę przed wylaniem chudziaka. On na początku rzucił hasło typu "No tak do 2 tygodni zejdzie zanim przyjdziemy", ale jak mąż powiedział że za 3 dni zalewamy chudziak, to byli na drugi dzień. 3 godzinki i gotowe. Także polecam. Nie pamiętam czy pytałam, ale gdzie dokładnie w Trąbkach się budujesz?? Napisz na PW. A zacząłeś już załatwiać przyłącz prądu? Witam, dzie za informacje ale tam myslalem ze trzeba z tym gosciem zalatwiac, bo warunki mamy od niego, ile placiliscie za ten przylacz i jaki dlugi byl ?? Przylacz pradu mamy w trakcie ralizacji przewod juz wkopany i skrzynka zamontowana lada dzien ma byc to uruchomione, do zalatwienia pradu mam super goscia, jesli nie masz jeszcze to polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 04.05.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, odkupie resztki po budowie, pustaki drut zbrojeniowy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 04.05.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, odkupie resztki po budowie, pustaki drut zbrojeniowy itd. Jakie te pustaki chcesz?? Mam Porotherm 30 do odsprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 04.05.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Jakie te pustaki chcesz?? Mam Porotherm 30 do odsprzedania. Porotherm mam i chyba tez mi zostanie maxa Leiera potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 05.05.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, dzie za informacje ale tam myslalem ze trzeba z tym gosciem zalatwiac, bo warunki mamy od niego, ile placiliscie za ten przylacz i jaki dlugi byl ?? Przylacz pradu mamy w trakcie ralizacji przewod juz wkopany i skrzynka zamontowana lada dzien ma byc to uruchomione, do zalatwienia pradu mam super goscia, jesli nie masz jeszcze to polecam:) Chciałbym podpytać jak to właściwie jest z tym prądem. Czy na czas budowy podłączą prąd tymczasowy (droższy) czy można od razu (nie rozpoczynając budowy) podłączyć prąd docelowy np. w granicy działki ? Jakie warunki dostaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.05.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Chciałbym podpytać jak to właściwie jest z tym prądem. Czy na czas budowy podłączą prąd tymczasowy (droższy) czy można od razu (nie rozpoczynając budowy) podłączyć prąd docelowy np. w granicy działki ? Jakie warunki dostaliście ? Witam, my juz mamy skrzynke w granicy dzialki w lini ogrodzenia tak jak to mielismy w waunchach i oczywiscie projekcie ktory byl w pozwoleniu na budowe, nastepnie nasz elektryk zalatwial reszte spraw a dokladnie zlozyl wniosek o nadanie nr domu a nastepnie podpisal umowe w enion na wykonanie przylacza chyba kolo 2 miesiey czekalismy na przetarg nastepnie po przetargu po 2 dniach zostal wkopany przewod elektryczny i ulozona skrzynka teraz montuja jakies bespieczniki w niej i dopiero podlacza to do sieci, nastepnie ma byc wykonana inwenteryzacja powykonawcza i podpisanie jeszcze jednej umowy w enion ale tym razem juz o dystrybucje energii. To juz jest przylacz ten docelowy do budynku z normalna taryfa. Oplata za sam przylacz jest zryczaltowana i kazdorazowo wynosi ok 1500 zl netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.05.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 odkupie resztki po budowie - prosze pisac co macie na zbyciu [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 05.05.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, my juz mamy skrzynke w granicy dzialki w lini ogrodzenia tak jak to mielismy w waunchach i oczywiscie projekcie ktory byl w pozwoleniu na budowe, nastepnie nasz elektryk zalatwial reszte spraw a dokladnie zlozyl wniosek o nadanie nr domu a nastepnie podpisal umowe w enion na wykonanie przylacza chyba kolo 2 miesiey czekalismy na przetarg nastepnie po przetargu po 2 dniach zostal wkopany przewod elektryczny i ulozona skrzynka teraz montuja jakies bespieczniki w niej i dopiero podlacza to do sieci, nastepnie ma byc wykonana inwenteryzacja powykonawcza i podpisanie jeszcze jednej umowy w enion ale tym razem juz o dystrybucje energii. To juz jest przylacz ten docelowy do budynku z normalna taryfa. Oplata za sam przylacz jest zryczaltowana i kazdorazowo wynosi ok 1500 zl netto. Rozumiem, czyli pewnie moje warunki na dostawę prądu do działki bez budowy będą trochę inne (potrzebuję tymczasowo do ogrodzenia, a w przyszłym roku dopiero budowa). A gdzie składałeś wniosek, w Krakowie czy lokalnie w Biskupicach/Trąbkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.05.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Rozumiem, czyli pewnie moje warunki na dostawę prądu do działki bez budowy będą trochę inne (potrzebuję tymczasowo do ogrodzenia, a w przyszłym roku dopiero budowa). A gdzie składałeś wniosek, w Krakowie czy lokalnie w Biskupicach/Trąbkach ? Szczerze to nie wiem ale mysle ze w krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.05.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Szczerze to nie wiem ale mysle ze w krakowie Mysle ze mozesz zalatwic sobie ten przylacz tymczasowy z tym niema problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts