pam 17.05.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 U mnie wypłukało kawałek tarasu, bo mogłem dojechać dopiero dzisiaj koło południa i przekopać rowek aby odprowadzić wodę w drugą stronę. Ale za to zalani mi nie grozi, bo na górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 18.05.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam ! Czy ktoś się orientuje które biuro projektowe z Wieliczki i okolic współpracuje (ma podpisaną umowę) z firmą Domena Projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awgk 19.05.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam, czy ktoś może polecić kogoś od drenażu, znalazłam do tej pory tylko jednego gościa, który w internecie ogłasza się dosłownie wszędzie i chcę zobaczyć jak wypada cenowo w stosunku do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 23.05.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U mnie "na tapecie" tez temat dranazu i odwodnienia, troche na kanwie mininych i obecnie dziejacych sie wydarzen. Firma, ktora ma robic u mnie kostke brukowa bedzie robic mi rowniez odwodnienie: betonowy zbiornik na deszczowke 10 000 litrow, orurowanie z rynn, kratki sciekowe wokolo domu i garazu. Calosc z robocizna bedzie mnie kosztowac ok 10 000PLN. Ale - niestety - z powodu pogody termin realizacji z konca maja przesunal sie juz na lipiec... A od czwartku 27 maja znowu maja padac deszcze (oby krotko tym razem).G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.05.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 U mnie "na tapecie" tez temat dranazu i odwodnienia, troche na kanwie mininych i obecnie dziejacych sie wydarzen. Firma, ktora ma robic u mnie kostke brukowa bedzie robic mi rowniez odwodnienie: betonowy zbiornik na deszczowke 10 000 litrow, orurowanie z rynn, kratki sciekowe wokolo domu i garazu. Calosc z robocizna bedzie mnie kosztowac ok 10 000PLN. Ale - niestety - z powodu pogody termin realizacji z konca maja przesunal sie juz na lipiec... A od czwartku 27 maja znowu maja padac deszcze (oby krotko tym razem). G. to powiem Ci ze wg mnie drogo . Zbiornik to nic innego jak szambo ktore kupilem za 3000 zł. Nie wiem jak daleko masz od domu to miec ale... po 1 : nie powinno sie łączyc zbiornika na wode z rynien i drenażu. Po 2 u mnie tez temat drenazu jest na tapecie bede to robil sam i koszty: Rury pcv do rynien - okolo 10-15 zł za metr - trzeba przeliczyc ile potrzebujesz 2 studzienki z kręgów fi 100 - 1 krąg 100 zł będą 3 kręgi x 2 studnie to jest 6 kręgów = 600 zł Otoczak - kamien do drenazu 2 samochody 2000 zł 20 kubików Rura peszel okolo 150 zł-200zł. Geowłóknina 100 zl Koparka okolo 500 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 25.05.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam, kupie resztki po budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bauch 25.05.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam Forumowiczów! Jestem na krótko przed rozmową z potencjalnym wylewkarzem - bardzo proszę osoby, które robiły ostatnio wylewki maszynowe (z mixokreta) o podanie aktualnych cen na te usługi - będzie łatwiej negocjować... Dziękuje z góry i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daat 26.05.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Pilnie poszukuję taniego kierownika budowy z upranieniami do wykonania zjazdu z drogi gminnej. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 26.05.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Pilnie poszukuję taniego kierownika budowy z upranieniami do wykonania zjazdu z drogi gminnej. Z góry dziękuję. Kierownika niestety nie znam ale mam pytanie dot. samego zjazdu. Czy pamiętasz ile czekałeś od złożenia projektu zjazdu na dziennik do wydania przez gminę opinii o projekcie ? Słyszałem, że trwa to 2 miesiące i trochę mnie to przeraziło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bauch 28.05.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Czy ktoś z Forumowiczów ma może jakieś wieści dotyczące drogi z Wrząsowic do Ochojna, która się była niedawno osunęła? Będą coś z nią w ogóle robić? Mocno wydłużył sie dojazd w tamte okolice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zotka 01.06.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ponawiam pytanie dot. firmy od domowej stacji uzdatniania wody. Ma ktoś jakiś konkreny namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 01.06.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam!Czy ktoś korzystał z usług firmy "Twój instalator" z Krakowa. Interesuje mnie opinia na temat oferowanych przez nią biologiczych oczyszczalni ścieków AquaDuo. Będę wdzięczna za wypowiedzi na jej temat i na temat takich oczyszczalni. Polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 02.06.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czy ktoś zakładał może filtry do wody. Czy możecie kogoś polecić? Wodę mam taką, że w kibelku mimo, że jeszcze nie mieszkamy osadził się taki kamień, że niczem nie mogę go usunąć. Aż się boję baterie i sprzęty kuchenne podłączać. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 07.06.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Czy ktoś zakładał może filtry do wody. Czy możecie kogoś polecić? Wodę mam taką, że w kibelku mimo, że jeszcze nie mieszkamy osadził się taki kamień, że niczem nie mogę go usunąć. Aż się boję baterie i sprzęty kuchenne podłączać. Dziękuję z góry za pomoc. Myślę, że nie potrzebujesz samych filtrów a raczej cały system uzdatniania... Od kilku miesięcy użytkuję stację uzdatniania wody marki CosmoWater. Znam kilka osób, które mają identyczne urządzenia (najstarsze 4 lata) i nie słyszałem aby ktokolwiek miał problemy. Oczywiście na rynku podobnych urządzeń jest już cała masa więc jest w czym wybierać... Zadaniem tego ustrojstwa jest mówiąc potocznie zmiękczanie wody (stąd często spotykana nazwa - "zmiękczacz") - usuwanie osadów Ca i Mg. U mnie woda na wejściu ma ponad 28 stopni niemieckich a w "kranach" ~2. Uważam, że to jedynie sensowne rozwiązanie gdyż urządzenie w przeciwieństwie do samych filtrów samo się regeneruje (trzeba tylko dosypywać soli). Co do montażu to praktycznie każdy instalator sobie z tym poradzi bo taka stacja to w wielu lokalizacjach jedyna szansa na w miarę przyzwoite H2O, a zatem często spotykany "element" kotłowni. W razie potrzeby służę namiarem na mojego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 11.06.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Dziękuję za informację Marku_B. Właśnie o czymś takim myślałam Proszę o namiar na instalatora. Mój adres: [email protected]. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kylo_kc 13.06.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Pozostały po budowie: Wienerberger Porotherm 25 P+W - szt. 120Wienerberger Porotherm 11,5 P+W - szt. 60 Okolice Wieliczki. Nie dysponuję transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 14.06.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Pozostały po budowie: Wienerberger Porotherm 25 P+W - szt. 120 Wienerberger Porotherm 11,5 P+W - szt. 60 Okolice Wieliczki. Nie dysponuję transportem. wysłałam zapytanie na privat do Ciebie proszę o szybką odpowiedź Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 14.06.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Ktoś coś słyszał o tych mitycznych dopłatach do solarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech71 14.06.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam,Mamy do oddania ziemię z wykopów, południe Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmyk12 15.06.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Chętnie przyjmę jeśli za darmo, proszę o informację czy nadal aktualne 510 025 967Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts