gorgonit 07.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Z enionem to są jaja terminy dają na podpisanie umowy miesięczne Mam pytanie odnośnie prądu budowlanego po podpisaniu umowy ile czasu zajmuje podłaczenie budowlanki ??(docelowy to pewnie do poł roku ) Odległość okoł 60 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.07.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam Macie może namiary na bloczki fundamentowe z okolic Wieliczki/Krakowa/Niepołomic oczywiście w dobrej cenie Pozdrawiam Skład gawęda 012 270-45-43 w tym momencie brak Dopiero w połowie września ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 07.07.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy wiecie z czego teraz można najtaniej postawić ścianki działowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.07.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 W związku z tym że z tego docelowego przyłącza zasilamy plac budowy to musieliśmy zamontować dwie skrzynki – jedną normalną plus tzw. rozdzielnie budowlaną. Za obydwie skrzynki z wyposażeniem zapłaciliśmy w sumie ok. 800zł. Elektryk za montaż rozdzielni wziął 400zł (za podłączenie skrzynki głównej pod licznik płaci mu Enion w ramach przetargu który wygrał) czyli w sumie wyszło nam ok.1200zł za skrzynki plus montaż. Do tego oczywiście opłata za zamówione kW dla Enionu dziękuję Mariku za odpowiedź i pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 08.07.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Termin oczekiwania na odrolnienie w Wieliczce - 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 08.07.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam!Czy ktoś z Państwa może polecić dobrą firmę która przeprowadzi badanie gruntu (geotechniczne) z powiatu wielickiego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 08.07.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Czy ktoś mógłby mi polecić glazurnika.Pilnie go potrzebuje jeszcze w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 09.07.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 cześć my kupiliśmy agregat 3-fazowy i jedziemy na prądzie z niego. Nówka kosztuje około 3 tys. Potem można odsprzedać komuś i odzyskać część kasy. Nam badanie geologiczne robił pan z firmy Geopartner z Krakowa.Zadzwoń sobie do tej firmy i zapytaj. jeżeli chodzi o bloczki fundamentowe to robota idzie o wiele szybciej, Jeżeli komuś zależy na czasie, to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 10.07.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 CześćJakiej firmy Masz ten agregat prądotwórczy i gdzie Kupiłeś ???Ja również zastanawiam się nad zakupem agregatu 3 fazowegoNa allegro 3 fazowy desel kosztuje w granichach 3 tysiecy . Tylko że wolałbym kupić na miejscu w okolicy Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 10.07.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Gorgo kupiliśmy własnie z allegro 3-fazówkę diesla. Facet z Rybnika jeśli się nie mylę. Wklejam link: http://www.allegro.pl/item211333915_agregat_pradotworczy_5_5kw_diesel_na_kolach_new.htmlMam do odsprzedania 5-6 palet Porothermu 25 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 11.07.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Właśnie taki agregat chciałbym kupić . Nie było problemów z dostawą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.07.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 W związku z tym że z tego docelowego przyłącza zasilamy plac budowy to musieliśmy zamontować dwie skrzynki – jedną normalną plus tzw. rozdzielnie budowlaną. Za obydwie skrzynki z wyposażeniem zapłaciliśmy w sumie ok. 800zł. Elektryk za montaż rozdzielni wziął 400zł (za podłączenie skrzynki głównej pod licznik płaci mu Enion w ramach przetargu który wygrał) czyli w sumie wyszło nam ok.1200zł za skrzynki plus montaż. Do tego oczywiście opłata za zamówione kW dla Enionu. Witaj zapomniałem jeszcze zapytać Mariku o jedną sprawę, a mianowicie co potrzebne było oprócz pozwolenia na budowę do tego, aby z enionu gadali z Tobą. Mi powiedział pan z enionu z Wieliczki, że nie muszę robić projektu przyłącza elektrycznego bo mam słup na działce i niedaleko domu stoi i wystarczą uzgodnienia i jakaś tam pieczątka. Jak u Ciebie to wyglądało i ile wynosiła ta opłata czy też opłaty do Enionu. bo rozumiem że 800 + 400 to mus co muszę wydać na skrzynki i podłączenie a reszta ? proszę o rozpisanie ile to Cię sumarycznie wyniosło. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 12.07.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Gorgo- problemu z dostawą nie było. Agregat przyjechał kurierem. koszt 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 13.07.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Nie potrzebowaliśmy żadnego projektu ani nawet uzgodnień ZUDP, jedyne uzgodnienie („uzgodnienie trasy przyłącza”) polegało na tym że w Dz. Przyłączeń w Enionie kobieta zaznaczyła na mapce na którym słupie ma być licznik i podbiła pieczątkę, załatwiłam to w dniu podpisywania umowy Do podpisania umowy przyłączeniowej oprócz prawomocnego pozwolenia na budowę musiałam dostarczyć:mapa sytuacyjno-wysokościowa w skali 1:500 z uzgodnioną trasą przyłącza warunki przyłączeniatytuł prawny do nieruchomości (wypis z księgi wieczystej)zaświadczenie nadania numeru administracyjnego budynku potem do podpisania umowy o dostarczenie energii: potwierdzenie zapłaty za przyłączenie umowę przyłączeniową umowę przyłaczeniowąoświadczenie elektryka o wykonaniu przyłącza Jeśli chodzi o opłaty to, to co musisz zapłacić do Enionu zależy od tego ile zamawiasz KW, skrzynki kupuje się samemu w hurtowni elektrycznej (można też u elektryka który będzie Ci je montował, ale często liczy sobie drożej)U nas wyglądało to tak:zamówione kW: 14kWx 103,12 PLN = 1443,68 PLN+Vat = 1750 PLNskrzynka pod licznik: 640 PLNrozdzielnia budowlana: 160 PLNelektryk 400 PLNczyli całość za przyłącze wyniosła nas 2950 PLN pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.07.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 dziękuję Mariku za konkretną odpowiedź o to mi właśnie chodziło.pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 15.07.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 WitamPotrzebuję namiarów na solidnego geodetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 15.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 gorgonit Ten geodeta robił mi badania Zbigniew Dziobek Jawczyce 88 gm Wieliczka tel 0-12 250 62 62 było to w tamtym roku, terminy miał normalne i cenę chyba przystępną. Edit - widzę że wiecha już stoi na pierwszej kondygnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.07.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Edit - widzę że wiecha już stoi na pierwszej kondygnacji Witaj Przemi No jakoś się udało i w sobotę zalaliśmy strop. Teraz jakieś 3-4 tygodnie mam luz. A potem ruszamy dalej ścianki kolankowe i daszek. A u Ciebie jak postępują prace? Długo Cie nie było na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 17.07.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 gorgonit Ten geodeta robił mi badania Zbigniew Dziobek Jawczyce 88 gm Wieliczka tel 0-12 250 62 62 było to w tamtym roku, terminy miał normalne i cenę chyba przystępną. Zbigniew Dziobek jest naszym Panem ktory zalatwia nam wszystko do pozwolenia na budowe, nie sadzilam ze bedzie o nim na foum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 17.07.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Ufff ale upał. W pracy się nie chce siedzieć. A moi robotnicy mieli zacząć w poniedziałek i ... nie przyszli ... Ciekawe jest też to, że nie mogę się do nich dodzwonić .... Życie pełne jest niespodzianek. Ale inaczej było by nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts