Marek_B 02.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witam po raz pierwszy na Grupie Wielickiej... w dużym skrócie - budujemy w Przebieczanach, projekt WB 3391 z Agrobispu (http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=179&usid=1). Fundamenty stoją, a że dom mało skomplikowany powinno się udać stan surowy otwarty postawić do końca roku... Mariku - czy te deski i stemple są jeszcze aktualne ??? - proszę o szczegóły na priv... edit-blondi - czy możecie polecic jakąś firmę, w którje można zmówić solidne drzwi wejściowe w przyzwoitej cenie? - masz już upatrzony jakiś wzór drzwi ? - prześlij na priva - przygotuję oferte (ja z branży ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 03.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam cię Marku B. Widać będziemy sąsiadami, my będziemy budować się w Biskupicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZosiaS 04.09.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 WitamPoszukuje murarza do wykonania ścianki i schodów. Moze ktoś może polecić. Budujemy pod WieliczkaZ góry dzięki za namiaryPozdrawiamZosiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 05.09.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Czesc, Czy ktos z was robil podloge z desek na legarach i ma jakies w tej sprawie rozeznanie i doswiadczenie. Deski moga byc rozne sosnowe (miekkie), modrzewiowe, debowe (cena!) wiec opcji jest wiele, to samo z malowaniem badz olejowaniem powierzcni. Moze ktos zna tartak ktory takie deski heblowane wykonuje. pzdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 05.09.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Czy ktos z was robil podloge z desek na legarach i ma jakies w tej sprawie rozeznanie i doswiadczenie. Planuje na poddaszu sosnę lub świerk. W łazience będzie podłogówka - 3cm styropianu systemowego + 6cm jastrych. Daje do z płytkami jakieś 11cm. Przy założeniu deski o grubości 28mm legary muszą mieć wysokość około 7cm. Zostanie wtedy 1,2 cm na izolacje akustyczną i wypoziomowanie legarów. Pomiędzy legary planuje styropian 4cm ( mam kupiony bo myślałem że zrobię wylewkę ). Pomiędzy deską a styropianem będzie max 4cm pustki. Rozstaw legarów będzie wynikać z szerokości płyty styropianu i chyba jest to 50cm. Zastanawiam się czy styropian wystarczy ułożyć czy trzeba go jakoś mocować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 06.09.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Pawel, Z mich inwestygacji wynika ze legary kladie sie na warstwie izolacji z papy a przestrzen miedzy nimi wypelnia sie najlepiej welna mineralna, zostawia sie 1/2 cm odleglosci pomiedzy deska a warstwa welny. Moj kierbud mowil tez cos o otworach wentylujacych welne (na parterze). Np ten link, wersja na podlozu betonowym: http://www.budujemydom.pl/artykuly/1305_deski_na_legarach/ A ty skad masz pomysl swojej, posilkujesz sie jakimis zrodlami, kontaktowales sie z producentami desek ? pzdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 06.09.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Napisałem jak ja sobie to na dzień dzisiejszy wyobrażam celem wywołania dyskusji Np. ostatnio przeczytałem o legarach trapezowych zatopionych w wylewce ??? co to takiego to nie wiem ? Słyszałem też o podkładkach filcowych pod legary izolujących akustycznie oraz o wstrzykiwaniu pianki pomiędzy strop a legary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 06.09.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 hejczy nie znacie kogoś kto "po godzinach" mógłby zamontowac bramę garażową segmentową bez napedu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 06.09.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 witampogoda się widzę poprawia może w sobotę zrobiłoby się coś na działce.fundament w ziemi zalany, w sumie to jeszcze go od wtorku nie widziałem bo padał deszcz (mam nadzieję że przestał już) ale pasowąłoby zrobić szolunek tego co ma być nad ziemią i przygotować do zalewania.i tu moje pytanie:- czy szolować do poziomu desek ? czyli górny poziom desek na tym samym poziomie i podczas zalewania równać wszystko do górnej krawędzi deski ? wymaga to dobierania desek o odpowiedniej szerokości lub docinaniu ich lub wkopywaniu w ziemię- czy może zaszolować byle jak i zaznaczyć poziom taki sam na deskach od wewnętrznej strony (ponoć gwoździkami to robią) i podczas zalewania jakoś to wyrównywać do tego poziomu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.09.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 ale ciszapokażę poniżej co zrobiła woda w nocy z czwartku na piątek u mnietak wygląda droga gminna, dojazdowa do drogi na działce, w poniedziałek ma być komisja oceniająca co z tym zrobićhttp://images23.fotosik.pl/77/d439ce3fb097c65fmed.jpg http://images13.fotosik.pl/74/48a8b9ecbb06a9b7med.jpg http://images24.fotosik.pl/77/ab617130e8b5d181med.jpga teraz droga moja prywatna na działkę, tym chyba muszę się sam zając, a może by cośgmina dała spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?http://images26.fotosik.pl/76/26a72cb5e2329b07med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 08.09.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 lbryndal - nieciekawie te drogi wyglądają.Strach tam autem wjechać.Musicie z sąsiadami naciskać gminę żeby coś z tym zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.09.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 lbryndal - nieciekawie te drogi wyglądają. Strach tam autem wjechać. Musicie z sąsiadami naciskać gminę żeby coś z tym zrobili. no wjechać się tam narazie samochodem nie da a co z drogą postanowi gmina to dopiero w poniedziałek bedzie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olisah 08.09.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam, proszę o namiary na ekipę budowlaną godną polecenia. Okazało się, że jednak znajdą się pieniądze na budowę teraz, ale moja ekipa nie da rady przyjść 6 mies wcześniej Wiem, że znalezienie kogokolwiek graniczy teraz z cudem,ale... tylko wiara w cuda mi pozostaje Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 08.09.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 hej, hej mam pytanie odnośnie przyłącza wody. Możecie mi dać namiar na kogoś kto zrobi to za 120 zł/mb?tak gdzieś się natknęłam na taką cenę.Nam gość powiedział 250 zł/ mb. Pogięło gościaczy robił ktoś schody samonośne? Jakieś namiary godne polecenia? Mam stęple sosnowe używane do sprzedania oraz 2 palety porothermu 25. Pozdraowiam Acha, czy ta spóldzielnia Piaski nadal ma w sprzedaży te płty chodnikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 08.09.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 No i jeszcze jedno: czy ktoś wie gdzie zamówić barierki balkonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.09.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 hej, hej mam pytanie odnośnie przyłącza wody. Możecie mi dać namiar na kogoś kto zrobi to za 120 zł/mb? tak gdzieś się natknęłam na taką cenę. Nam gość powiedział 250 zł/ mb. Pogięło gościa Mam stęple sosnowe używane do sprzedania oraz 2 palety porothermu 25. Pozdrawiam Acha, czy ta spóldzielnia Piaski nadal ma w sprzedaży te płty chodnikowe? witam nie wiem ludzie co Wy robicie ale: - cena 250zł/mb to jest cena powalająca i gość pewnie szuka jelenia - ale czy cena 120zł/mb to taka promocja ? kolega ostatnio policzył ile to kosztuje i okazuje się, że rura to jakieś 6zł/mb do tego dochodzi kilka bajerów jakieś filtry antyskażeniowe i wykonanie nawiertu w rurze, jakieś zamknięcie rurociągu, może jeszcze jakieś zgłoszenie w urzędzie no i koparka. ale czy koszt tego wszystkiego jest aż taki że wychodzi 120zł/mb ? Mi wydaje się, że NIE NIE i jeszcze raz NIE. może tylko tak mówię bo jeszcze nie robiłem przyłącza, ale wydaje mi się, że trzeba - znaleźć gościa z uprawnieniami co za kilka stów podłączy się pod wodociąg i podłączy wodomierz z bajerami, - koparkę załatwić 6zł/mb biorąc pod uwagę, że 50m fundamentów gość kopał 2h a musiał się przestawiać to można sobie policzyć ile to trwa - pozgłaszać gdzie trzeba i załatwić odbiór przez wodociągi. (odkopany chyba tylko może być początek i koniec a reszta rury zasypana odrazu) dobra to była moja opinia a jeszcze dodam tylko tyledo wody, że kolega w dzienniku chyba znalazł ogłoszenie kolesia co robi przyłącza i że niby ma promocję i wogóle, więc może lepszym sposobem jest zamieszczenie ogłoszenia albo czytanie ogłoszeń (tak robi Ged i dzięki temu ma wybór ekip, zresztą ma też więcej fajnych pomysłów) A co do spółdzielni Piaski to niedawno pzejeżdżałem tam, ale nie widziałem płytek razej były puste palety, ale kto wie jak jest teraz, może po deszczach będą robili coś dalej, a widziałem na Łużyckiej pod blokiem robią parking i nie mają tam płytek poskładanych tylko takich okrągłe jakby gwiazdki z otworami. najlepiej zresztą zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.09.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witajcie,Primo - Poszukuje do odkupienia uzywanych desek poszalunkowych i troche rupieci w postaci łat i kołków.Secundo - Uzywanego garazu blaszaka.Edit - potencjalnie Twoim porothermem jestem zainteresowany ale z koncem roku. W jakiej cenie chesz go sprzedac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.09.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witajcie, Edit - potencjalnie Twoim porothermem jestem zainteresowany ale z koncem roku. W jakiej cenie chesz go sprzedac? 30 - 5zl, 25 - 6,50zł wolałbym pozbyc się tego wczesniej bo w pażdzierniku stawiam ogrodzenie a palety stoja na jego linii. pit czy mógłbyc wypowiedzieć sie w nurtującej mnie sprawie: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=111783 będę wdzięczna za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Odpowiedzialem.Wczesniej to ja bym mial klopot. Na razie ceny ceramiki spadaja. Jesli jednak go nie sprzedasz to w zimie mozemy powrocic do tematu.Masz deski szalunkowe do zbycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.09.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 dzieki za opinie deski mam, ale wstepnie zaklepał sobie je mój brat, no chyba, że sie rozmyśli to dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts