Zotka 24.11.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Stelka Oglądając fotki Twojej inwestycji tak mi jakoś pasowało na gm Kłaj, czyli moje rodzinne strony I koniec ładnej pogody, a jutro zaczynają tynki i ocieplanie, tak sie zastanawiam czy to w ogóle ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 24.11.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witajcie, gdzie sa ceny tych działek? Czy płacąc 6500 za ar w Chorągwicy przepłaciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 24.11.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witajcie, gdzie sa ceny tych działek? Czy płacąc 6500 za ar w Chorągwicy przepłaciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 24.11.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Szacunek dla znawcy przepisów. Gdzie dokladnie budujesz? Może wpadnę na grilla z załącznikiem? A poważnie: czy w gminie Wieliczka jest szansa z FOŚ na dotację do BOŚ biol.oczyszcz.ścieków? Czy ktoś już tego próbował? Bo czy opłaca się robić zwykłe szambo za 3000 czy BOŚ za 7000 i dostać dfinansowanie? Jak na razie na kanalizację w Chorągwicy nie liczę.. nie wiem czy to do mnie było ale jeśli tak to ja buduję się w Raciborsku zaraz za Pawlikowicami. Szamba raczej nie planuję budować tylko BOŚ, ale narazie mam problem z usytuowaniem na działce bo jakoś tak mało miejsca mam. Jeśli już wymyślę coś to pójdę do Gminy zapytać jak to jest czy można i o szczegóły co do spuszczania wody z oczyszczalni rowem albo do drenu. W gminie zapytam też o dofinansowanie do BOŚ i do kotła ekologicznego. No właśnie może jeszcze ktoś się wypowie co do dofinansowania i jaki był efekt. Witajcie, gdzie sa ceny tych działek? Czy płacąc 6500 za ar w Chorągwicy przepłaciłem? cena bajka, zależy oczywiście jeszcze jak z uzboreniem w media i jak położona, jaki widoczek, dojazd. W Mietniowie znajoma ma kawałek pola to po 14 000/ar proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 25.11.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Działka 35x65m , wjazd od północy po krótszym boku. Lekki spadek północny. Prąd 10m od działki, gorzej z gazem 100m. Dojazd drogą bitą sużebną 30m od drogi wieliczka sułów (to ta główna droga w chorągwicy koło straży). Widoki na razie ok. Co do ceny to miałem też działki po 8-9 tys/ar ale tylko przez biura nieruchomości. Jestem zdecydowanym krytykiem takich instytucji. Nic nie robią, umawiają się na oglądanie działki a na miejscu się okazuje że bagno albo linia wys.napięcia. Szukaja chyba frajerów i za nic nie odpowiadają.Lepiej dogadać się bezpośrednio, tym bardziej że to w końcu prawdopodobnie sąsiad.. Jak się wkleja zdjęcia? p.s. Do Raciborska mam może ze 2km, więc prawie sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluonek 25.11.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Hej, W najblizszym czasie chce doprowadzic wode do dzialki i zrobic prowizoryczna studzienke i umiescic tam wodomierz. Ile kosztuje taki jeden krąg na studzienkę? A jaki jest koszt wodomierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 26.11.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jak się wkleja zdjęcia? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.11.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Szacunek dla znawcy przepisów. Gdzie dokladnie budujesz? Może wpadnę na grilla z załącznikiem? A poważnie: czy w gminie Wieliczka jest szansa z FOŚ na dotację do BOŚ biol.oczyszcz.ścieków? Czy ktoś już tego próbował? Bo czy opłaca się robić zwykłe szambo za 3000 czy BOŚ za 7000 i dostać dfinansowanie? Jak na razie na kanalizację w Chorągwicy nie liczę.. Witam ja pytałam w gminie Wieliczka i nie ma mowy o żadnych dotacjach na POŚ, kotły ekologiczne itp. ja tez planuje BOŚ, w tym tygodniu ma przyjechać gość od odwiertów, a potem muszę wybrać BOŚ i do projektanta. Jak sie okazuje w gminie Wieliczka wymagają badania gruntu (jesli woda nie jest odprowadzana do rowu lub szczelnego zbiornika) oraz projektu wykonanego przez uprawnionego projektanta. No i jeszcze jedno wogóle nie wchodzi w rachubę POŚ zakończony oczkiem wodnym. Takie projekty sa z miejsca odrzucane przez starostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.11.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 U mnie w sobote była mała awaria . Wywaliło zawór przelotowy przy licznku wody. Mój małż o mał nie dostał zawału i nie spadł z drabiny . Huk był straszny i zalało cały garaż i pomieszczenie za nim, no ale przyjechali Panowie z wodociągów i opanowali sytuację. Dziś nareszcie zaczęli mi tynki wewnetrzne, więc myslę, że już jakoś pójdzie. Jeszcze tylko to i wylewki i kończę sezon budowlany. Chociaż myslałam, że skończę go na koniec października a tu pewnie przeciągnie sie do świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 26.11.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 witam własnie dowiaduje się o POŚ .... i juz sie boje MAm na działce rów melioracyjny i moża tam odporwadzać juz oczyszczona wode ale na to musze miec zgode Małopolskiego Zarzadu Melioracji i urządzeń wodnych w Krakowie - a ta ma być wydane pozwolenie wodnoprawne - i podlega kontroli MAm działe o wymiarach 25x 60 m - to drenażowa mi sie nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaLena 26.11.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witajcie, ja też w przyszłym roku ruszam z budową, okolice Wieliczki są przepiękne, ale sama budowa będzie pewnie drogą przez mękę... rozczytuję się w Waszych postach i za głowę łapię - wiem, że nic nie wiem!!! Na usprawiedliwienie nieznajomości fachowych określeń, mam tylko to, że jestem na etapie wyboru projektu Chcemy kupić projekt Archonu i wprowadzić zmiany m.in. wielkości okien. Polećcie proszę dobre biuro w Krakowie, które wykona usytuowanie domu na działce, wprowadzi wspomniane zmiany i nie jest drogie. Druga prośba - czy ktoś może polecić sprawdzoną ekipę budowlaną. Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 26.11.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Czy nowa władza z liberałami na czele ma w planach jakieś zmiany ułatwiające budowę? Planowano (przynajmniej na poczet kampanii wyborczej ) zniesienie pozwoleń na budowę. Czy ktoś z forumowiczów wie coś z bliższych źródeł zbliżonych do Sejmu RP? Bo może warto odczekać kilka miesięcy i zaoszczędzić czas i parę tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 26.11.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 cześć, witam wszystkich nowych i "starych". U nas jakoś praxce posuwają się do przodu. Nadla jestem dobrej mysli, że na swięta BN się wprowadzimy. Jesteśmy na etapie kończenia ścian wwnętrznych i niedługo zaczniemy kłaść płytki.Wodę i gaz już mamy doprowadzone. Czekamy na prąd I zostalo nam jeszcze jedno: wkopanie szamba. Czy ktoś ma to już za sobą i może w skrócie opowiedzieć jak się za to zabrać? I kto to wykonuje? Czy wystarczy wykopać koparką rów i zasypać? POzdrawiam sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peruvianka 26.11.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam Forumowiczów po dłuższej przerwie . Polecam pana Staniasława Wcisło z okolic Proszowic 605 569 282 robił szambo u mnie w Janowicach , solidna firma i cena do łyknięcia . Po ustaleniu terminu i oględzinach przyjechał z gotowym szambem 10-tką, wykopanie dziury i osadzenie szamba zajęło jeden dzień.Miał własną kopare więc odpadł problem zgrania terminu koparki i montazu szamba.Projekt gotowy kupiony w Agrobisp Kraków Pl. Na Stawach 3 potem adaptacja , następnie u mnie było wystąpienie o pozwolenie bo przyłącza robiłam oddzielnie. Jak się uprawomocniło no to zgłoszenie i kopanie. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peruvianka 26.11.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Mój dom w poziomkach z Archonu już stoi - my też zmieniliśmy większość okien na większe a. ponieważ w projekcie domek był naprawde mały , powiększyliśmy go poszerzając o metr.Nad wejściem i nad tarasem zmieniliśmy konstrukcje dachu , dzięki czemu powstały fajne zadaszenia . Mnie adaptacje robił znajomy architekt , ale wiele dobrego słyszałam o Agrobisp przy Placu Na Stawach , można też zlecić adaptacje projektu w Archonie tak było przynajmniej kiedy kupowałiśmy nasz projekt . Przeglądnijcie również poprzednie strony forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 26.11.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Szacunek dla znawcy przepisów. Gdzie dokladnie budujesz? Może wpadnę na grilla z załącznikiem? A poważnie: czy w gminie Wieliczka jest szansa z FOŚ na dotację do BOŚ biol.oczyszcz.ścieków? Czy ktoś już tego próbował? Bo czy opłaca się robić zwykłe szambo za 3000 czy BOŚ za 7000 i dostać dfinansowanie? Jak na razie na kanalizację w Chorągwicy nie liczę.. Witam ja pytałam w gminie Wieliczka i nie ma mowy o żadnych dotacjach na POŚ, kotły ekologiczne itp. ja tez planuje BOŚ, w tym tygodniu ma przyjechać gość od odwiertów, a potem muszę wybrać BOŚ i do projektanta. Jak sie okazuje w gminie Wieliczka wymagają badania gruntu (jesli woda nie jest odprowadzana do rowu lub szczelnego zbiornika) oraz projektu wykonanego przez uprawnionego projektanta. No i jeszcze jedno wogóle nie wchodzi w rachubę POŚ zakończony oczkiem wodnym. Takie projekty sa z miejsca odrzucane przez starostwo. a to centusie, podatki to pieknie zbierają, ale wspomóc proekologiczne działania to nihuhu gdzie wogóle o to pytać gdzie mam wywalać tą wodę ? albo gdzie mogę wywalać bo z tym mogę mieć problem chyba witam własnie dowiaduje się o POŚ .... i juz sie boje MAm na działce rów melioracyjny i moża tam odporwadzać juz oczyszczona wode ale na to musze miec zgode Małopolskiego Zarzadu Melioracji i urządzeń wodnych w Krakowie - a ta ma być wydane pozwolenie wodnoprawne - i podlega kontroli MAm działe o wymiarach 25x 60 m - to drenażowa mi sie nie zmieści rów melioracyjny to jest melioracja w ziemi co idzie czy to jest taki rów jak przy drodze ? kurcze bo ja to co najwyżej mogę wpuścić wodę z oczyszczalni do drenu co idzie koło mojej działki Witajcie, gdzie sa ceny tych działek? Czy płacąc 6500 za ar w Chorągwicy przepłaciłem? a nie ma tam jeszcze jakiejś działki ? moi bardzoooo dobrzy znajomi szukają działki i jakoś nie wychodzi im więc może akurat ktoś na forum słyszał o czymś za normalne pieniądze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 27.11.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Popytam chłopa co od niego kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 27.11.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Popytam chłopa co od niego kupiłem extra czekam na wieści w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 27.11.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Działka 35x65m , wjazd od północy po krótszym boku. Lekki spadek północny. Prąd 10m od działki, gorzej z gazem 100m. Dojazd drogą bitą sużebną 30m od drogi wieliczka sułów (to ta główna droga w chorągwicy koło straży). Widoki na razie ok. Witam szanownych sąsadów , jeśli dobrze sie do czytałem to stawiacie koło straznicy jakieś 500 metrów niżej buduje dom , zaczołem w poniedziałek dach i utknołem z powodu pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 28.11.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Nie koło samej straży tylko jakiś 1km dalej w stronę Raciborska. I budujemy to znacznie przesadzona myśl - dopiero planujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts