Marek_B 29.11.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 czy komuś w okolicy nie zostało cegły K3, której chciałby się pozbyć ??? Brakło mi trochę na ścianki działowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.12.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 czy komuś w okolicy nie zostało cegły K3, której chciałby się pozbyć ??? Brakło mi trochę na ścianki działowe... a po ile chodzi K3 bo ja też będę musiał za niedługo kupić. murarz namawia mnie na pianowe bo tańsze i jak coś ma się wykłuć w 12cm to w pianowym drapnie się i już a w ceramice popęka ponoć. chyba w tym roku jeszcze kupię okna. w oknoplaście mają promocję 33% upustu w opnoplusie też jakaś jest promocja a szczegóły u sprzedawców. Ma ktoś może okna z tych firm jaki model ? jesteście zadowoleni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 03.12.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Jestem na etapie zamawiania okien , wybralem oknoplus z oknoplastu nie podobały mi się zgrzewy jakie robili na rantach( mają lekkie odbarwienia) przy oknach w kolorze (białe mają całkiem niezłe). Co do k3 jest po 2,40 , tez miałem robić scianki działowe z betonu komórkowego ale się wycofałewm. Chciałbym zabezpieczyc dom alarmem czy możecie coś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 03.12.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Jestem na etapie zamawiania okien , wybralem oknoplus z oknoplastu nie podobały mi się zgrzewy jakie robili na rantach( mają lekkie odbarwienia) przy oknach w kolorze (białe mają całkiem niezłe). Co do k3 jest po 2,40 , tez miałem robić scianki działowe z betonu komórkowego ale się wycofałewm. no oknoplus też mi się bardziej podoba a jaki model z oknoplusa bierzesz pod uwagę ? a dlaczego działkówki nie robileś z komórkowego betonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 03.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 WitamJa juz mam okna w sumie tez wybrałem oknoplusa z litertowa .Oknoplast był droższy a wydaje mi sie ze jakość tych z libertowa z oknoplusa jest ok. Dają 7 lat gwarancji na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 03.12.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. ja za to mam problem bo za niedługo będę musiał kupować blachodachówkę na dach i nie możemy się zdecydować na żaden kolor. do tego dochodzi kolor rynien i jeszcze do tego okna. Dach może będzie grafit bo żonie jakoś tak pasuje rynny coś pod to a okna to już nie wiem jakie. Ja do oknoplusa będę uderzał w Wieliczce. Mają teraz jakieś promocje znaczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 [ chyba w tym roku jeszcze kupię okna. w oknoplaście mają promocję 33% upustu w opnoplusie też jakaś jest promocja a szczegóły u sprzedawców. Ma ktoś może okna z tych firm jaki model ? jesteście zadowoleni ? Ja na 99% jestem zdecydowana na oknoplast model Orion Plus. Jeśli chodzi o rabat to dużo wieksze są w biurach handlowych niz w samym oknoplaście w Ochmanowie. W Wileiczce na Piłsudskiego zaproponowali mi 29% plus 12% jesli zapłacę calość czyli razem 41% no i montaż też mieli tańszy (przynajmniej jak ostatnio robilam wycenę) a te 33% to jest też licząc z płatnością całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 [ chyba w tym roku jeszcze kupię okna. w oknoplaście mają promocję 33% upustu w opnoplusie też jakaś jest promocja a szczegóły u sprzedawców. Ma ktoś może okna z tych firm jaki model ? jesteście zadowoleni ? Ja na 99% jestem zdecydowana na oknoplast model Orion Plus. Jeśli chodzi o rabat to dużo wieksze są w biurach handlowych niz w samym oknoplaście w Ochmanowie. W Wileiczce na Piłsudskiego zaproponowali mi 29% plus 12% jesli zapłacę calość czyli razem 41% no i montaż też mieli tańszy (przynajmniej jak ostatnio robilam wycenę) a te 33% to jest też licząc z płatnością całości? a rabat to dają z całości 29 a potem z tego co po rabiacie jeszcze 12% chyba więc to nie wychodzi wtedy 41% rabatu z całości tylko ciut mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.12.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 a rabat to dają z całości 29 a potem z tego co po rabiacie jeszcze 12% chyba więc to nie wychodzi wtedy 41% rabatu z całości tylko ciut mniej. no tak ciut mniej, ale w każdym jednym punkcie sprzedaży oknoplastu tak są liczone rabty, dlatego, że ten pierwszy rabat jest dla wszystkich a ten drugi dostają tylko Ci, którzy płaca całość przy zamówieniu. W siedzibie Oknoplastu też tak jest i jeśli te 33% to wszystko co można dostać to pewnie jest 25% plus 8% lub jakos podobnie Przerabiałam ten temat we wrzesniu i miałam wyceny od kilku przedstawicieli oknoplastu i u jednych było 30+5 u innych 25+10 a w oknoplaście 25+5. Tam gdzie były wyższe rabaty to robocizna była 50% droższa (czymś musieli nadrobić) i wahała sie od 16-25 zł za metr. To też trzeba wziąść po uwagę. Z tego co sie dowiadywałam to w tej chwili sa największe rabaty (odbiór okien w styczniu) i nie ma co liczyc na większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 a rabat to dają z całości 29 a potem z tego co po rabiacie jeszcze 12% chyba więc to nie wychodzi wtedy 41% rabatu z całości tylko ciut mniej. no tak ciut mniej, ale w każdym jednym punkcie sprzedaży oknoplastu tak są liczone rabty, dlatego, że ten pierwszy rabat jest dla wszystkich a ten drugi dostają tylko Ci, którzy płaca całość przy zamówieniu. W siedzibie Oknoplastu też tak jest i jeśli te 33% to wszystko co można dostać to pewnie jest 25% plus 8% lub jakos podobnie Przerabiałam ten temat we wrzesniu i miałam wyceny od kilku przedstawicieli oknoplastu i u jednych było 30+5 u innych 25+10 a w oknoplaście 25+5. Tam gdzie były wyższe rabaty to robocizna była 50% droższa (czymś musieli nadrobić) i wahała sie od 16-25 zł za metr. To też trzeba wziąść po uwagę. Z tego co sie dowiadywałam to w tej chwili sa największe rabaty (odbiór okien w styczniu) i nie ma co liczyc na większe. acha no tak sprawa jest złożona, ale trzeba podejść przedstawicieli i kupić u najtańszego i już. acha a widziałem wczoraj pod Waszym domem edit-blondi ruch jak w piekarni. co tam działacie tak ostro ? a może jeszcze mi napiszesz jakie masz rynny u Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.12.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 acha no tak sprawa jest złożona, ale trzeba podejść przedstawicieli i kupić u najtańszego i już. acha a widziałem wczoraj pod Waszym domem edit-blondi ruch jak w piekarni. co tam działacie tak ostro ? a może jeszcze mi napiszesz jakie masz rynny u Siebie. ruch jak w Rzymie bo w sobotę wypożyczyłam sobie majstra od tynków i w poniedziałek przyszli juz w 6 osób no i widać, że cos robią. Maja zapowiedziane, że w tym tygodniu maja skończyć. Rynny mam Galeco brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 04.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. ja za to mam problem bo za niedługo będę musiał kupować blachodachówkę na dach i nie możemy się zdecydować na żaden kolor. do tego dochodzi kolor rynien i jeszcze do tego okna. Dach może będzie grafit bo żonie jakoś tak pasuje rynny coś pod to a okna to już nie wiem jakie. Ja do oknoplusa będę uderzał w Wieliczce. Mają teraz jakieś promocje znaczne ? Blachodachówke z jakiej firmy będziesz brał? Rynny plastik czy może metal montujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. ja za to mam problem bo za niedługo będę musiał kupować blachodachówkę na dach i nie możemy się zdecydować na żaden kolor. do tego dochodzi kolor rynien i jeszcze do tego okna. Dach może będzie grafit bo żonie jakoś tak pasuje rynny coś pod to a okna to już nie wiem jakie. Ja do oknoplusa będę uderzał w Wieliczce. Mają teraz jakieś promocje znaczne ? Blachodachówke z jakiej firmy będziesz brał? Rynny plastik czy może metal montujesz ? narazie rozglądam się ale oscyluję wokół firm: Kroll, Bratex i Blachstal - co do blachodachówki a rynny to metalowe raczej, ale nie mam narazie żadnej opcji. dach mam dwuspadowy mieć i rynny na niego wycenił mi koleś ( w Krollu) na 1814zł (metalowe plastdach), blacha i pierdoły: folia (1300g), uszczeki, gąsiory, blacha płaska, wkręty ..... wycenił na 8 106zł. razem z wyłazem jednym za 10 226zł - cały dach + rynny popatrzyłem na necie na rynny to są jakieś Lindaby czy Galeco ale w Krolllu gość mi pokazał Galleco i PlastDach. Te drugie dużo lepiej przylegają do siebie i są zrobione z dobrego materiału (SSAB). doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.12.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 narazie rozglądam się ale oscyluję wokół firm: Kroll, Bratex i Blachstal - co do blachodachówki a rynny to metalowe raczej, ale nie mam narazie żadnej opcji. dach mam dwuspadowy mieć i rynny na niego wycenił mi koleś ( w Krollu) na 1814zł (metalowe plastdach), blacha i pierdoły: folia (1300g), uszczeki, gąsiory, blacha płaska, wkręty ..... wycenił na 8 106zł. razem z wyłazem jednym za 10 226zł - cały dach + rynny popatrzyłem na necie na rynny to są jakieś Lindaby czy Galeco ale w Krolllu gość mi pokazał Galleco i PlastDach. Te drugie dużo lepiej przylegają do siebie i są zrobione z dobrego materiału (SSAB). doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Popytaj jeszcze w innym miejscu niż "Kroll". Ja wprawdzie mam Galleco plsatik, ale gość z Krolla również mnie nagabywał i twierdził, że ma super ceny na rynny. A jednak w Atticu za tto samo zaplaciłam 15% mniej niż on mi proponował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 narazie rozglądam się ale oscyluję wokół firm: Kroll, Bratex i Blachstal - co do blachodachówki a rynny to metalowe raczej, ale nie mam narazie żadnej opcji. dach mam dwuspadowy mieć i rynny na niego wycenił mi koleś ( w Krollu) na 1814zł (metalowe plastdach), blacha i pierdoły: folia (1300g), uszczeki, gąsiory, blacha płaska, wkręty ..... wycenił na 8 106zł. razem z wyłazem jednym za 10 226zł - cały dach + rynny popatrzyłem na necie na rynny to są jakieś Lindaby czy Galeco ale w Krolllu gość mi pokazał Galleco i PlastDach. Te drugie dużo lepiej przylegają do siebie i są zrobione z dobrego materiału (SSAB). doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Popytaj jeszcze w innym miejscu niż "Kroll". Ja wprawdzie mam Galleco plsatik, ale gość z Krolla również mnie nagabywał i twierdził, że ma super ceny na rynny. A jednak w Atticu za tto samo zaplaciłam 15% mniej niż on mi proponował. a widzisz może i tak być, że co dla niego jest okazyjną ceną to u innych już nie. A ten Attic to koło Zakopianki na Zawiłej to może i tam jeszcze podjadę oprócz niego jeszcze muszę pojechać dzisiaj do Abito i niech też mi oni zrobią wycenę na rynny bo mają Plannje - Siba oraz Raiko. i jeszcze na wielickiej są jakieś rynny chyba lindab acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.12.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 [a widzisz może i tak być, że co dla niego jest okazyjną ceną to u innych już nie. A gdzie jest ten Attic ? oprócz niego jeszcze muszę pojechać dzisiaj do Abito i niech też mi oni zrobią wycenę na rynny bo mają Plannje - Siba oraz Raiko. acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur Attic jest na Zawiłej. Najlepiej to podjedź do nich i poproś o wycene całego dachu (wiadomo, że wtedy dostaniesz lepsze ceny bo dużo). Dostajesz taką wycenę do ręki a później właściwie to możesz z tego kupić co chcesz. Ja też miałam u nich wycenę całego dachu a kupiłam tylko folie tyvek bo mieli w super cenie. Trzeba kombinować bo inaczej to byśmy tej budowy nieudźwignęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 [a widzisz może i tak być, że co dla niego jest okazyjną ceną to u innych już nie. A gdzie jest ten Attic ? oprócz niego jeszcze muszę pojechać dzisiaj do Abito i niech też mi oni zrobią wycenę na rynny bo mają Plannje - Siba oraz Raiko. acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur Attic jest na Zawiłej. Najlepiej to podjedź do nich i poproś o wycene całego dachu (wiadomo, że wtedy dostaniesz lepsze ceny bo dużo). Dostajesz taką wycenę do ręki a później właściwie to możesz z tego kupić co chcesz. Ja też miałam u nich wycenę całego dachu a kupiłam tylko folie tyvek bo mieli w super cenie. Trzeba kombinować bo inaczej to byśmy tej budowy nieudźwignęli i tak zrobię dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 05.12.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur To drogo , w Blachstalu masz za 24,50m2 bez foli,a z folią 25,50 mat,powłoka pladur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 05.12.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Tańsze są plastikowe.Bardzo dobre są rynny Kaczmarek plastikowe i nie drogie.Ja mam Galeco metalowe i narazie jest ok. ale były ok 35 % droższe od plastikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts