Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich budujących!

Przymierzam się do budowy w Skotnikach. Czy przyjmiecie mnie do Waszej grupy :wink: ?

Może wiecie gdzie tanio kupię Porotherm???

Czekam na wszelkie życzliwe podpowiedzi :D

pozdrawiam

Cześć Monika!

Witaj w elitarnej Grupie Wielickiej :D

Jeśli chodzi o Porotherm to polecema Budmur na ulicy Skośnej (koło Attica)

Oprócz dobrej ceny jest bardzo dobra obsługa. Dowożą towar w miarę potrzeb i trzymają u siebie. Nawet w czasie wielkiego kryzysu w lipcu gdzie pustaki były "na sztuki" a nie "na palety" zawsze dostałem wsparcie.

Oprócz tego jeśli w ramach kominów spalinowych i wentylacyjnych zdecydujesz się na Schiedla to też mają.

Witam, czy ktos z szanownych forumowiczow doradzilby czy lepiej wykonac tynk maszynowo czy metoda tradycyjna? Jakie sa roznice w jakosci, cenie itd.. co o tym myslicie?? No i ewentualnie jakies namiary na ekipy. Wiem, ze juz troche tu na forum na ten temat bylo. Za wszelkie info bede bardzo wedzieczny.

Witam, czy ktos z szanownych forumowiczow doradzilby czy lepiej wykonac tynk maszynowo czy metoda tradycyjna? Jakie sa roznice w jakosci, cenie itd.. co o tym myslicie?? No i ewentualnie jakies namiary na ekipy. Wiem, ze juz troche tu na forum na ten temat bylo. Za wszelkie info bede bardzo wedzieczny.

Witam

na początek polecam "Małopolska - biała i czarna lista wykonawców." tam znajdą się napewno jakieś kontakty, a czy tradycyjne czy gipsowe to sam nie wiem

http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420.htm

Ja miałem gościa z wodociągów z Wieliczki który robił mi podłącz wody zapłaciłem 500zł za robote+material i koparka 40 metrów przyłącza . Robi wszystko łącznie z podłączeniem do sieci. jedyny minus to to że robi to po pracy i całą robote kończyliśmy do żarówki

Czy mogę prosić o namiary na tego człowieka od przyłącza, właśnie kogoś szukam a człowiek z wodociągów to chyba najlepsze rozwiązanie

Dziękuję za przygarnięcie mnie do Waszej Grupy!

Większość z Was już kończy budowę, a ja... szukam Porothermu. :cry: . Ceny dochodzą już do 7.95/szt za 25kę i co gorsza prawie nigdzie nie ma jej na stanie. :-?

A może ktoś byłby na tyle przyjazny i podesłał mi namiary na sprawdzoną ekipę wykonawczą :D ? Na białej liscie jest tylko info o jednej firmie i już zajętej?

Pięknie proszę, pomóżcie :cry:

Pozdrawiam

Dziękuję za przygarnięcie mnie do Waszej Grupy!

Większość z Was już kończy budowę, a ja... szukam Porothermu. :cry: . Ceny dochodzą już do 7.95/szt za 25kę i co gorsza prawie nigdzie nie ma jej na stanie. :-?

A może ktoś byłby na tyle przyjazny i podesłał mi namiary na sprawdzoną ekipę wykonawczą :D ? Na białej liscie jest tylko info o jednej firmie i już zajętej?

Pięknie proszę, pomóżcie :cry:

Pozdrawiam

Spróbuj zadzwonić pod numer 605 263423 , 0122816554 skład jest w Woli Batorskiej ja u nich kupowałem 30ke w dobrej cenie. Cały material sciagalem od nich woźili bez problemu na telefon.Telefon brygady prześle ci na priva, robia wszystko łącznie z dachem tylko niewiem jak stoją z czasem.

Puszczam namiar na faceta który robi wode bo widze że jest duże zainteresowanie. Cygal Józef 886687547

Czas pomyśleć o parapetach wewnętrznych i tu mam dylemat: kamien, drewno, konglomerat czy jeszcze cos innego...? Ma ktoś rozeznanie w tym temacie? Może nawet w cenach?

I takie pytanie, dość banalne, ale... do czego dopasowuje się kolor parapetów?

Z moich poszukiwan wyszlo mi - parapety drewniane w kolorze okien, lub parapety marmurowe (lub podobne) jasniejsze bardziej pod podloge.

Ceny drewnianych to od 300 zl za m2 sosna do 510 zl za m2 dab

pzdr

dada_krk

I takie pytanie, dość banalne, ale... do czego dopasowuje się kolor parapetów?

Może do koloru oczy Właścicielki ? :D :D :D

Kiedy ja wolę be-żowe, czy jakoś tak;)

dada_krk

Dzięki za podpowiedź;)

Do drewna jednak nie jestem przekonana. Chyba będzie konglomerat. W poniedziałek badam teren.