lbryndal 05.02.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 cześć, dawno mnie nie było, bo kupę roboty było na działeczce. M inn. wkopywanie szamba... Zapłaciłam za 10m3 3,300- betonowe, robiła mi to firma z Proszowic. jak cos to telefon dam na prv. Odnośnie parapetów- mam drewniane dopasowane do koloru schodów- cena o ile sie nie mylę 200 zł/ m2 Ania i Tomek- witajcie sasiedzi! Mam 6 sztuk wełny jakby ktoś chciał odkupić. Acha- słuchajcie nie wiecie skąd podłączyć internet oprócz TP? Nie zamierzam mieć tel. stacjonarnego. Pozdrowienia ci od szamba to Ci: Transbed. FHUP. S. Wcisło. tel. 0 605 56 92 82 adres Piekary61 gm. Proszowice czy może ktoś inny ? 3300 to koszt szamba z przywozem i załadunkiem do wykopu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 06.02.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Odnośnie parapetów- mam drewniane dopasowane do koloru schodów- cena o ile sie nie mylę 200 zł/ m2 Pozdrowienia mogę prosic o bliższe szczegóły tych parapetów? może jakaś fotka?Napisz gdzie zamawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 06.02.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Ibryndall- tak, pan Stanisław Wcisło. 3300 mnie kosztowało z przywozem, włożeniem do gotowego wykopu i zasypaniem. Dają oczywiście papier na to.Koparkę załatwiałam oddzielnie. Kosz- około 300 zł za kilka godzin kopania. Parapety- firma Rabdrew z Rabki. http://www.rabdrew.com/ Przy okazji robienia schodów zrobili parapety.Zrobione są z jesionu i mają kolor ciemnobrązowy. Nie wiem czy dla samych parapetów bedzie im się opłacało z Rabki przyjechać...Acha- robione w grudniu 2007, więc nie wiem czy nadal taka cena.Fotek nie mam, ale są naprawdę bardzo ładne. a przede wszystkim pasują do schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.02.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ibryndall- tak, pan Stanisław Wcisło. 3300 mnie kosztowało z przywozem, włożeniem do gotowego wykopu i zasypaniem. Dają oczywiście papier na to. Koparkę załatwiałam oddzielnie. Kosz- około 300 zł za kilka godzin kopania. no to taniej niż w probudzie mają bo dalej jest i większy koszt przywozu. kupował ktoś ostatnio styropian ? ponoć podrożał ? może macie namiar jeszcze na jakieś tanie źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 07.02.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A ja mam pytanie o podbitke drewniana, czy macie informacje ile kosztuje przybicie podbitki za 1m2 a takze cene za material. pzdrdada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.02.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A ja mam pytanie o podbitke drewniana, czy macie informacje ile kosztuje przybicie podbitki za 1m2 a takze cene za material. pzdr dada_krk na allegro jest dużo ofert i są też z Krakowa oferty 18zł/m2 II gatunek 11mm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 07.02.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 nie wiedziałem że jest grupa wielickaja buduje wraz z 4 sąsiadami w Pawlikowicach - obecnie stany surowe mam pytanie o wodę w pawlikowicach z którego ujęcia jest wodabo ponoć jest bardzo twarda i jest z wisły znalzałem badanie wody w necie ale nie wiem które ujęcie dla zainteresowanych - budujemy przydomową oczyszczalnie dla 5 domów ze zrzutem do wilgioperat wodno prawny mamy teraz musimy nową mape zrobić bo pani nie pasowały zmiany na starej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 07.02.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 czekając na odpowiedź o wodzie chciałbym ogłosić że mam do sprzedaży 540 silki 24 z dostawą pod budowe co do podbitki to kupowałem u brksego na jesień po 25 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 nie wiedziałem że jest grupa wielicka ja buduje wraz z 4 sąsiadami w Pawlikowicach - obecnie stany surowe mam pytanie o wodę w pawlikowicach z którego ujęcia jest woda bo ponoć jest bardzo twarda i jest z wisły znalzałem badanie wody w necie ale nie wiem które ujęcie dla zainteresowanych - budujemy przydomową oczyszczalnie dla 5 domów ze zrzutem do wilgi operat wodno prawny mamy teraz musimy nową mape zrobić bo pani nie pasowały zmiany na starej co do ujęcia wody polecam lekturę: http://www.mpwik.krakow.pl/o_nas/obiekty/zuw_raba/ i tu http://www.krakow.pl/gospodarka/html/raport-2001/gosp_kom.html możesz podać jakie były koszty budowy tej oczyszczalni i papierków ? a u kogo ta podbitka ? brksego kto to ? może lepiej napisz gdzie to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 07.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 czytam i czytam i nie wiem skąd jest ta woda w pawlikowicach- jutro zadzwone do wodociągów i powiedzą tu są ujęcia wody z testem i nie wiem które bo nie ma tam bieżanowa:http://www.mpwik.krakow.pl/_files/Komunikat_IVkw_2007.pdf Bryksy - 501-523846 - to jest koło gdowa w drodze na dobczyce uwaga gość jest dość nieterminowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 07.02.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 tam pisze:Ponadto funkcjonują: lokalne ujęcie wód podziemnych w Bieżanowie (w zarządzie Gminy Wieliczka) co to oznacza na tle powyższych badań? skąd jest ta woda w palikowicach czy jest ktoś kto to wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.02.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 tam pisze: Ponadto funkcjonują: lokalne ujęcie wód podziemnych w Bieżanowie (w zarządzie Gminy Wieliczka) co to oznacza na tle powyższych badań? skąd jest ta woda w palikowicach czy jest ktoś kto to wie? źródeł jest kilka i jak z jednego jest mniej to z drugiego więcej i już, a Dobczyckie ujęcie zasila Wieliczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 07.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 w przesłanym przeze mnie linku są ujęciaRABARUDAWADŁUBINABIELANY z którego z powyższych są zasilane pawlikowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 08.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 kupował ktoś ostatnio styropian ? ponoć podrożał ? może macie namiar jeszcze na jakieś tanie źródło W połowie stycznia kupowałem za 99 zł fasada, 111 akustyczny, 129 podłoga - ceny netto - teraz średnio 20 zł więcej. Tylko długi czas oczekiwania - awizują się dopiero na połowę lutego. Styropian Swisspor. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 08.02.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 co do wody to się dziś dowiedziałem pawlikowice mają ujęcie z Rabynajczystrza wodamało tego to woda miękka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 08.02.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witajcie, już na dniach uprawomocni mi się pozwolenie na budowę ale mam problem ponieważ nie mam kierownika budowy. Jeżeli możecie kogoś podpowiedzieć (u nas mówiło się naraić) to proszę o wiadomosć na priva. Wybrany wykonawca stwierdził, że chciałby mieć kierownika "mówiącego" bo ostatnio trafiają mu się niemowy a woli niektóre rozwiązania przedyskutowac z kierownikiem. Aha, proszę nie odsyłacie mnie na Biała listę wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 09.02.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 ja mam niemówiącegobył na budowie 2 razywszystko pilnowałem sam + wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 09.02.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 czy kroś zwas ma studniebadałem temat i jest badrzo trudno u nas o wodęglina i woda na 30 m głębokości - tak przynajmniej mówili ruszczkarzew wodociągach pani powiedziałazę dodatkowo woda ze studni jest fatalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zotka 10.02.2008 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 A ja mam pytanie o podbitke drewniana, czy macie informacje ile kosztuje przybicie podbitki za 1m2 a takze cene za material. pzdr dada_krk Podbitka z OSB, 3-krotnie impregnowana - 26 zł mb Czy ktoś robił ostatnio wylewki z mixokreta, jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 10.02.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja może z trochę innej beczki. Zaczynamy przygotowania do budowy fundamentów. I dlatego pytanie. Ma ktoś do odsprzedania kołki pow.1,10 m, stemple i deski 32mm? Budować będziemy w Biskupicach więc im bliżej tym lepiej Jeśli ktoś ma to prosze przysyłajcie odpowiedź na priva. A co do temato wody. To w Biskupicach jest brana z Bieżanowa. Plusem jest to że nie jest chlorowana ale za to będzie pewnie w niej dużo kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts