Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Wiecie co kominy systemowe firmy Zapel kupowałem w tamtym roku w Brzesku w firmie LEŚ

http://www.edmund-les.com.pl/

przywieźli bez żadnej dopłaty a byli najbliższym przedstawicielem tego producenta.

teraz kupowałem styropian i u nich najtaniej było i za free przywiozą a z Brzeska jest kawałek, za to na składzie jednym z okolicznych mieli najtaniej (czyli drożej o 11zł od oferty z firmy Leś !!!!) i kazali sobie dopłacić 2zł do m3 za transport.

dlatego jak będziecie obdzwaniali to uwzględnijcie ten namiar i jak coś to napiszcie potem czy na innych rzeczach tez mają taniej.

oczywiście na składzie w okolicach Wieliczki i Krakowa boom budowlany w tym roku również czyli sprzedający rządzą :cry: :cry:

A u mnie od wtorku zaczęli murować. Pojutrze jest plan na szalunki pod płytę stropu. Materiały kupiłem jak było tanio w zimie, a następne jak będzie tanio w jesieni. No moze tylko wcześniej czekaja mnie okna, drzwi i brama, ale to nie drożeje.

A może ktos może doradzić co kupować? Mam do wyboru po odrzuceniu innych ofert Oknoplus, Dako i Jezierski.

Gdyby ktos był na kupnie kominka podaje namiary na firmę, w której mają bardzo dobre ceny.

012 250-61-88

Firmę mają w Rabce, ale mieszkają w Łazanach.

Ja kupiłam u nich Lechmę 19KW z PW (wbudowany szyber i dolot powietrza).

Zapłaciłam 3700 zł brutto z transportem na miejsce, gdzie w Krakowie proponowano mi 3700 netto plus transport. No i na kominek czekałam raptem 5 dni.

Z tego co wiem maja Lechmę, Tarnawę, Invicte. Problem może być czasem tylko z obejżeniem konkretnego wkładu bo tu w Łazanach ciężko, ale ja dokładnie obejżałam sobie wkład na Klimeckiego, przemaglowałam sprzedawcę a u nich zamówiłam.

tak sobie myślę, że dobrze by było kupić teraz - z zimowej ścinki i niech schnie. Jak przyjdzie jesień to będzie jak znalazł. Myśle, że kupie jakieś 10-12 kubików - tak aby jeszcze na kolejny sezon było...Może ktoś chce się dołączyć / wie gdzie kupić w dobrej cenie - interesuje mnie buk a najbardziej grab(marzenie).

Mogę załatwić transport.

Mam do zrobienie wodociąg około 80 metrów

Szukam jakięś ekipy kóra robi solidnie no i tanio :)

moze ma ktoś namiary

I ja przyłaczam się do prośby - ok. 100 m wodociągu

U mnie robil pan Ziobro z Podleza 600979864 tylko koparke musicie zalatwic sobie sami.

pzdr

dada_krk

mi pan Madej z Sułkowa tam mieszka w okolicach składu budowlanego Wronbud to powiedział 80zł/m2 bo mam wkrętkę a tak to niby byłoby drożej. oczywiście cena z materiałami i innymi sprawami.

Pan Ziobro jak dzwoniłem to powiedział mi, że nie robi już bo za duzo zabawy z papierkami i odbiorami, może teraz się coś zmieniło.

[i]mi pan Madej z Sułkowa tam mieszka w okolicach składu budowlanego Wronbud to powiedział 80zł/m2 bo mam wkrętkę a tak to niby byłoby drożej. oczywiście cena z materiałami i innymi sprawami.

Pan Ziobro jak dzwoniłem to powiedział mi, że nie robi już bo za duzo zabawy z papierkami i odbiorami, może teraz się coś zmieniło.

Lbryndal

A czy moglbys mi podac namiary na pana Madeja?

A tak poza tym śledze budowe twojego domku i podziwiam za tempo. Bardzo fajny ten twój domek i pieknieje z kazdym dniem. Jestes jednym z niewielu z grupy wielickiej z wlasnym dziennikiem :).

pozdrawiam[/u]

mi pan Madej z Sułkowa tam mieszka w okolicach składu budowlanego Wronbud to powiedział 80zł/m2 bo mam wkrętkę a tak to niby byłoby drożej. oczywiście cena z materiałami i innymi sprawami.

Mnie na razie zrobil ale jeszcze nie mam odebranej wody, zastala nas zima. Jeszcze nie placilem wiec jakby byl jakis problem z odbiorem to argumenty sa po mojej stronie.

dada_krk

[i]mi pan Madej z Sułkowa tam mieszka w okolicach składu budowlanego Wronbud to powiedział 80zł/m2 bo mam wkrętkę a tak to niby byłoby drożej. oczywiście cena z materiałami i innymi sprawami.

Lbryndal

A czy moglbys mi podac namiary na pana Madeja?

A tak poza tym śledze budowe twojego domku i podziwiam za tempo. Bardzo fajny ten twój domek i pieknieje z kazdym dniem. Jestes jednym z niewielu z grupy wielickiej z wlasnym dziennikiem :).

pozdrawiam[/u]

Madej - 507 374 885

poza nim jest jeszcze Marszałek chyba ale ponoć jeszcze droższy 501 462 243