lbryndal 01.04.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 może jakieś pytanie zastępcze typu: czym impregnowaliście podbitkę ? gdzie ją kupowaliście ? może ktoś ostatnio nabywał ? czy zakłada się ją przed ociepleniem z zewnątrz na równo do ściany czy po ociepleniu wyrównuje się do styropianu i wykańcza listwą ? to chyba zależy jak robisz czy do krokwi czy prostopadle do sciany budynku. Ja robie prostopadle i musze czekać aż mi ocieplą ściany do szczytu. Dopiero wtedy moge założyc podbitkę. W cenach sie jeszcze nie orientowałam, ale mój wykonawca domu podpowiadał, żeby kupić 16mm grubości. ja będę robił równolegle do krokwi i łudze się, że w lecie zrobię to powoli sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 01.04.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 cyesc,Pytanie dla zaawansowanych )w budowie). macie jakies namiary na wykonawcow ogrodzen ? Planuje murek z siatka a z przodu murek i profile pod deseczki,z przodu tez zwykla uchylana brama z furtka. pzdrdada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 02.04.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam serdecznie forumowiczów. Czy ma ktoś może do sprzedania betoniarkę 150-170l w dobrym stanie jak i cenie ?Jeżeli tak to proszę o info z ceną na priva.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tompal74 05.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam!Zamierzam budować w Kokotowie dom w tamaryszkach 2. Ruszam w maju.Czekam na pozwolenia i plany wjazdu, szamba i takie tam. Na razie kopię sobie podłącz wody i drenuję.Dzięki za wyrazy współczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.04.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Wyrazy współczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 07.04.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 W końcuroztrzygnięto przetarg na nasz przyłącz elek. Przetarg wygrał Pan Piotr Ptak z Wieliczki i w związku z tym mamy pytanie, czy ktoś miał z nim doczynienia w sprawie przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 07.04.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam sąsiadów powiatu Wielickiego. Bardzo chętnie odkupie stęple budowlane, w dobrym stanie. Wszelkie informacje przoszę przesyłać na priv. Piękne dzię ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 07.04.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 W końcuroztrzygnięto przetarg na nasz przyłącz elek. Przetarg wygrał Pan Piotr Ptak z Wieliczki i w związku z tym mamy pytanie, czy ktoś miał z nim doczynienia w sprawie przyłącza. Ja nie ale na szczęście nie będziesz miał tego który był u mnie. Zmarnował mi pół roku i oddał robotę bo nie wiedział jak zrobić. Nawet nie pamiętam jak się dokładnie nazywa bo zaraz wyrzuciłem wszystkie kontakty do gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 08.04.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam,Czy moglibyście podać namiary na sprawdzoną firmę od montażu kominków z Krakowa lub okolicy ?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZosiaS 08.04.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 WitamPrawie juz ukonczylem budowe i zwiazku z tym pozbywam sie okolo 500-650 ( nie umie dokladnie powiedziec ) pustakow MAX po 2,90 zl/sztsteple 3,5 zl/sztkobylki metalowe wysokie na 1,2m (okolo) 70zl/sztkibelek/wychodek ( do rozebrania - rozkladany ) 150 zlgaraz metalowy ocynkowany 900zlbetoniarka 250 -mocna nie z kolem tylko z kobra do przechylu - 1300 zl w razie jakis pytan prosze o kontakt tel 663-999-028 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.04.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Orientuje sie Ktoś ile kosztuje wykonanie bramy wjazdowej? Konkretnie ile np. trzeba zapłacić za robociznę za m bramy przesuwnej i furtki. Takiej z metalowych prętów czy jak to nazwać. Brama jakieś 4m z mozliwością zamontowania napędu (ale to juz w przyszłości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robcook 11.04.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam Jestem na etapie wyboru i zamawiania balchodachówki.Ciekawą propozycję ma firma ElMaxi w Wieliczce i ciekawi mnie czy ktoś z tą firmą miał już wspólnego i czy jest ok. W tej firmie mają blachy czterech producentów, i odrazu orynnowanie jak i okna dachowe. Wymiary i wycenę robią przed kupnem i oczywiście nie trzeba się na nich decydować przed wyceną. Może ktoś mógłby zaproponować inną firmę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 11.04.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam Jestem na etapie wyboru i zamawiania balchodachówki. Ciekawą propozycję ma firma ElMaxi w Wieliczce i ciekawi mnie czy ktoś z tą firmą miał już wspólnego i czy jest ok. W tej firmie mają blachy czterech producentów, i odrazu orynnowanie jak i okna dachowe. Wymiary i wycenę robią przed kupnem i oczywiście nie trzeba się na nich decydować przed wyceną. Może ktoś mógłby zaproponować inną firmę? Pozdrawiam chyba na przeciwko tego elmaxi jest firma kroll, ja tam kupowałem blachodachówkę, taką trochę lepsza niż najzwyklejsza chyba pladur się to nazywało. blachodachówka ciut mocniejsza od najsłabszej, ale mieli jeszcze taką jedną HPS 200 i teraz to bym ją wybrał napewno bo jest superowa, ma taką powłokę teflonową, której nie ma szans zarysować przy zakładaniu. tą moją udało się dekarzom w kilku miejscach zarysował przy wciąganiu na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Radek 12.04.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Kochani, z zainteresowaniem czytam sobie wszystkie wypowiedzi, bo też budujemy w gminie Wieliczka - Wegrzce Wielkie. I takie pytanie z ciekawości- nie żeby kogoś urazić, broń Boże - dlaczego większośc z Was używa słowa PRZYŁĄCZ?????? Jest tylko słowo PRZYŁĄCZE, tak wyglądałoby dużo lepiej... Pozdrawiam wszystkich! Mam nadzieję, że nie oberwie mi się za to ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.04.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Kochani, z zainteresowaniem czytam sobie wszystkie wypowiedzi, bo też budujemy w gminie Wieliczka - Wegrzce Wielkie. I takie pytanie z ciekawości- nie żeby kogoś urazić, broń Boże - dlaczego większośc z Was używa słowa PRZYŁĄCZ?????? Jest tylko słowo PRZYŁĄCZE, tak wyglądałoby dużo lepiej... Pozdrawiam wszystkich! Mam nadzieję, że nie oberwie mi się za to ))) Skoro wszyscy piszą "przyłącz" to znaczy że jest słowo "przyłącz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Radek 12.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Najprościej sprawdzić w słowniku: przyłącze 1. «połączenie rury lub węża z końcówką instalacji wodnej lub gazowej»2. «zespół przewodów elektrycznych służących do przyłączania odbiornika energii elektrycznej do sieci rozdzielczej» Oj, można się przejechać na zdaniu "wszystkich"...W Milionerach nieraz wszyscy na sali głosują za błędną odpowiedzią... I tak tu polegać na wszystkich...Ale to tylko taka dygresja w odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.04.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 A co to znaczy "«". Może to nie słownik języka polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Radek 12.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 po skopiowaniu ze słownika Forum Muratora tak właśnie zmieniło cudzysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.04.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 A u nas się mówi przyłącz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 13.04.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Potrzebuje kupic niewielką ilość maxa.Moze komuś została po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts