windows 15.04.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Mam zamiar wybudować się w Gdowie, właśnie dostaliśmy od rodziny działkę budowlaną. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić gdzie się mam udać i od czego zacząć żeby pozbierać wszystkie dokumenty niezbędne do budowy domu. Z góry dziękuję Grzesiek ps. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Witam ''sąsiada''. Ja buduje w gminie Gdów. Nie chce być złym prorokiem ale sytuacja w gminie Gdów dotycząca miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego nie wygląda zbyt ciekwie. Mianowicie nie które miejscowości juz mają i mozna się starać o plan zgospodarowania, a w co po nie których to jeszcze wszystko w lesie. Chyba 18 kwietnia jest sesja na której będzie coś ustalane dotyczace miejscowości Gdów - chyba. Aco do papierów wszystko zleciłem pani Duszowej na ul.Krakowskiej nic mnie nie interesuje Ona wszędzie biega. Pozdrawiam i życze duzo cierpliwości ja juz czekam od października, ale moja udreka chyba za niedługo się skończy - chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 15.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witajcie muszę przed posadowieniem budynku wymienić grunt na 200m2 ponad 1,5 metra w głąb. Poszukuję wykonawcy, który wykonuje tego rodzaju prace a najbardziej chodzi mi o zagęszczanie nowego gruntu. Jeżeli ktos ma namiary na wykonawcę, który zrobi to (zagęszczenie) zgodnie ze sztuką to bardzo proszę o namiary. Serdecznie dziękuję Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.04.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 robił ktoś ostatnio projekt zjazdu ?na forum znalazłem tylko namiar na pana Domonia, on chyba jest z Wieliczki , ma ktoś komórę do niego ?jak coś to proszę o namiar na priv a może ktoś inny jeszcze się tym zajmuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 17.04.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Moge prosić o namiar na Kierownika i geodete z okolic Wieliczki. Polecam sprawdzonego geodetę Marcin Łanoszka, ma biuro w Gdowie, tel. 604666754. Namiarów na kierownika niestety nie mogę przekazać bo to moja mama, która niestety pracuje na etacie i nie wykonuje prac zleconych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.04.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 robił ktoś ostatnio projekt zjazdu ? na forum znalazłem tylko namiar na pana Domonia, on chyba jest z Wieliczki , ma ktoś komórę do niego ? jak coś to proszę o namiar na priv a może ktoś inny jeszcze się tym zajmuje ? Poszukam na projekcie. Jest pieczątka z nr. tel to wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 17.04.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Mam zamiar wybudować się w Gdowie, właśnie dostaliśmy od rodziny działkę budowlaną. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić gdzie się mam udać i od czego zacząć żeby pozbierać wszystkie dokumenty niezbędne do budowy domu. Z góry dziękuję Grzesiek ps. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Z tego co wiem to Gdów nie ma planu zagospodarowania. W styczniu tego roku zatwierdzono plany dla kilku okolicznych miejscowości. Moim zdaniem najelpiej udać sie do gminy i zapytać (parter pokój chyba 7) pani architekt, kiedy bedzie uchwalony plan dla Gdowa. Jeżeli to kwestia kilku miesięcy to ni ma sensu składac wniosku o wydanie warunków zabudowy. Ja byłem w podobnej sytuacji. Będe budował w miejscowości Liplas, kiedy rozpocząłem gonitwę za papierami nie było jeszcze planu zagospodarowania przestrzennego dla tej miejscowości. Złożyłem wniosek o wydanie warunków zabudowy i po kilku odwołaniach dostałem decyzję po 13 MIESIĄCACH. Jakby tego było mało tego samego miesiąca zatwierdzono plan zagospodarowania i cała zabawa zaczęła się od początku. Straciłem tylko niepotrzebnie pieniądze. Także jak wspomniałem wcześniej najpierw proponuję dowiedzieć się w gminie kiedy uchwalą plan zagosp. dla Gdowa ponieważ możesz się znaleźć w podobnej do mojej sytuacji, a nie życzę Ci tego Do WINDOWS: A kolega Windows gdzie dokładnie się buduje jeżeli mogę zapytać ? Drugie pytanie to na jakim etapie papierologi jesteś ? pozdrawiam i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 17.04.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Do WINDOWS: A kolega Windows gdzie dokładnie się buduje jeżeli mogę zapytać ? Drugie pytanie to na jakim etapie papierologi jesteś ? Witam budujemy w Marszowicach, nawet nie skladałem papierów o WZ bo nie było sensu. Do 2 miesięcy dla mojej miejscowości plan ma wejść w życie.Wszystkie papiery oddałem do załatwienia pani Duszowej na Krakowskiej. Mam taka nadzieje ze w sierpniu zaczne budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 17.04.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Czy ktoś sie orientuje jak długo w Wieliczce czeka się na odrolnienie działki ?Klasa gruntu III b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.04.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam, Czy moglibyście podać namiary na sprawdzoną firmę od montażu kominków z Krakowa lub okolicy ? Z góry dziękuję No właśnie - też szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.04.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 robił ktoś ostatnio projekt zjazdu ? na forum znalazłem tylko namiar na pana Domonia, on chyba jest z Wieliczki , ma ktoś komórę do niego ? jak coś to proszę o namiar na priv a może ktoś inny jeszcze się tym zajmuje ? Poszukam na projekcie. Jest pieczątka z nr. tel to wyślę. OGC i Pam dzięki za namiary nie ma ktoś jakiegoś taniego źródła na kruszywo na drogę, albo szlakę z huty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 18.04.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 robił ktoś ostatnio projekt zjazdu ? na forum znalazłem tylko namiar na pana Domonia, on chyba jest z Wieliczki , ma ktoś komórę do niego ? jak coś to proszę o namiar na priv a może ktoś inny jeszcze się tym zajmuje ? Poszukam na projekcie. Jest pieczątka z nr. tel to wyślę. Ile taki projekt kosztuje? Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 18.04.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Czy ktoś sie orientuje jak długo w Wieliczce czeka się na odrolnienie działki ? Klasa gruntu III b. Złożyłam wniosek teraz 16.04 i mam odbiór ok. 30.04 więc bez tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.04.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 robił ktoś ostatnio projekt zjazdu ? na forum znalazłem tylko namiar na pana Domonia, on chyba jest z Wieliczki , ma ktoś komórę do niego ? jak coś to proszę o namiar na priv a może ktoś inny jeszcze się tym zajmuje ? Poszukam na projekcie. Jest pieczątka z nr. tel to wyślę. Ile taki projekt kosztuje? Pozdr M Coś koło 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 19.04.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam,W koncu budowa ruszyla:-)Czy ktos ostatnio nie zamawial lub moze ma namiary na piach zasypowy pod plyte budynku? Ile sobie licza za taki material? A moze ktos zna jakas alternatywe czym mozna to zasypac?Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 19.04.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Za piasek do zasypania ostatnio płaciłam 440 zł za 10 m3 (duża wywrotka)Namiary na dostawce moge podac na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 19.04.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 hejka ma ktoś z Was na zbyciu cegłę kratówkę, z chęcią odkupię narazie 3 palety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 21.04.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 O jaki konkretnie format ceglu ci chodzi ? Ja mam do sprzedania 70 sztuk cegly K3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.04.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 robił ktoś ostatnio projekt zjazdu ? na forum znalazłem tylko namiar na pana Domonia, on chyba jest z Wieliczki , ma ktoś komórę do niego ? jak coś to proszę o namiar na priv a może ktoś inny jeszcze się tym zajmuje ? Poszukam na projekcie. Jest pieczątka z nr. tel to wyślę. Ile taki projekt kosztuje? Pozdr M Coś koło 600 Pan Domoń z Wieliczki nie robi niestety teraz projektów zjazdu ma jakieś sprawy rodzinne i jakoś kazał się zgłosić za jakieś 2 miesiące to może coś się podziała mam namiar na innego z Krakowa z Bursztynowej, ale to jest na drugim końcu miasta więc odpada raczej bo nie mam jak nawet tam jechać no i czasu to trochę zajmie. macie kogoś może jeszcze co się tym zajmuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniiAlex 22.04.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich Budujących Zaczęliśmy budowę 2 tygodnie temu, budujemy koło Gdowa w miejscowości Sławkowice. Wybraliśmy Dom w Bławatkach z Archonu z przeróbkami (m.in doprojektowalismy piwnicę ) Aktualnie jesteśmy na etapie stropów nad piwnicą. W miarę możliwości będę służyć Wam pomocą i mam też nadzieję że na Waszą będę mogła liczyć Pozdrawiam, MoniiAlex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniiAlex 22.04.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam, W koncu budowa ruszyla:-) Czy ktos ostatnio nie zamawial lub moze ma namiary na piach zasypowy pod plyte budynku? Ile sobie licza za taki material? A moze ktos zna jakas alternatywe czym mozna to zasypac? Z gory dzieki My zasypujemy ziemią i żwirem. Za żwir płaciliśmy 20 zł za tonę + 150 transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts