Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich Sąsiadów!

Mam pytanie czy ktoś może się ze mną podzielić namiarami na dobrą ekipę do ocieplenia i otynkowania domu?

Poszukuję też pilnie dobrego fliziarza.

Jeśli jest ktoś zainteresowany to dam namiary na sprawdzone ekipy od wylewek i tynków wew. i do koparkowych.

Pozdrawiam i proszę o namiary!

ja dzwoniłem własnie do jednego kolesia z zapytaniem po ile ocieplenie z zewnątrz i powiedział mi 35zł/m2 duzo to czy mało za samą robociznę oczywiście ? terminy dopiero na październik ma wolne

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

a dzwoniłem własnie do jednego kolesia z zapytaniem po ile ocieplenie z zewnątrz i powiedział mi 35zł/m2 duzo to czy mało za samą robociznę oczywiście ? terminy dopiero na październik ma wolne

ja słyszałem 40 zł/m2 ocieplenie stryropianem, z tego co wiem do wełna jest drozsza.

pzdr, Mirek

Witam. Proszę o namiary na sprawdzoną ekipe od murowania (moja dotychczasowa chyba nie wejdzie na plac boju - i wcale nie bedę z tego powodu płakał). Prośbę swoja kieruje do osob które już zakończyły etap murowania domu i mogą polecić kogoś. Piękne dzięki.

Jezeli Cie jeszcze interesuje to moge polecic swoja ekipe (wlasnie koncza robote), sa dokladni i sprawnie robia, nie drodzy, (co prawda maja jedna slabostke - tak mowia :) : czasem lubia wypic i wtedy dzien wypada :( , ale kasy za to nie licza). Z tego co wiem to w czerwcu zaczynają nastepna budowe w Wieliczce (po sasiedzku :) ) a pozniej chyba maja jakas wolna luke, bo wrzesien znow zajety.

Witam,

a dzwoniłem własnie do jednego kolesia z zapytaniem po ile ocieplenie z zewnątrz i powiedział mi 35zł/m2 duzo to czy mało za samą robociznę oczywiście ? terminy dopiero na październik ma wolne

ja słyszałem 40 zł/m2 ocieplenie stryropianem, z tego co wiem do wełna jest drozsza.

pzdr, Mirek

Ja właśnie ocieplałem teraz steropianem 10 robił mi to kolego po 22 zł za m2 i puc po 10 zł. w tam roku jak sie orientowałem to za tynk i ocieplenie krzyczeli 40 zł.

Macie doświadczenie z kosami spalinowymi.

Którą warto kupić i gdzie w naszej okolicy ?

W Wieliczce możesz kupić w Taksusie i na Krakowskiej jest punkt z kosiarkami. Ja kupiłem kose Oleo-mac podobno miała byc dobra rozleciał sie silnik po kilku godzinach koszenia ( nie z powodu zatarcia) , przynajmniej jest servis w na miejscu w Wieliczce.

Ja koszę kosą spalinową dwa razy w roku i nawet nie wiem jak się nazywa. Ale kosi fajnie, a pożyczam od brata.

moi rodzice mają STIGA kosiareczkę taką z może nie najwyższej półki, ale coś koło 3KM ma chyba 2,6 albo jakoś tak.

użytkują ją już kilka lat i mucha nie siada jest nie do zdarcia silna i wogóle, tylko trzeba kupować taką zbrojoną żyłkę do niej bo zwykła to raz dwa szła.

przypina się ją do uprzęży co jest niezwykle wygodne

http://www.stiga.pl/image/cover/prod/121/t400.jpg

Jestem na kupnie regipsów związku z tym mam pytanko do osób które juz to robiły . Gdzie w okolicy mają najtaniej ?

i jak zrobiłeś rozeznanie ? jak ceny ? może podasz jakieś zestawienie cenowe bo też za niedługo będę szukał i nie chciałbym przepłacać.

za wełną też się rozglądałeś ? po ile i gdzie najtaniej ?

zadzwoniłbym jeszcze do firmy LEŚ z Brzeska, dowieźli mi już nie raz materiały i było to niedość, że taniej niż w okolicy to jeszcze dowóz za darmo.

edit-blondi ty po zakupach to podziel się cenami.