windows 28.05.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam po urlopie - było pięknie ale sie skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 29.05.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam. Jesteśmy na etapie wyboru szamba.W projekcie mamy 10m3.Chciałabym się zapytać jakie szamba posiadacie( betonowe,z tworzywa,jednokomorowe czy inne) i jakie firmy w okolicy polecacie. była już mowa kilka stron wstecz o szambach jest taka firma: http://probud.pl/szamba.htm dowożą i wogóle, ale ja będę kupował raczej z okolic Proszowic jest tam firma co robi takie 10m3 właśnie takiego maila dostałem od nich niedawno: oferta cenowa: Zbiornik 10m3 cena 2.500 zł (netto) jednoczęściowy jednokomorowy + płyta zwykła Zbiornik 10m3 cena 2.300 zł (netto) dwuczęściowy dwukomorowy + płyta zwykła Transport z HDS + MONTAŻ cena 2.60zł - 1km z przyczepą 3zł - 1km (liczony w obie strony) lub transport łączony cena do uzg. Dodatkowo: Kominek betonowy + właz żeliwny cena 200zł Płyta zwykła w cenie zbiornika! Płyta najazdowa pod s.osobowy cena 250zł lub 400zł Wykop we własnym zakresie. Faktura: Vat 7 % - osoba fizyczna Vat 22 % - firma Vat 22 % - transport Możliwość odbioru zbiornika własnym transportem, załadunek gratis! Ibryndal jeszcze jedno pytanko: kiedy ci takiego maila wysłali? Ja dzwoniłam i powiedzieli mi 3500 netto + 220 zł vat za-dół oczywiście mam wykopać sama.Róznica jest spora. A tak do wszytskich ile płaciliście teraz za szambo (betonowe 10 m3).? też do nich dzwoniłam, powiedzieli mi tyle samo, w Probudzie cena jest podobna ale czeka się prawie 2 miesiące, w Transbedzie tylko 2 tygodnie, my będziemy brali najprawdopodobniej właśnie od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 29.05.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 mam prośbę... macie namiary na jakichś sensownych wykonawców ogrodzenia? chciałabym klinkier(ew.cegła ręcznie formowana) + sztachety drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 30.05.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam. Jesteśmy na etapie wyboru szamba.W projekcie mamy 10m3...... koło Proszowic kosztuje 3500 netto a w probudzie taniej jest ale tylko pozornie bo doliczając koszt transportu wychodzi na to samo prawie tego maila dostałem chyba w marcu, ale to był mail z probudu nie z Proszowic. troszkę niewyraźnie napisałem dlatego przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 30.05.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A gdzie polecacie zamawiać balustrady - balkon i schody. Szukam jakiegoś prostego wzoru, bez tych różnych kutych listków i kutych kwiatuszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 31.05.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Dzieki. To jest nadzieja, że w sierpniu zaczniemy. Koszmar z tym czekaniem. na wuzetkę w Gdowie czekaliśmy 11 miesięcy. Wcale mnie to nie nauczyło cierpliwości. raczej odwrotnie. Zależy jaka miejscowość dla mojej jest już plan, więc składam o PnB do Wieliczki do starostwa. Wszyscy mówią że będzie mniej niż 60 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 31.05.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Miejscowość Gdów. Ale wydaje mi się, że termin oczekiwania na PnB nie zależy od tego, czy miejscowość ma plan czy nie. Mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 31.05.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 nie zależy, na wydanie PnB starostwo ma zawsze termin max.65 dni od złożenia wniosku, bez względu na to czy jest plan zagospodarowania czy nie, choć oczywiście mają "furtkę" że do okresu tego nie zalicza się np. opóźnień spowodowanych z winy strony, albo z przyczyn niezależnych od organu my czekaliśmy tylko 35 dni (ale w Skawinie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 01.06.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Ja trafię na okres urlopowy, więc pewnie to będą dwa miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zotka 02.06.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Szukam sprawdzonej firmy do wykoniania mebli kuchennych. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 02.06.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, Mam na zbyciu około 150 stempli (długość 2,8 m) - używanych tylko raz oraz 2 palety Porotherm-u 30 P+W (160 szt.) - przeliczyłem się jednak w moich obliczeniach . Budowa we Wróblowicach-Swoszowicach. Pzdr, Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 02.06.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Potzrbuje kupic "kilka" maxów. Moze komuś zostały na zbyciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 03.06.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam, Mam na zbyciu około 150 stempli (długość 2,8 m) - używanych tylko raz oraz 2 palety Porotherm-u 30 P+W (160 szt.) - przeliczyłem się jednak w moich obliczeniach . Budowa we Wróblowicach-Swoszowicach. Pzdr, Mirek Witam, po ile chcesz sprzedać te stęple?? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 04.06.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Potzrbuje kupic "kilka" maxów. Moze komuś zostały na zbyciu ? Ja moge "zbyc" ok 70 cegiel K3 do scian wewnetrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 06.06.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Witam Szukamy firmy do wykonania przyłącza wodno-kanalizacyjnego Chcemy uzbroić 6 działek . Bardzo was proszę o namiar an dobra firmę .Miał nam robić facet z wodociągów ale kwota 73 tyś netto to jakieś nieprozuminie za 117 mb wody i około 120 mb kanalizacji. Bardzo was prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tompal74 06.06.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Właśnie szukam dobrego materiału na ściany i zrobiłem taki test: położyłem obok siebie w kałuży wody pustak brenner i obok pustak leier. Brenner wessał wodę jak gąbka w przeciwieństwie do tego drugiego. Zatem skoro on tak chłonie wilgoć to boję się o jego współczynnik izolacyjności. Czy macie jakieś rozeznanie wśród materiałów ceramicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 09.06.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 My budujemy nasz domek z cegły porotherm 30 P+W firmy Wienerberger Nie robilam takich testów jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 09.06.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 My budowaliśmy z Maxa Wienerberger i jak narazie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 09.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam Szukamy firmy do wykonania przyłącza wodno-kanalizacyjnego Chcemy uzbroić 6 działek . Bardzo was proszę o namiar an dobra firmę .Miał nam robić facet z wodociągów ale kwota 73 tyś netto to jakieś nieprozuminie za 117 mb wody i około 120 mb kanalizacji. Bardzo was prosze Aż się nie chce wierzyć - może facet chciał Cie spławić? Metr wykopu koparką to max 30 zł *240 m to własnie coś koło tego + koszt materiałów to gdzieś drugie tyle. Czyli cena na pewno powinna byc ponizej 20 tys. Może zamów koparkę samodzielnie a tylko do wpięcia sie w wodociąg główny zamów kogoś z wodociągów? POzdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 09.06.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam wszystkich budujących. Mam ogromny dylemat odnosnie pustaków: budowac będę z MAX'A 25 i dostałam namiar na skład w którym jest taki pustak w cenie 3 zł brutto ale jest to pustak z Chorwacji. Czy macie jakieś zdanie na ten temat bo ja słyszałam zarówno pozytywne jak i negatywne.Prosze o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts