edit-blondi 13.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 robię finalny bo zamierzam budynek oddawać w tym roku a ten odbiór jest ważny przez rok. Dobrze, że napisałeś ile to kosztuje, bo na moje pytanie o koszty kominiarz powiedział dogadamy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.06.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 odnośnie kominiarza odpowiem w poniedziałek bo wiem tyle co i ty. a robię już odbiór bo muszę zanieść do gazowni. Robisz juz finalny odbior kominiarski czy tylko opinie do gazowni? Ja zrobilem najpierw sama opinie (150 PLN) po czym okazalo sie ze w gazowni wcale jej nie potrzebuja bo wystarcza tylko oswiadczenie inwestora ze wszystko jest wykonane OK. Potem robilem finalny odbior kominiarski potrzebny do zgloszenia budynku do PINB i to kosztowalo 200 PLN. Pozdrawiam, Grzesiek a możesz napisać co wymaga kominiarz do odbioru ? chodzi mi o te otwory wentylacyjne to czy muszą być ? jakieś kratki pomocowane też ? edit a jeszcze co do płytek to słyszałem że w hebanie dają upust więc jak się to ma do różnicy cen ? mają dużo wyższe ceny czy tylko jakieś niewielkie, porównywałaś więc może podasz jakiś przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 13.06.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Do odbioru finalnego u mnie byly zamontowane wszystkie kratki wentylacyjne - czy jest to wymagane nie wiem. Sprawdzany jest natomiast ciąg takim specjalnym przyrządem i z tego jest zrobiony jakiś protokół z rysunkami kominow. Poza tym kominiarz sprawdza lusterkiem czy przewody są drożne. Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 13.06.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ile płaciliscie za wykonanie dokumentacji przyłącza wodociagowego.ja usłyszałem 400 zł razem z uzgodnieniem. plus 40 zł jakas opłata.Dobra cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ile płaciliscie za wykonanie dokumentacji przyłącza wodociagowego. ja usłyszałem 400 zł razem z uzgodnieniem. plus 40 zł jakas opłata. Dobra cena ? 40zł to chyba uzgodnienia właśnie tyle że w ZUDPie, a 400 to wychodzi z tego, że za projekt cena normalna raczej i uzgodnienia w wodociągach pewnie, ale one raczej są bezpłatne tyle tylko że koleś musi tam iść (albo kolesiówa bo nie wiem kto robi czy facet czy babka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 13.06.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ile płaciliscie za wykonanie dokumentacji przyłącza wodociagowego. ja usłyszałem 400 zł razem z uzgodnieniem. plus 40 zł jakas opłata. Dobra cena ? cena normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 14.06.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Ile płaciliscie za wykonanie dokumentacji przyłącza wodociagowego. ja usłyszałem 400 zł razem z uzgodnieniem. plus 40 zł jakas opłata. Dobra cena ? cena normalna Ja płaciłam woda -kanalizacja 500zł +40 zud Mam prożbę ..Czy toś posiada jakąś firme do wykonania dachu ? W prawdzie moja ja robi ale 75zł za 1m2 to mo sie duzo wydaje .W tym orynnowanie ,podbitka itd .Jak myslicie cena wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 15.06.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Mam prożbę ..Czy toś posiada jakąś firme do wykonania dachu ? W prawdzie moja ja robi ale 75zł za 1m2 to mo sie duzo wydaje .W tym orynnowanie ,podbitka itd .Jak myslicie cena wysoka? Polecam firme Waclawa Wiśniewskiego (662 241 168) zdecydowanie z bialej listy Małopolski, robili u mnie powazne poprawki po poprzedniej ekipie "dekarzy" jestem zadowolony. Z tego co wiem nie bierze az tak duzo. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=65420 pzdr dada_krkr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 15.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Ja bede płacił za robocizne całego dachu 250 m2 13300 zł. Ale wiem ze nie maja terminu na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 15.06.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 W prawdzie moja ja robi ale 75zł za 1m2 to mo sie duzo wydaje .W tym orynnowanie ,podbitka itd .Jak myslicie cena wysoka? Jeżeli robią w tym podbitkę to nie wiem czy taka wysoka cena. 75zł za sam dach to troszkę dużo ale nie bardzo jak na nasz rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 15.06.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Mam gdzieś numer do gościa który robi dachy, jak znajdę to podam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 15.06.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 edit a jeszcze co do płytek to słyszałem że w hebanie dają upust więc jak się to ma do różnicy cen ? mają dużo wyższe ceny czy tylko jakieś niewielkie, porównywałaś więc może podasz jakiś przykład może i dają, ale ja jakoś nie wnikałam w szczegóły. Może napiszę ci tylko, że płytki z opoczna, które kupowałam do łazienki w Hebanie kosztowały 54zł/m2 a na wyprzedaży w Castoramie płaciłam po 33zł/m2. Brakło mi jednego koloru z serii i kupowałam u "Wójcika" cena 47zł/m2. Tak więc nawet tam taniej niż w Hebanie Generalnie w Hebanie maja dużo ekskluzywnych płytek, których cena zaczyna sie w okolicach 50zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.06.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 edit a jeszcze co do płytek to słyszałem że w hebanie dają upust więc jak się to ma do różnicy cen ? mają dużo wyższe ceny czy tylko jakieś niewielkie, porównywałaś więc może podasz jakiś przykład może i dają, ale ja jakoś nie wnikałam w szczegóły. Może napiszę ci tylko, że płytki z opoczna, które kupowałam do łazienki w Hebanie kosztowały 54zł/m2 a na wyprzedaży w Castoramie płaciłam po 33zł/m2. Brakło mi jednego koloru z serii i kupowałam u "Wójcika" cena 47zł/m2. Tak więc nawet tam taniej niż w Hebanie Generalnie w Hebanie maja dużo ekskluzywnych płytek, których cena zaczyna sie w okolicach 50zł/m2 a gdzie ten WÓJCIK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.06.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 edit a jeszcze co do płytek to słyszałem że w hebanie dają upust więc jak się to ma do różnicy cen ? mają dużo wyższe ceny czy tylko jakieś niewielkie, porównywałaś więc może podasz jakiś przykład może i dają, ale ja jakoś nie wnikałam w szczegóły. Może napiszę ci tylko, że płytki z opoczna, które kupowałam do łazienki w Hebanie kosztowały 54zł/m2 a na wyprzedaży w Castoramie płaciłam po 33zł/m2. Brakło mi jednego koloru z serii i kupowałam u "Wójcika" cena 47zł/m2. Tak więc nawet tam taniej niż w Hebanie Generalnie w Hebanie maja dużo ekskluzywnych płytek, których cena zaczyna sie w okolicach 50zł/m2 a gdzie ten WÓJCIK ? np na Makuszyńskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.06.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 edit a jeszcze co do płytek to słyszałem że w hebanie dają upust więc jak się to ma do różnicy cen ? mają dużo wyższe ceny czy tylko jakieś niewielkie, porównywałaś więc może podasz jakiś przykład może i dają, ale ja jakoś nie wnikałam w szczegóły. Może napiszę ci tylko, że płytki z opoczna, które kupowałam do łazienki w Hebanie kosztowały 54zł/m2 a na wyprzedaży w Castoramie płaciłam po 33zł/m2. u "Wójcika" cena 47zł/m2. a gdzie ten WÓJCIK ? np na Makuszyńskiego no ja jeszcze nie zorientowany w tych wszystkich płytkowych salonach bo jak auta nie ma to nie ma jak pojeździć i popatrzeć, najgorsze to w ogóle jest to, że żonie spodobały się takie zielone płytki z jakimiś motywami bambusa tfuj strasznie brzydkie jak dla mnie oczywiście nie widzę ich jakoś ich w naszej łazience. acha a jeszcze jedno: jest ponoć jakiś salon z płytkami w Sygneczowie ponoc duzo płytek i ceny przystępne, robił ktoś tam zakupy i ma jakieś rozeznanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.06.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 nie robiłam, ale też mi coś o nim wspominał mój fliziarz, że podobno dobre ceny. Ja generalnie korzystałam z promocji w marketach. Za wyjątkiem płytek do łazienki wszystkie inne kupiłam poniżej 25zł/m2( acha gres polerowany po 29,99 ale to i tak tanio). Ciężko znależć np dobry gres za te pieniądze w jakimś salonie z płytkami. Rozeznanie robiłam w Paneluxie przy wiadukcie w Wieliczce. Wybór tez niezły, ale generalnie drogo. Jesli chcesz tanio kupić płytki to ja bym ci jednak zdecydowanie polecała markety. Jedno co mi tylko przeszkadzało to fatalna obsługa w OBI na Wielickiej Poprostu masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 16.06.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Salon w Sygneczowie ma sporo płytek, ale tylko polskich firm, ceny mają dobre. Ponadt jeszcze oferują ceramikę, kabiny prysznicowe i oczywiście mebelki łazienkowe. Na pewno warto sprawdzić. Moim ostatnim odkryciem jest Instalbud (chyba w Bodzanowie, lub niedaleko za, w każdym razie zaraz przy E4 w kierunku na Tarnów, jakieś 8km od Wieliczki)Przypadkowo tam trafiłłam i zobaczyłam całkiem sporo aranżacji łazienek. Mają dużą ekspozycję armatury, z flizami jest trochę gorzej (tzn mniej na ekspozycji, ale mają firmy hiszpańskie i włoskie) Generalnie można obejrzec gdzie indziej, a u nich zamówić, bo ceny mają sporo obniżone w stosunku do krakowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.06.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 . Moim ostatnim odkryciem jest Instalbud (chyba w Bodzanowie, lub niedaleko za, w każdym razie zaraz przy E4 w kierunku na Tarnów, jakieś 8km od Wieliczki) Generalnie można obejrzec gdzie indziej, a u nich zamówić, bo ceny mają sporo obniżone w stosunku do krakowskich. Ja tam sprawdzałam ceny kaloryferów kermi i wymiennika płytowego. Pan zaproponował ceny katalogowe kermi a wymiennik płytowy o ile pamietam za 1300 zł (w Wieliczce w gaz serwisie ten sam wymiennik kosztował 900zł). Koniec końców kaloryfery kupiłam z 40% upustem od cen katalogowych w małej firemce koło Łapczycy a wymiennik za 700 zł na allegro. O więcej rzeczy juz nie miałam ochoty tam pytać Ale moze na inny asortyment maja lepsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienieczek 17.06.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam wszystkichRozpoczynamy w tym roku budowę domu w Pawlikowicach.Czy ktoś mógłby polecić studniarza z okolic Wieliczki lub Krakowa? Planujemy wykopać studnię aby mieć wodę już na budowę - jak na razie nie ma innej możliwości dostarczenia wody do budowy.Bardzo proszę o info - może ktoś z was robił studnie i wie jakie kroki trzeba podjąć aby to zrealizować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wieliczka 17.06.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Jak wyglada obecnie sytuacja z kupnem dachowek? Ktore firmy sa slowne? Ja z wlasnego doswiadczenia odradzam Dach Centrum z Zawilej. W momencie zamawiania obsluga jest mila natomiast jak dasz im juz pieniadze to masakra. Opoznienie w terminie realizacji zamowienia do 4 miesiecy (wyobrazcie sobie, ze macie umowionego dekarza). Zwrot nadmiaru niewykorzystanej dachowki, de facto wynikajacy z ich obliczen, nie mozliwy. Czy sa w Krakowie jakies normalne firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts