Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

.

Moim ostatnim odkryciem jest Instalbud (chyba w Bodzanowie, lub niedaleko za, w każdym razie zaraz przy E4 w kierunku na Tarnów, jakieś 8km od Wieliczki)

Generalnie można obejrzec gdzie indziej, a u nich zamówić, bo ceny mają sporo obniżone w stosunku do krakowskich.

Ja tam sprawdzałam ceny kaloryferów kermi i wymiennika płytowego.

Pan zaproponował ceny katalogowe kermi a wymiennik płytowy o ile pamietam za 1300 zł :o (w Wieliczce w gaz serwisie ten sam wymiennik kosztował 900zł). Koniec końców kaloryfery kupiłam z 40% upustem od cen katalogowych w małej firemce koło Łapczycy a wymiennik za 700 zł na allegro.

O więcej rzeczy juz nie miałam ochoty tam pytać :wink:

Ale moze na inny asortyment maja lepsze ceny. :)

Polecam zakup grzejników przez internet, kupowałem purmo w sklepach dostawałem 30% upustu przez neta zaoszczędziłem dodatkowo jeszcze 90 zł na grzejniku, transport do Wieliczki był gratis.

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

.

Moim ostatnim odkryciem jest Instalbud (chyba w Bodzanowie, lub niedaleko za, w każdym razie zaraz przy E4 w kierunku na Tarnów, jakieś 8km od Wieliczki)

Generalnie można obejrzec gdzie indziej, a u nich zamówić, bo ceny mają sporo obniżone w stosunku do krakowskich.

Ja tam sprawdzałam ceny kaloryferów kermi i wymiennika płytowego.

Pan zaproponował ceny katalogowe kermi a wymiennik płytowy o ile pamietam za 1300 zł :o (w Wieliczce w gaz serwisie ten sam wymiennik kosztował 900zł). Koniec końców kaloryfery kupiłam z 40% upustem od cen katalogowych w małej firemce koło Łapczycy a wymiennik za 700 zł na allegro.

O więcej rzeczy juz nie miałam ochoty tam pytać :wink:

Ale moze na inny asortyment maja lepsze ceny. :)

Porównywałam ceny jednego rodzaju płytek w jednym z droższych salonów w Krakowie i właśnie w Instalbudzie różnica 100zł na metrze, ale płytki (Ceracasa) bardzo drogie. NIe wiem jak inny sprzęt.

Witajcie!:)

Czy są jakieś przepisy na ten temat?

Ja znalazłam takie coś: Zgodnie z § 69 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 3 listopada 1992 r. w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów (Dz.U. Nr 92, poz. 460 ze zmianami) dopuszcza się wypalanie pozostałości roślinnych (słoma, łęty ziemniaczane, itp.) na polach uprawnych w odległości co najmniej 100 m od zabudowań, miejsc ustawiania stert i stogów, lasów oraz zboża na pniu, przy zapewnieniu stałego nadzoru miejsca wypalania oraz w sposób nie powodujący zakłóceń w ruchu drogowym.

W praktyce zależy najwięcej od sąsiedztwa i samych sąsiadów; jeśli mieszkasz w gęstej zabudowie nie radzę palić - zawsze się znajdzie ktoś kto zadzwoni np po straż miejską lub, co gorsza, po pożarną.

W moim sąsiedztwie pali wiele osób, ale przynajmniej starają się to robić tak, by nie uprzykrzać innym życia (palą dosuszone, blisko swoich domów a nie granic, przy niewielkim wietrze dym idzie w górę) a i domki są od siebie oddalone o te kilkadziesiąt metrów.

Wiatm wszystkich budujących. Mam ogromny dylemat dotyczący ceny jaką "krzyknęła sobie" ekipa za wybudowanie domu 140 metrów kw. Za stan surowy 45 zł ( są w tym fundamenty, ocieplenie fundamentów, murowanie ścian i stropy). Reszta czyli wylewki, tynki wewnętrzne i zewnętrzne to osobna cena. Pomóżcie mi czy nie liczą za dużo????

Pozdrawiam

Monika

Witam wszystkich serdecznie,

Na dniach zaczynam budowę garażu i w tym celu potrzebuję dokupić niewielką ilość materiału. Może komuś zostało:

1. ok 500 maxów (mogą być w gorszym stanie ;))

2. Stal - 7 szt prętów - 10mm, 4szt - 12mm, 12 szt - 6mm (12m)

Potrzebne na 1 lipca.

Wiem, że tego typu ogłoszenia powinny być w innym dziale, ale zależy mi na tym aby to było gdzieś blisko...

Wiatm wszystkich budujących. Mam ogromny dylemat dotyczący ceny jaką "krzyknęła sobie" ekipa za wybudowanie domu 140 metrów kw. Za stan surowy 45 zł ( są w tym fundamenty, ocieplenie fundamentów, murowanie ścian i stropy). Reszta czyli wylewki, tynki wewnętrzne i zewnętrzne to osobna cena. Pomóżcie mi czy nie liczą za dużo????

Pozdrawiam

Monika

Moja ekipa za stan surowy otwarty razem z więżbą weźmie 30.000 zł. (piszę, że weźmie, bo teraz robia więźbę) Domek, który buduję jest w stopce.

hose napisał:

Pozdrawiam

Monika

Moja ekipa za stan surowy otwarty razem z więżbą weźmie 30.000 zł. (piszę, że weźmie, bo teraz robia więźbę) Domek, który buduję jest w stopce.

Pozdrawiam,

andorka

A na jakim etapie jest twoja ekipa?? Mogłabym dostać na nią namiary bo moja pójdzie chyba do odstrzału....

Pozdrawiam

Monika

Moja ekipa ma prac na około dwa tygodnie. Kończą teraz więźbę. Muszą jeszce dokończyć kominy i wymurować ścianki działowe na poddaszu.

Z tego co wiem, to mają już zaklepaną kolejną budowę.

Zapytam majstra i namiary poślę na priv.

Pozdrawiam,

andorka

ok, i dziękuje za informację

Monika

Włśnie się zastanawiam co zrobic bo teraz z ekipami jest słabo a ci sa sprawni. Za samą więźbę dostałam ofertę 7,800 zł ( mam kilka jaskółek) + robocizna ok.13 tyś zł. mam wrażenie ze te ceny są z kosmosu????

Pozdrawiam

Monika

Co do dachu to cena w miare normalna.

I wydaje mi się że z ekipami skończą się problemy jeszcze nie w tym sezonie ale następny poleci robocizna w dół.

Witam,

Jestem obecnie na etapie dachu i zostało mi trochę materiału po murach - chętnie się ich pozbęde po kosztach:

- dwie palety pustaka porotherm 30 P+W ( 160 szt.)

- ok. 40-50 stęmpli

- kilka worków cementu (ok. 25 szt. po 25 kg)

Budowa we Wróblowcach-Swoszowicach. Jeśli ktoś weźmie to hurtem - upusty zapewnione

Pzdr, Mirek

ps. W temacie ceny za dach, ułożenie dachu (więźba, dachówka ceramiczna, rynny, podbitka) 65 zł /m2. Ekpia z gór.

Windows czemu tak sadzisz ze robocizna poleci w dół? Ja bym sobie tego zyczyla bo mam zamiar wlasnie w przyszlym roku stawiac dom :D Obecnie zbieram namiary na porzadne( z niezbyt wygurowana cena) ekipy wiec BARDZO PROSZE INWESTOROW ktorzy obecnie maja skonczny stan surowy i byli zadowoleni z pracy ich ekipy (ekip) o przeslanie namiarow :D Bede wdzieczna bo juz najwyzsza pora zaczac wyceniac swoje marzenia (budowa w powiecie myslenickim) :D

witam,

drodzy forumowicze bardzo Was proszę o namiary na solidnych wykonawców wylewek najlepiej mixokretem,

z pewnością macie już doświadczenie z tego etapu więc poratujcie :)

bardzo proszę :D

z góry dziękuję

pozdrawiam

u mnie robił koleś co się zwie SOWA, dość tani szybcy i terminowi

ja płaciłem 13zł/m2 w tym ułożenie styropianu i folii oraz wiadomo wykonanie wylewki, zacierają po wykonaniu jest fajna gładka powierzchnia i nic się nie kruszyło 605 360 882

witam,

drodzy forumowicze bardzo Was proszę o namiary na solidnych wykonawców wylewek najlepiej mixokretem,

z pewnością macie już doświadczenie z tego etapu więc poratujcie :)

bardzo proszę :D

z góry dziękuję

pozdrawiam

u mnie robił koleś co się zwie SOWA, dość tani szybcy i terminowi

ja płaciłem 13zł/m2 w tym ułożenie styropianu i folii oraz wiadomo wykonanie wylewki, zacierają po wykonaniu jest fajna gładka powierzchnia i nic się nie kruszyło 605 360 882

wielkie dzięki, będę do nich dzwonić :)