Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie :wink:

Chciałabym powrócić do tematu przyłącza prądu....

I jeszcze jedno przyłącze - woda.... Czy może ktoś ostatnio miał doczynienia z przyłączeniem wody z Gdowa? Jeżeli tak to poproszę o jakieś szczegóły, ewentualnie namiary na fachowców.

andorka, nam udało sie szybko załatwić prąd, załatwialiśmy wszystko sami, a potem załatwiał za nas wszystko elektryk.Jak dokładnie się to odbyło piszę na priv jak mąż wróci do domu.

Co do wody to robił nam przyłące gość z gminy, ale Biskupice. Zrobił szybko, czysto sprawnie, ciągnęlismy wodę 60-70 metrów z wykopem pod drogą.

Będę bardzo wdzięczna za info i namiary. :lol:

Woda idzie na priv

A co do elektryka to nasz elektryk nazywa się właśnie Musiał i tylko dzięki niemu mamy tak szybko prąd! Nie wiem czy to ten sam o którym pisała kaura. :roll:

Nasz pomógł nam od A do Z z załatwieniem wszystkich formalności.

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie :wink:

Chciałabym powrócić do tematu przyłącza prądu....

I jeszcze jedno przyłącze - woda.... Czy może ktoś ostatnio miał doczynienia z przyłączeniem wody z Gdowa? Jeżeli tak to poproszę o jakieś szczegóły, ewentualnie namiary na fachowców.

andorka, nam udało sie szybko załatwić prąd, załatwialiśmy wszystko sami, a potem załatwiał za nas wszystko elektryk.Jak dokładnie się to odbyło piszę na priv jak mąż wróci do domu.

Co do wody to robił nam przyłące gość z gminy, ale Biskupice. Zrobił szybko, czysto sprawnie, ciągnęlismy wodę 60-70 metrów z wykopem pod drogą.

Będę bardzo wdzięczna za info i namiary. :lol:

Woda idzie na priv

A co do elektryka to nasz elektryk nazywa się właśnie Musiał i tylko dzięki niemu mamy tak szybko prąd! Nie wiem czy to ten sam o którym pisała kaura. :roll:

Nasz pomógł nam od A do Z z załatwieniem wszystkich formalności.

Wielkie dzięki :wink:

Witam

Pytańko mam:

Czy brał ktoś ostatnio geodetę do tyczenia powykonawczego czy jakoś tak to się nazywa ? Chodzi o dom i media: woda kanalizacja i prąd. Ile biorą za taką przyjemność ?

Ja za mapkę powykonawczą po przeniesieniu gazociągu zapłaciłem 400 zł. Za całość pojęcia nie mam. Wydaje mi się że powinno być podobnie, ale najlepiej dogadać się z geodetą, który robił Ci wcześniejsze mapki. taki geodeta ma już materiały z Twojej działki przez co ma mniej pracy no i z ceny powinien zjechać ;)

Pan Musiał- pewnie ten sam, bo my też musieliśmy sobie wszystko sami załatwić, potem już (na etapie wykonania) szybko poszło :-?

Szkoda tylko, że nie powiedział od razu, że mu się nie chce za wszystkim latać, tylko przez 6 miesiecy udawał, że coś robi.

Ponadto istnieje ryzyko, że przez jego działalność możemy być wezwani na policję. :evil: Szczegóły przemilczę na forum.

Z innej beczki-

mam do odstąpienia twardy styropian (pod wylewki)

grubosć 15cm, 60 kubików , cena do dogadania na priv jesli ktoś jest zainteresowany.

pozdrawiam

Witam

Pytańko mam:

Czy brał ktoś ostatnio geodetę do tyczenia powykonawczego czy jakoś tak to się nazywa ? Chodzi o dom i media: woda kanalizacja i prąd. Ile biorą za taką przyjemność ?

Ja za mapkę powykonawczą po przeniesieniu gazociągu zapłaciłem 400 zł. Za całość pojęcia nie mam. Wydaje mi się że powinno być podobnie, ale najlepiej dogadać się z geodetą, który robił Ci wcześniejsze mapki. taki geodeta ma już materiały z Twojej działki przez co ma mniej pracy no i z ceny powinien zjechać ;)

w sumie wczoraj spotkałem jednego takiego geodetę co w sąsiedztwie robił jakieś tyczenia i pytam co i jak, a koleś mówi, że 1000zł takie coś chodzi, a on mi to zrobi za 800zł :o :o :o

zadzwonię tak jak piszesz do tego co mi robił mapki i zapytam i będzie wszystko wiadomo

Witam

Pytańko mam:

Geodezyjna inwentaryzacja powykonawcza budynku, przyłączy oraz szamba kosztowała mnie po dużej znajomości 500 PLN w marcu 2008.

Pozdrawiam,

Grzesiek

Pan Musiał- pewnie ten sam, bo my też musieliśmy sobie wszystko sami załatwić, potem już (na etapie wykonania) szybko poszło :-?

Szkoda tylko, że nie powiedział od razu, że mu się nie chce za wszystkim latać, tylko przez 6 miesiecy udawał, że coś robi.

Hmmm. to dziwne, bo my tylko dzięki niemu mieliśmy prąd w miesiąc i tylko dzięki temu mogliśmy ruszyć z budową. Wszystko nam pomógł załatwić łącznie z umową.

Hmmm. to dziwne, bo my tylko dzięki niemu mieliśmy prąd w miesiąc i tylko dzięki temu mogliśmy ruszyć z budową. Wszystko nam pomógł załatwić łącznie z umową.

W takim razie miło słyszeć, że się poprawił :D

W takim razie miło słyszeć, że się poprawił :D

Ja znim załatwiałem przyłącz rok temu i bez problemu prąd miałem w trzy tygodnie.( czy mówimy o Krzyśku ). Potem robił mi jeszcze instalacje w domu i nie moge narzekać.

Witam wszystkich,

proszę o poradę w kwestii więźby a dokładniej robocizny. Od pewnego górala dostałam wycenę na mój dach 75 zł/m2 a w tym układanie więźby, dachówki, łaty, kontrłaty, folia, obróbki dekarskie również na kominach. Czy oreientujecie się jak teraz sobie liczą za dachy??

Pozdrawiam

Monika

Witam wszystkich,

proszę o poradę w kwestii więźby a dokładniej robocizny. Od pewnego górala dostałam wycenę na mój dach 75 zł/m2 a w tym układanie więźby, dachówki, łaty, kontrłaty, folia, obróbki dekarskie również na kominach. Czy oreientujecie się jak teraz sobie liczą za dachy??

Pozdrawiam

Monika

Cena taka "średnio na jeża". Pasowało by zobaczyć jak ten pan gdzieś juz robił i zapytać o jego referencje

Witam wszystkich,

Pozdrawiam

Monika

A ile masz tego dachu? Ale cena mi się wydaje mało atrakcyjna...

Witam

Można gdzieś we Wieliczce kupić kręgi betonowe ? a może gdzieś niedaleko produkują bo jakoś nie natrafiłem na nic a potrzebuję

są kręgi fi50 czy tylko fi 80 i większe ? spotkał się ktoś ?

no i skoro nikt nie pisze to sam sobie odpowiem na pytanie bo znalazłem kolesia co robi kręgi betonowe w Janowicach tych koło Wieliczki oczywiście

robią fi60 i większe kręgi