MoniiAlex 07.07.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witajcie Chciałabym powrócić do tematu przyłącza prądu.... I jeszcze jedno przyłącze - woda.... Czy może ktoś ostatnio miał doczynienia z przyłączeniem wody z Gdowa? Jeżeli tak to poproszę o jakieś szczegóły, ewentualnie namiary na fachowców. andorka, nam udało sie szybko załatwić prąd, załatwialiśmy wszystko sami, a potem załatwiał za nas wszystko elektryk.Jak dokładnie się to odbyło piszę na priv jak mąż wróci do domu. Co do wody to robił nam przyłące gość z gminy, ale Biskupice. Zrobił szybko, czysto sprawnie, ciągnęlismy wodę 60-70 metrów z wykopem pod drogą. Będę bardzo wdzięczna za info i namiary. Woda idzie na priv A co do elektryka to nasz elektryk nazywa się właśnie Musiał i tylko dzięki niemu mamy tak szybko prąd! Nie wiem czy to ten sam o którym pisała kaura. Nasz pomógł nam od A do Z z załatwieniem wszystkich formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.07.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 WitamPytańko mam:Czy brał ktoś ostatnio geodetę do tyczenia powykonawczego czy jakoś tak to się nazywa ? Chodzi o dom i media: woda kanalizacja i prąd. Ile biorą za taką przyjemność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 08.07.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witajcie Chciałabym powrócić do tematu przyłącza prądu.... I jeszcze jedno przyłącze - woda.... Czy może ktoś ostatnio miał doczynienia z przyłączeniem wody z Gdowa? Jeżeli tak to poproszę o jakieś szczegóły, ewentualnie namiary na fachowców. andorka, nam udało sie szybko załatwić prąd, załatwialiśmy wszystko sami, a potem załatwiał za nas wszystko elektryk.Jak dokładnie się to odbyło piszę na priv jak mąż wróci do domu. Co do wody to robił nam przyłące gość z gminy, ale Biskupice. Zrobił szybko, czysto sprawnie, ciągnęlismy wodę 60-70 metrów z wykopem pod drogą. Będę bardzo wdzięczna za info i namiary. Woda idzie na priv A co do elektryka to nasz elektryk nazywa się właśnie Musiał i tylko dzięki niemu mamy tak szybko prąd! Nie wiem czy to ten sam o którym pisała kaura. Nasz pomógł nam od A do Z z załatwieniem wszystkich formalności. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 08.07.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam Pytańko mam: Czy brał ktoś ostatnio geodetę do tyczenia powykonawczego czy jakoś tak to się nazywa ? Chodzi o dom i media: woda kanalizacja i prąd. Ile biorą za taką przyjemność ? Ja za mapkę powykonawczą po przeniesieniu gazociągu zapłaciłem 400 zł. Za całość pojęcia nie mam. Wydaje mi się że powinno być podobnie, ale najlepiej dogadać się z geodetą, który robił Ci wcześniejsze mapki. taki geodeta ma już materiały z Twojej działki przez co ma mniej pracy no i z ceny powinien zjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 08.07.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Pan Musiał- pewnie ten sam, bo my też musieliśmy sobie wszystko sami załatwić, potem już (na etapie wykonania) szybko poszło Szkoda tylko, że nie powiedział od razu, że mu się nie chce za wszystkim latać, tylko przez 6 miesiecy udawał, że coś robi. Ponadto istnieje ryzyko, że przez jego działalność możemy być wezwani na policję. Szczegóły przemilczę na forum. Z innej beczki- mam do odstąpienia twardy styropian (pod wylewki) grubosć 15cm, 60 kubików , cena do dogadania na priv jesli ktoś jest zainteresowany. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.07.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam Pytańko mam: Czy brał ktoś ostatnio geodetę do tyczenia powykonawczego czy jakoś tak to się nazywa ? Chodzi o dom i media: woda kanalizacja i prąd. Ile biorą za taką przyjemność ? Ja za mapkę powykonawczą po przeniesieniu gazociągu zapłaciłem 400 zł. Za całość pojęcia nie mam. Wydaje mi się że powinno być podobnie, ale najlepiej dogadać się z geodetą, który robił Ci wcześniejsze mapki. taki geodeta ma już materiały z Twojej działki przez co ma mniej pracy no i z ceny powinien zjechać w sumie wczoraj spotkałem jednego takiego geodetę co w sąsiedztwie robił jakieś tyczenia i pytam co i jak, a koleś mówi, że 1000zł takie coś chodzi, a on mi to zrobi za 800zł zadzwonię tak jak piszesz do tego co mi robił mapki i zapytam i będzie wszystko wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 08.07.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam Pytańko mam: Czy brał ktoś ostatnio geodetę do tyczenia powykonawczego czy jakoś tak to się nazywa ? Chodzi o dom i media: woda kanalizacja i prąd. Ile biorą za taką przyjemność ? Geodezyjna inwentaryzacja powykonawcza budynku, przyłączy oraz szamba kosztowała mnie po dużej znajomości 500 PLN w marcu 2008. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 08.07.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Geodezyjna inwentaryzacja powykonawcza budynku, przyłączy oraz szamba kosztowała mnie po dużej znajomości 500 PLN w marcu 2008. Pozdrawiam, Grzesiek Ja bez zadnej znajomosci zaplacilem 600zl w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniiAlex 08.07.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Pan Musiał- pewnie ten sam, bo my też musieliśmy sobie wszystko sami załatwić, potem już (na etapie wykonania) szybko poszło Szkoda tylko, że nie powiedział od razu, że mu się nie chce za wszystkim latać, tylko przez 6 miesiecy udawał, że coś robi. Hmmm. to dziwne, bo my tylko dzięki niemu mieliśmy prąd w miesiąc i tylko dzięki temu mogliśmy ruszyć z budową. Wszystko nam pomógł załatwić łącznie z umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 08.07.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Pan Musiał- pewnie ten sam, bo my też musieliśmy sobie wszystko sami załatwić, potem już (na etapie wykonania) szybko poszło Szkoda tylko, że nie powiedział od razu, że mu się nie chce za wszystkim latać, tylko przez 6 miesiecy udawał, że coś robi. Hmmm. to dziwne, bo my tylko dzięki niemu mieliśmy prąd w miesiąc i tylko dzięki temu mogliśmy ruszyć z budową. Wszystko nam pomógł załatwić łącznie z umową. W takim razie miło słyszeć, że się poprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.07.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Geodezyjna inwentaryzacja powykonawcza budynku, przyłączy oraz szamba kosztowała mnie po dużej znajomości 500 PLN w marcu 2008. Pozdrawiam, Grzesiek Ja bez zadnej znajomosci zaplacilem 600zl w maju. dzięki za info będę miał przynajmniej rozeznanie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 08.07.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Pan Musiał- pewnie ten sam, bo my też musieliśmy sobie wszystko sami załatwić, potem już (na etapie wykonania) szybko poszło Szkoda tylko, że nie powiedział od razu, że mu się nie chce za wszystkim latać, tylko przez 6 miesiecy udawał, że coś robi. Hmmm. to dziwne, bo my tylko dzięki niemu mieliśmy prąd w miesiąc i tylko dzięki temu mogliśmy ruszyć z budową. Wszystko nam pomógł załatwić łącznie z umową. W takim razie miło słyszeć, że się poprawił Ja znim załatwiałem przyłącz rok temu i bez problemu prąd miałem w trzy tygodnie.( czy mówimy o Krzyśku ). Potem robił mi jeszcze instalacje w domu i nie moge narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 11.07.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 WitamMożna gdzieś we Wieliczce kupić kręgi betonowe ? a może gdzieś niedaleko produkują bo jakoś nie natrafiłem na nic a potrzebuję są kręgi fi50 czy tylko fi 80 i większe ? spotkał się ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 11.07.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam wszystkich, proszę o poradę w kwestii więźby a dokładniej robocizny. Od pewnego górala dostałam wycenę na mój dach 75 zł/m2 a w tym układanie więźby, dachówki, łaty, kontrłaty, folia, obróbki dekarskie również na kominach. Czy oreientujecie się jak teraz sobie liczą za dachy?? Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 11.07.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam wszystkich, proszę o poradę w kwestii więźby a dokładniej robocizny. Od pewnego górala dostałam wycenę na mój dach 75 zł/m2 a w tym układanie więźby, dachówki, łaty, kontrłaty, folia, obróbki dekarskie również na kominach. Czy oreientujecie się jak teraz sobie liczą za dachy?? Pozdrawiam Monika Cena taka "średnio na jeża". Pasowało by zobaczyć jak ten pan gdzieś juz robił i zapytać o jego referencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 12.07.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam wszystkich, proszę o poradę w kwestii więźby a dokładniej robocizny. Od pewnego górala dostałam wycenę na mój dach 75 zł/m2 a w tym układanie więźby, dachówki, łaty, kontrłaty, folia, obróbki dekarskie również na kominach. Czy oreientujecie się jak teraz sobie liczą za dachy?? Pozdrawiam Monika A ile masz tego dachu? Ale cena mi się wydaje mało atrakcyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 12.07.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Dziękuję wszystkim za namiaryMój wykonawca stanu surowego tez krzyczy 75 za m2 za dach wiec szykam tanszego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.07.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam Można gdzieś we Wieliczce kupić kręgi betonowe ? a może gdzieś niedaleko produkują bo jakoś nie natrafiłem na nic a potrzebuję są kręgi fi50 czy tylko fi 80 i większe ? spotkał się ktoś ? no i skoro nikt nie pisze to sam sobie odpowiem na pytanie bo znalazłem kolesia co robi kręgi betonowe w Janowicach tych koło Wieliczki oczywiście robią fi60 i większe kręgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 13.07.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 O kurcze miałam namiar na producenta kregów :(jakies 4 dni temu wyrzuciłam .Z okolic wieliczki był :(Ojoj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.07.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 O kurcze miałam namiar na producenta kregów :(jakies 4 dni temu wyrzuciłam .Z okolic wieliczki był :(Ojoj..... to pewnie ten sam co pisałem o nim z Janowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts