redpradnik 30.08.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 poszukuje firmy wykonujacej przyłącza i rozbudowe sieci Wod Kan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 30.08.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam chętnie sprzedam stęple ponad 200 sztuk, ok. 68 sztuk połówek porotermu 30, krokwie 8x16 sztuk 5, 8x20 sztuk 6, 16x16 o długości 8 metrów 1 sztuka...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 01.09.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Firma rob-bud (okolice limanowej) ktos miał z nią do czynia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 01.09.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Mam do sprzedania 75 pustakow stropowych Rector RP12 (w tym 12 sztuk skrajnych). Wymiary pustaka 12x53x25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 01.09.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam, Znacie godna polecenia firmę wykonującą instalacje co , cw, gaz ? Mam wycenę firmy wykonujacej instalacje na Alupexie + grzejniki, kotłownia Buderus.Łącznie materiały tj 17 grzejników + 4 łazienkowe wyposażenie całej kotłowni z piecem kondensacyjnym , zasobnikiem, robocizna instalacji sanitarnej i grzewczej , 2 łazienki z ogrzewaniem podłogowym.Koszt całości to ok 45 tyś zł Dom 150 m2 +20 m2 garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacurek 02.09.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Ja mam wycene dla mojego domu (podobna powierzchnia) o kilka dobrych tys. taniej. Z tym, ze kotlownia nie bedzie Buderusa, napisz jezeli mozesz, ile wyliczyli za sama kotlownie , to wtedy bedzie mozna jakos porownac. Jest to firma polecana na forum, ale jezeli chodzi o wlasne doswiadczenia to bede sie mogl podzielic za jakies 2 tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacurek 02.09.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Z innej beczki: zna moze ktos firme: "Kominki grzewcze" pana Jacka Weglarza z Wiśniowej?? Ewentualnie czy mogby sie ktos podzielic namiarami na dobra firme od kominków ? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 03.09.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam, Mam do sprzedania ok150 stempli budowlanych. Obecnie trzymaja strop w Sygneczowie, do oddania beda za ok tydzien lub 2. Cena do ustalenia Kontrahent sie wycofal wiec nadal sa do sprzedania jakby kogos interesowalo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwylama 04.09.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jeżeli chodzi o archtekta, to nam całą dokumentacje do PnB przygotowała Pani B. Chmiel i kosztowało to nas 1000 pln. Przygotował nam całą adaptacje łacznie ze zmianiami, plan zagospodarownia, uzgodnienia itp. i zrobiła to szybko i rzetelnie. Jak ktoś chce namiary to chętnie dam na priva. Witam Serdecznie, bardzo proszę poczęstuj mnie tymi namiarami, bo aktualnie jestem troche podłamany, nie wiem od czego zaczać i gdzie się udać. Może ona troche mi pomoże. [email protected] Pozdrawiam siwylama Pani architekt Czernik Anna 501469965 przyjmuje na ul. Kilińskiego obok solarium. Dziekuje za informację, byłem podyskutowałem, na razie tylko uzyskałem informacje gdzie z czym na początek mam iść. A teraz pytanie odnosnie wyceny. Podzielicie sie opinią ? Oto wycena. http://www.blekitni.modlnica.lama.net.pl/uploads/download/tig/Wycena.jpg Jest to wycena na Czerwiec 2009 Pozdrawiam siwylama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.09.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dziekuje za informację, byłem podyskutowałem, na razie tylko uzyskałem informacje gdzie z czym na początek mam iść. A teraz pytanie odnosnie wyceny. Podzielicie sie opinią ? Oto wycena. http://www.blekitni.modlnica.lama.net.pl/uploads/download/tig/Wycena.jpg Jest to wycena na Czerwiec 2009 Pozdrawiam siwylama wycena oczywiście na samą robociznę bez materiałów dobrze zrozumiałem ? cena 117 300 netto za samą robociznę to w sumie realna kwota tylko za jaki domek jak ma z 1000m2 to można nawet powiedzieć, że tanio a jak 200 to troszkę dużo. czyli może troszkę więcej szczegółów poproszę w swoim i innych imieniu, no chyba że już były gdzieś podawane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwylama 07.09.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Dziekuje za informację, byłem podyskutowałem, na razie tylko uzyskałem informacje gdzie z czym na początek mam iść. A teraz pytanie odnosnie wyceny. Podzielicie sie opinią ? Oto wycena. http://www.blekitni.modlnica.lama.net.pl/uploads/download/tig/Wycena.jpg Jest to wycena na Czerwiec 2009 Pozdrawiam siwylama wycena oczywiście na samą robociznę bez materiałów dobrze zrozumiałem ? cena 117 300 netto za samą robociznę to w sumie realna kwota tylko za jaki domek jak ma z 1000m2 to można nawet powiedzieć, że tanio a jak 200 to troszkę dużo. czyli może troszkę więcej szczegółów poproszę w swoim i innych imieniu, no chyba że już były gdzieś podawane Hihihihi no tak, przepraszam. Myślałem że pisałem na stronie gdzie omawiany jest projekt mojego domu ) Bo skacze z jednego z tamtego na wielicki Oto projekt domu: http://www.dobredomy.pl/?id_project=117 Pozdrawiam siwylama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 07.09.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Mam pytanie do osób które sie znają na instalacji lub mają zasobnik z c.w.u. Mam cyrkulacje w instalacji ,instalator założył mi pompe na powrocie cyrkulacji niewiem czy to jest dobrze, na mój rozum pompa powinna być na zasilaniu żeby pchać wode do instalacji a nie do zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.09.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 ......Oto wycena. http://www.blekitni.modlnica.lama.net.pl/uploads/download/tig/Wycena.jpg Jest to wycena na Czerwiec 2009 Pozdrawiam siwylama .... cena 117 300 netto za samą robociznę ............... ........ Oto projekt domu: http://www.dobredomy.pl/?id_project=117 Pozdrawiam siwylama domek duży, ale nie jakiś niewiadomo jaki wielki jak za samą robociznę to cena jak dla mnie dużo za dużo, sam tyle bym nie dał (bo nie mam ) szukałem tańszych ekip na które mnie było stać i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strike33 07.09.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Mam pytanie odnośnie zbiornika na ścieki - zamówiłem zbiornik z firmy Probud znanej tutejszym forumowiczom.Firma przyjeżdża i wsadza HDS-em zbiornik do wykopu - proszę mi powiedzieć czy poz tym, iż zorganizuje koparkę, która wykopie dół w miejscu gdzie ten zbiornik ma być, mam dokonać innych formalności typu geodeta, wytyczenie, zgłoszenie itp, itd. Nadmieniam, że mam w ZUDP uzgodnioną lokalizację dla biornika. Serdecznie dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 08.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Mam pytanie odnośnie zbiornika na ścieki - zamówiłem zbiornik z firmy Probud znanej tutejszym forumowiczom. Firma przyjeżdża i wsadza HDS-em zbiornik do wykopu - proszę mi powiedzieć czy poz tym, iż zorganizuje koparkę, która wykopie dół w miejscu gdzie ten zbiornik ma być, mam dokonać innych formalności typu geodeta, wytyczenie, zgłoszenie itp, itd. Nadmieniam, że mam w ZUDP uzgodnioną lokalizację dla biornika. Serdecznie dziękuje za odpowiedź. 1) Przypilnuj żeby do wykopu pod sam zbiornik sypnąć trochę piachu. 2) Geodeta przy inwentaryzacji powykonawczej naniesie Ci zbiornik na mape. 3) Probud daje jakiś papier że szambo wykonane jest zgodnie z Polską normą, itp. Ode mnie jednak przy zgłaszaniu budynku wymagali oświadczenia kierownika budowy że zbiornik jest szczelny (i że była przeprowadzona próba tej szczelności). Dosłownie były to 2 zdania i podpis kierbuda. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strike33 08.09.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 1) Przypilnuj żeby do wykopu pod sam zbiornik sypnąć trochę piachu.2) Geodeta przy inwentaryzacji powykonawczej naniesie Ci zbiornik na mape.3) Probud daje jakiś papier że szambo wykonane jest zgodnie z Polską normą, itp. Ode mnie jednak przy zgłaszaniu budynku wymagali oświadczenia kierownika budowy że zbiornik jest szczelny (i że była przeprowadzona próba tej szczelności). Dosłownie były to 2 zdania i podpis kierbuda.[/color] Pozdrawiam,Grzesiek Serdecznie dziękuje za odpowiedź - wobec tego zgodnie z mapą wykopie dół i wsadzę zbiornik...... pytałem bo są różnego typu osoby i firmy, które polecają się do montażu szamb.... a z tego wynika, że taka firma czy osoba ogranicza się do tego aby wskazać miejsce które jest wiadome i powiedzieć Panom z Probudu, żeby na spód wykopu sypnęli piaskiem co zapewne doskonale wiedzą. Tym sposobem zaoszczędzę kilkaset złotych!!! Jeszcze raz wielkie dzięki!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 08.09.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Mam do sprzedania pozostałości po budowie murów - 2 palety (160 szt.) Porothermu Winebergera 30 P+w (cena 4 zł za pustaka) oraz deski z szalunków (cena 1/2 ceny na składzie). Odbiór we własnym zakresie z działki we Wrbóblowicach (k. Swoszowic). pzdr, Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 08.09.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Serdecznie dziękuje za odpowiedź - wobec tego zgodnie z mapą wykopie dół i wsadzę zbiornik...... pytałem bo są różnego typu osoby i firmy, które polecają się do montażu szamb.... a z tego wynika, że taka firma czy osoba ogranicza się do tego aby wskazać miejsce które jest wiadome i powiedzieć Panom z Probudu, żeby na spód wykopu sypnęli piaskiem co zapewne doskonale wiedzą. Tym sposobem zaoszczędzę kilkaset złotych!!! Jeszcze raz wielkie dzięki!!!. Ten piasek to niech Ci wsypie gosc koparka - Panowie z Probudu tego nie zrobia bo tego trzeba około 10 cm). A najlepiej to do nich zadzwon i zapytaj jak ma byc przygotowany wykop. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 09.09.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Hejka ponawiam ofertę sprzedży stęple ponad 200 sztuk za 1/2 ceny nowych, ok. 68 sztuk połówek porotermu 30, krokwie 8x16 dł 7,5 mera - sztuk 5, 8x20 długość 7,6 metrów- sztuk 6, 16x16 o długości 8 metrów 1 sztuka, wszystko impregnowane metodą ciśnieniową - 600 zł kubik .....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.09.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 to i ja sie przypomnę. Mama do sprzedania kabel siłowy 5x2,5 około 100m. Ciągneliśmy nim prąd od sąsiada w czasie budowy. Kabel to chyba tzw. linka bo jest stosunkowo miękki co ułatwiało codzienne zwijanie i rozwijanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts