Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WItam

Mam do dokończenia regipsy tzn. są przykręcone i zaszpachlowane " z pierwszego razu"......

............ poszukuje , solidnych, godnych polecenia wykonawców sprawdzonych na Waszych budowach do dokończenia szpachlowania i malowania regipsów.

ps: jakie teraz są ceny tego typu usług?

Z góry wielkie dzięki za kontakty.

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WItam

Mam do dokończenia regipsy tzn. są przykręcone i zaszpachlowane " z pierwszego razu"......

............ poszukuje , solidnych, godnych polecenia wykonawców sprawdzonych na Waszych budowach do dokończenia szpachlowania i malowania regipsów.

ps: jakie teraz są ceny tego typu usług?

Z góry wielkie dzięki za kontakty.

A ile Cie kosztowały te regipsy z materiałem? I czy robiliście sami czy przez ekipę.

Witam

Poszukuję wspólnika do zakupu szamba. Dostawca z okolic Radomia. Koszt transportu dla 1 os. 1000-1200 zł. Dla dwóch rozkłada się po 600 zł.

Ceny szamb:

Pojemność (litry) Wymiary (dł. x szer. x wys.w cm)

Cena (netto zł) +7%

3000 200x200x110 800

4000 250x200x110 900

5000 250x200x135 1100

6000 250x200x160 1200

7000 300x240x125 1400

8000 300x240x150 1800

9000 300x240x170 2000

10000 300x240x190 2200

11000 300x240x200 2300

12000 400x240x165 2400

14000 400x240x185 2800

Pilne!!!

Kontakt 515215632

Pozdr

M

A ile Cie kosztowały te regipsy z materiałem? I czy robiliście sami czy przez ekipę.

Koszt poddasza tj .... ocieplenie wełną, folia, konstrukcja, przykręcenie płyt i szpachlowanie połączeń 35zł/m2 bez materiału. czyli sama robocizna - wykonywałem to w lutym br.

A tak z materiałem to ile wyszło orientacyjnie?

Koszt robocizny wraz z materiałem wełna mineralna Uni-Mata grubość 2x10cm, folia, konstrukcja, płyty g-k, narożniki, gips szpachlowy, flizelina, wkręty itp..... ok 100-110zł/m2. Pozostało ostateczne wykończenie i malowanie.......

......... ponawiam pytanie o dobrych sprawdzonych wykonawców ostatecznych gładzi na płytach g-k i malowania.

Witam,

Czy ktoś ostatnio robił porównanie cenowe styro na wylewki (FS20) ? Gdzie w okolicy Wieliczki jest najtaniej...

Jeszcze jedno pytanko - na dole przewiduje 10cm (2x5) styro, na górze 5... zastanawiam się czy nie wziąć także 2cm oraz 3cm (po paczce) na "wygodniejsze" niwelowanie różnic poziomów (przy rurkach CO, peszlach itp) - czy myślicie, że to ma sens ?

Czy ktoś z Was zamontował sobie przydomową oczyszczalnie ścieków ROTH z firmy Avitech. Może podzieli się informacjami jak działa i czy opłaca się w nią zainwestować.

Zastanawiam się czy łatwo jest samemu ją podłaczyć do kanalizacji - firma liczy sobie za to dośc dużo a nie wydaję się to skomplikowana pracą.

Dzień dobry. Gdzie można popytać o rynny w okolicach Wieliczki?

wszędzie gdzie widać blachy dachowe to mają też rynny więc przy E4 jak się jedzie od Krakowa to za wiaduktem jest po prawej Kroll i coś jeszcze obok, a potem przy skręcie na Śledziejowice jest kolejny skład z blachami rynnami i tego typu rzeczami

Koszt robocizny wraz z materiałem wełna mineralna Uni-Mata grubość 2x10cm, folia, konstrukcja, płyty g-k, narożniki, gips szpachlowy, flizelina, wkręty itp..... ok 100-110zł/m2. Pozostało ostateczne wykończenie i malowanie.......

......... ponawiam pytanie o dobrych sprawdzonych wykonawców ostatecznych gładzi na płytach g-k i malowania.

ja płaciłem za robociznę 35zł/m2 a materiały kupowałem w Sierakowie bo najtaniej mieli, ale sumarycznie jakieś 80zł/m2 wyszło mnie

Witam,

Jeszcze jedno pytanko - na dole przewiduje 10cm (2x5) styro, na górze 5... zastanawiam się czy nie wziąć także 2cm oraz 3cm (po paczce) na "wygodniejsze" niwelowanie różnic poziomów (przy rurkach CO, peszlach itp) - czy myślicie, że to ma sens ?

ja brałem właśnie tak samo robiłem czyli na dole 2x5cm a u góry 5cm no i wziąłem po paczce 2cm i 3cm

ta 3cm poszła cała, a 2 cm została cała bo za cienka była żeby na rurki ją dać, więc w moim przypadku to tej 3cm by się przydało więcej

Czy ktoś z Was zamontował sobie przydomową oczyszczalnie ścieków ROTH z firmy Avitech. Może podzieli się informacjami jak działa i czy opłaca się w nią zainwestować.

Zastanawiam się czy łatwo jest samemu ją podłaczyć do kanalizacji - firma liczy sobie za to dośc dużo a nie wydaję się to skomplikowana pracą.

Poszukaj na forum gdzieś sie na ten temat natknołem i doś pochlebnie sie o niej wyrażali

Witam,

ja brałem właśnie tak samo robiłem czyli na dole 2x5cm a u góry 5cm no i wziąłem po paczce 2cm i 3cm

ta 3cm poszła cała, a 2 cm została cała bo za cienka była żeby na rurki ją dać, więc w moim przypadku to tej 3cm by się przydało więcej

nie bardzo rozumiem...

u mnie rurka leży na chudziaku i ma wysokość razem z peszlem ok 3cm więć do niej dostawiałbym 3cm kawałki a na to wszystko 2cm - wtedy będę miał równo z kolejnymi płytami 5cm... Zastanawiam się po prostu czy to rozwiązanie nie jest lepsze w stosunku do robienia rowków w styro 5cm...

pozdrowionka

Witam,

nie bardzo rozumiem...

u mnie rurka leży na chudziaku i ma wysokość razem z peszlem ok 3cm więć do niej dostawiałbym 3cm kawałki a na to wszystko 2cm - wtedy będę miał równo z kolejnymi płytami 5cm... Zastanawiam się po prostu czy to rozwiązanie nie jest lepsze w stosunku do robienia rowków w styro 5cm...

pozdrowionka

ja napisałem jak to wyglądało u mnie :D

ja miałem pex w gąbce więc jeszcze inaczej i wyrównywałem tym styro 3cm na równo z 5cm i na to jeszcze warstwa 5cm i już