Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SIEMENS - watek zbiorczy o sprzęcie do kuchni - opinie, rady, zdjęcia

dociak

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 11 months później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Czy ktos z was uzywa plyte ceramiczna Siemensa ze sterowaniem PIEZO?

http://www.siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=279

Co sadzicie o tym sposobie sterowania? Jakie ma zalety i wady?

Plyta ta nie ma bocznej listwy metalowej chroniące jej brzegi przed uszkodzeniem. Czy taka listwa przydaje sie w codziennym użytkowaniu?

• 5 months później...

Mam płytę gazową, okap, zmywarkę i piekarnik. Wrażenia: wzornictwo i wykonanie - piękne. Płyta - trochę ciężko czyści się czarną wstawkę przy pokrętłach, ale tego się spodziewałam. Palnik z podwójną koroną - mniodzio.

Piekarnik - cudo, właściwie teraz większość obiadów przygotowuję właśie w nim.

Zmywarka - bardzo ładnie myje, większość zmywam na krótkim programie do szkła (pół godziny, 40 stopni). Trochę przeszkadza, że kolejny program to już ponad 2,5 godziny, przydałoby się coś pomiędzy. Głośność ma na poziomie lodówki, ale jeszcze nie jest obudowana.

Okap - mam 90; w przeciwieństwie do wielu tańszych, które oglądałam ciągnie także bocznymi polami (w wielu to tylko atrapy, warto przyłożyć kartkę w sklepie). W obiegu otwartym bardzo cichy, w zamkniętym niestety nieźle hałasuje.

Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona :)

• 3 weeks później...
  • 4 months później...
Chcemy kupić zmywarkę siemens SF64T354EU, 45 cm bo nie mamy więcej miejsca. Najwyższa temperatura w programach tej zmywarki to 65 stopni. Ponieważ jest to nasza pierwsza zmywarka nie wiemy czy to wystarczająca temperatura to zmywania tłustych czy przypalonych garnków. Może ktoś ją ma i podzieli się wrażeniami? :D