zetka 27.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ale mi nie o te krążki chodzi co się kładzie na sam wierzch tylko jak zdejmujesz krązki, potem te podkładki to na samej płycie zostają takie lekko wypukłe okragłe (no włanie nie wiem jak to sie nazywa ) tego sie już nie ściąga, u mnie jest czarne matowe i strasznie cieżko schodza z tego przypalone plamy Cif daje rade ale musze się jednak troche namęczyć A z podkładkami jakoś nie mam problemu.. ruszty, podkładki i krążki mocze 15min w ciepłej wodzie z płynem i wszystko ładnie schodzi, a jak zdarzą sie przypalone plamki które nie chcą łatwo zejść czyszcze takim spiralnym druciakiem (bardzo dobry do przypalonych garnków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgo30 27.03.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Aaaaaaa już rozumiem, w moim modelu są też lekko wypukłe ale gładkie takie jak cała płyta. Na allegro kupuję środek ALLCON do mycia szyby kominkowej i świetnie mi służy, (spryskuję w brud sam spływa) wypróbowałam na aluminium i zrobiło się szare, ale może na płycie szklanej podziała, zresztą mają całą serie do różnych powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgo30 27.03.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A jeszcze jedno, czy te krążki które moczysz nie rdzewieją od środka? na jednym z moich zauważyłam jakby trochę rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Na allegro znalazłam tylko płyn o nazwie ALKON - o to chodzi? Czy to może jakaś podróba ALLCONU Tam dziewczyna pisze że to jej ojciec produkuje Jeśli to takie rewelacyjne to może się skusze i wypróbuje na tych upierdliwych plamach. A krążki obejrzałam i rdzy żadnej nie widze z tym że płytę mam dopiero od grudnia więc kto wie może jeszcze jakieś niespodzianki mnie czekają Z drugiej zaś strony taki sposób mycia opisany był w instrukcji płyty, jak mi coś pordzewieje bede reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 27.03.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Nie wiem z czego składa się ten Alkon, ale środki do szyb kominkowych zawierają najczęściej wodorotlenek sodu, który dobrze rozpuszcza sadzę.Niestety rozpuszcza on i aluminium, także zalecam ostrożność.Najlepiej sprawdzić to wkładając do takowego środka sreberko po czekoladzie.Jeśli się rozpuści to nie należy nim myć aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 27.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 pokażcie zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgo30 28.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 nie umiem wklejać więć podaję adres strony ze zdjęciami http://www.megamedia.pl/plyta-gazowa-na-szkle-siemens-er-77360eu.php?off=7 http://www.megamedia.pl/plyta-gazowa-na-szkle-siemens-er-77560eu.php?off=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 28.03.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Jeśli ktoś chce służe zdjęciami swojej płyty "na żywo" ale dopiero wieczorem bo akumulatorki padnięte w aparacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 28.03.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 no własnie interesuja mnie zdjęcia bo już się przekanałam, ze te z netu nie oddają rzeczywistego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 28.03.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 O tej porze zdjęcia nie wyszły najlepszej jakości więc publicznie pokazywać nie bede ale jak chcesz podaj maila (może być na prv) to Ci wyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 28.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 http://img514.imageshack.us/img514/9654/obraz002ej0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 29.03.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Mam pytanie. Czy szkło sie rysuje podczas czyszczenia ? Obecnie mam stalowa i po roku mimo uważanie są ślady zarysowań. Czym czyścic płytę szklaną aby nie było smug. W poniedziałek mam dać ostateczną odpowiedź co do płyty i sie cały czas waham między szklana i stalową. Pomóżcie w podjęciu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 29.03.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Wstawiam lepsze zdjęcia nie wiem czy dobrze bo pierwszy raz to robie http://img156.imageshack.us/img156/9891/img1169vs9.jpg http://img151.imageshack.us/img151/9003/img1174ub4.jpg Szkło nie rysuje się przy czyszczeniu ale ja czyszcze miekką szmatką i np cifem. Po umyciu płyty przecieram na koniec szmatką z samą wodą i żadnych smug nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 29.03.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Taka kuchenka mi się marzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 29.03.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 o zetka tu cię mamno super ta płyta, chyba taką kupię, na ta chwilę to typ nr 1.Podoba mi się tez teka 5 palnikowa http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=270861ale w "naturze" wygląda gorzej niż twoja płyta. Napisz tylko czy palniki nie są zbyt blisko jak gotujesz na kilku w dużych garnkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 29.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Mamy bardzo podobny gust Ta płyta też była w moich typach ale szczerze Ci powiem że wybierając sprzęt kierowałam się w duzej mierze frmą a siemens jest na pewno lepszą firmą niż teka; poza tym teka wydawała mi się jakaś duuuża no i z wyglądu mniej atrakcyjna.. Nie ukrywam że przez to że jest większa na pewno byłaby wygodniejsza w użytkowaniu ale u siebie nie raz miewałam sytuacje że wszystkie palniki były zajęte i jakoś daje rade, nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 29.03.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 teka więkasza jest powiadasz hmmm ta 700 chyba nie a 900 może musze to jeszcze sprawdzić ja pichcę na okrągło, muszę mieć wygodnie. Jaki masz zlewozmywak (skoro mamy taki podobny gust co się będe sama wysiłała hihi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 25.06.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 wlasnie stoje przed wyborem zakupu piekarnika. Czy mozecie mi podpowiedziec czym w praktyce roznia sie te dwa systemy samoczyszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.11.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Co myślicie o piekarniku Siemens HB 650511http://www.ceneo.pl/260870 Podoba mi się:- design- piroliza- ma termoobieg i będące standardem grill i grzałki dolna i górna. Wada:- nie ma obrotowego grilla. Czy taki piekarnik nadaje się do przyrządenia kurczaka z rożna? Jakie ma wady?O jego wyborze zadecydowały głównie desing, firma i że jest to najtańszy Siemens z pirolizą.W Boschu piekarniki z pirolizą zaczynają się od 2000 zł i zastanawiam się skąd ta różnica w cenie? Czy czegoś brakuje Siemensowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 13.11.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 z tego co ja patrzylam to chyba bosh powyzej 2000 jest juz ze stali szlachetnej a ten nie jest , to oprocz moze jakichs funkcji z pewnoscia wplywa na cene ja kurczaka z "rozna" robie w moim piekarniku na termoobiegu i grilu gornym wedlug mnie wychodzi tak samo jest chrupiacy i soczysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts