Darth 17.03.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Jakim olejem najlepiej olejować parkiet egzotyczny (dodam że parkiet będzie leżał na ogrzewaniu wodknym podłogowym) Jaka jest również najlepsza metoda olejowania podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 17.03.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Olej lniany lub tungowy. Najprościej wcierać szmatką, można też uzyskać lepszą powierzchnię wcierając pierwszą warstwę gąbką ścierną, ale to bardzo pracochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth 18.03.2007 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Jaki olej Twoim zdaniem najlepiej zakupić. Co oferuje rynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 18.03.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 u siebie mam merbau na podłogówce i zastosowałem Timberex Heavy Duty. Jeszce trwa remont więc nie potrafię docenić efektów długotrwałego ozywania ale z tego co widzę (bo robiłem tzw tymczasowego sylwestra ) efekty sa OK a zaprawki po tańcach na podłodze to bułka z masłem wiem że ten olej jest np stosowany na podłogę na lotnisku w Kopenhadze - widziałem i to jest dla mnie bardzo poważna rekomendacja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 18.03.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Lniany jest znacznie tańszy, tungowy za to nieco mocniejszy, szybciej schnie i daje lepszy połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 18.03.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Jerzy lniany jest pewnie podstawą w wielu olejach komercyjnych choć tylko niektórzy sie do tego przyznają. Ponieważ u siebie nie zależało mi na połysku wiec wybrałem rozwiązanie polegające na zrobieniu próbek przy uzyciu 3 technologii (dałem po kilka deseczek do pomalowania do odpowiednich punktów sprzedaży) i na tej podstawie wybrałem. Pewnie oleje naturalne byłyby moze i tańsze ale podejrzewam, że nieco bardziej wymagające w obsłudze i technologii realizacji. Teraz to i tak za późno... Ale dobrze wiedzieć - lubie takie naturalne rozwiązania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts