darekimi 18.03.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam wszystkich jako nowy na tym forum i odrazu mam do was kilka pytan - jak zamontowac drzwiczki w plycie k-g mam zabudowana wneke okolo 50-130 i wnia chce wstawic drzwiczki aby moc tam chowac proszki plyny itp -widzialem fajne polki bez widocznych uchwytow tzn sa scowane jakos w polke gzie mozna dostac takie rzeczy lub same uchwyty to moze stolaz zrobil by mi takie polki Prosze was o pomoc dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekimi 18.03.2007 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 widze ze nie macie pojecia jak zamontowac takie drzwiczki w lazience o raz o polkach bez widocznych uchwytow.A moze jednak ktos pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jano70 18.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jeśli na ścianie są płytki to kup dyble do pustek ale lepiej było przy zabudowie w miejscu gdzie będą zawiasy podkręcic profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekimi 18.03.2007 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 dzieki kolego a odnosnie tych polek ktore maja niewidoczne mocowanie do sciany to gdzie cos takiego mozna znales i jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 18.03.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ja przymocowałem drzwi w nast. sposób ( też w łazience ) na całej wysokości do płyty przykleiłem klejem montażowym i przykręciłem wkrętami 10cm pasek sklejki o grubości 8 mm, pasek jest cofnięty w stosunku do krawędzi o ok 2cm, do tego przykręcone są zawiasy meblowe, musisz kupić odpowiedni typ, drzwi po zamknięciu idealnie licują ze ścianą i zasłaniają wnętrze. Pas sklejki pomalowany jest jak wnętrze wnęki i nie przeszkadza, działa już 3 lata. Co do połek jest prosty sposób, w bocznych ścianach wnęki/szafy wkręcasz w kołki wkręty z obciętymi główkami, tak że wystają tylko kołeczki, w płycie półki po bokach wycina się piłą lub frezarką rowki wzdłóż boków, ale nie do końca, półkę wsuwasz tak że kołki wchodzą w szczeliny po bokach., gotowe . Jest tylko jedno ale, żeby półka miała odpowiednią wytrzymalość musi być grubsza. Zamiast kołków można też użyć kawałków kątownika z np aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts