euder 18.03.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 mam zamiar kupić projekt domu Saturn o którym czytałem na forum, bardzo mi się spodobał, ale wymaga kilku zmian, chciałbym uzyskać porady o tych którzy to już przerabiali, na czym się skupić i na jaką kasę się przygotować do stanu zamkniętego wykończonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ceny wzrosly i trudno zgadywac, poza tym nie piszesz z jakich matrialow chcesz budowac i z jakim standardey chcialbys wykonczyc wnetrza. ale zalozylbym okolo 150 tys na stan surowy zamkniety i drugie tyle na reszte. przyjmuje jednak to za naprawde zgrubny szacunek. bo na pewno moznaby za wiecej, a za mniej tez sie da, ale baaaardzo trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 19.03.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Umnie sam koszt dachu ,rezygnojac z 3-okien polaciciowych ,a na ich miejsce stawiajac lukarne wyniosl ponad 60 tys. ale mam piwnicei uwazam ze zmieszcze sie w stanie surowym zamknietym w okolo 180 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
euder 19.03.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 dzięki za pierwsze informacje, no ja nie wiem jeszcze z jakich materiałów jestem "zielony" na dzień dzisiejszy w tych sprawach, ale myślę , że cos po srodku nie za drogi materiał i nie za tani bo sie saturnik rozpadnie dlatego w dalszym ciagu oczekuję na Wasze rady co najlepiej kupć, ja tak po cichu liczyłem, że w 300 tys sie zamknę pod klucz oczywiscie nie licząć wykończenia już wewnątrz typu podłogi glazura itd, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 19.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Jak zaczynalem w tamtym roku to mowili ze 200tys. starczy na wszystko... teraz tylko na stan surowy starczylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts