Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie ponownie - ambitne kobiety, spełnieni panowie.

Parę dni urlopu, brak dostępu do komputera - wracam, patrzę - ale jazda :). Nie pomyślałem że wywołam dyskusję off-topic - ale fajnie jest, dziękuję za poprawienie mi humoru z rana.

Wnikliwie studiuję wasze wypwiedzi poparte doświadczeniem - napewno się przydadzą.

A teraz z innej beczki 8)

Całkiem przypadkowo trafiłem wczoraj do firmy Amtech z Głogowa Młp (podkarpackie oczywiście) i pogadałem z facetem o domkach w szkielecie metalowym. CO wy na to? Oczywiście zaraz będę grzebał w archiwum i coś szukał, ale może jakieś nowe przemyślenia?

Trochę propagandy przedstawiciela:

- współczynnik przenikania - 0.28

- ogrzewanie domu 100m/2 - konmek z rozprowadzaniem ciepła (ewentualnie w największe mrozy elektryka)

- gwarancja 50 lat (a kto mi zagwarantuje ze po 50 latach firma bedzie dalej istniec :))

- koszy budowy o 25% mniejsze niż przy techn. tradyc.

- wprowadzasz się po max. 3 miesiącach (nie licząc fundamentów)

- maksymalnie dużo wkładu własnego w wykończenie domu

Mam trochę do przemyślenia....

A co wy na to?

https://forum.murator.pl/topic/7473-3-zadania-faceta/page/2/#findComment-116909

• 2 years później...
Całkiem przypadkowo trafiłem wczoraj do firmy Amtech z Głogowa Młp (podkarpackie oczywiście) i pogadałem z facetem o domkach w szkielecie metalowym. CO wy na to? Oczywiście zaraz będę grzebał w archiwum i coś szukał, ale może jakieś nowe przemyślenia?

Trochę propagandy przedstawiciela:

- współczynnik przenikania - 0.28

- ogrzewanie domu 100m/2 - konmek z rozprowadzaniem ciepła (ewentualnie w największe mrozy elektryka)

- gwarancja 50 lat (a kto mi zagwarantuje ze po 50 latach firma bedzie dalej istniec :))

- koszy budowy o 25% mniejsze niż przy techn. tradyc.

- wprowadzasz się po max. 3 miesiącach (nie licząc fundamentów)

- maksymalnie dużo wkładu własnego w wykończenie domu

Mam trochę do przemyślenia....

A co wy na to?

Ja się przymierzam, ale wolałbym się zorientować za ile mi to zbuduje solidna firma.

Podobno amtech składa stan surowy otwarty na gotowym fundamencie. Ale fundament musi być pieruńsko równy !!!!!

A co potem jak na domu jest tylko płyta OSB ? Jak wygląda wkład własny ? I czy to wtedy uzyskuje się te 30% osczędności ?

Przydałby się kosztorys ... chociaż orientacujny.

https://forum.murator.pl/topic/7473-3-zadania-faceta/page/2/#findComment-1149156

Myślę ,że "t-man" juz chyba dom wybudował . Odgrzałeś troche nieświeży wątek.Popatrz na daty. On to pisał 3 lata temu. :wink:

:)

Pisałem z rozpędu w wątkach gdzie ktoś wspomniał o Amtechu ...

"t-man" ... jak Ci się mieszka ? !!!

https://forum.murator.pl/topic/7473-3-zadania-faceta/page/2/#findComment-1149506