Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

blat kuchenny na poziomie parapetu okiennego?

kasinka83

Recommended Posts

Gość BEATA-BETI
Moja mama również ma blat połączony z parapetam,wygląda bardzo fajnie a do tego właśnie wielkość robocza jest dużo większa.U siebie też mam zamiar tak zrobić.Postaram się zrobić i wstawić zdjęcie.

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielony_listek

Na zdjęciu widać kawałek twojej kuchni ale w "fajnym klimacie" jest zrobiona.

Miło mi, że Ci się podoba :-)

Najważniejszym meblem jest dębowy stół po mojej Babci i do niego starałam sie dopasować klimat całej kuchni. Zresztą mój chłop uważa, że powinnam się urodzic sto lat temu :-) (on woli nowoczesne meble).

Pozdrawiam

zielony_listek

Zielony listku - czy możesz zdradzić co masz na ścianie? jakieś zbliżenie? Kojarzę, że widziałam Twoje zdjecia na forum gazety, ale jak zwykle - nie można znaleźć kiedy są potrzebne ... :oops:

To jest zwykła płyta mdf 12mm pomalowana farba akrylową. Docięłam kawałki mdf-u (wg wymiaru) w OBI, potem wyfrezowałam te pionowe bruzdy takim przyrządem modelarskim Dremel (mają tak z 5 mm szerokości, głębokie na jakies 3 mm) i pomalowałam (akrylówke kupiłam Fluggera i bardzo fajnie sie nią maluje).

Początkowo myślałam o boazerii pomalowanej na szaro (podobny efekt) - ale płyta mdf jest lepsza bo prostsza w montażu (jedna całość), cieńsza (12 mm grubości przymocowane bezpośrednio do ściany) i łatwiej wymyć (nie ma aż takich zakamarków, właściwie to tylko przy kuchni czasem musze zmyć jak pochlapane). Jeszcze powinnam uzupełnić koło chlebaka kawałek, bo widac ścianę, ale jakos sie nie moge zabrać...

Szczerze mówiąc to juz jak się zastanawiałam nad tym rozwiązaniem z płytą zobaczyłam podobne wykończenie na ekspozycji Fabryki Wnętrz. Nawet o cenę zapytałam, ale mnie po prostu powaliła :-)

Nie mam pod ręką żadnego zdjęcia, jak chcesz to mogę w domu cyknąć zbliżenie.

Pozdrawiam

zielony_listek

Gość BEATA-BETI
Zielony_listek

Na zdjęciu widać kawałek twojej kuchni ale w "fajnym klimacie" jest zrobiona.

Miło mi, że Ci się podoba :-)

Najważniejszym meblem jest dębowy stół po mojej Babci i do niego starałam sie dopasować klimat całej kuchni. Zresztą mój chłop uważa, że powinnam się urodzic sto lat temu :-) (on woli nowoczesne meble).

Pozdrawiam

zielony_listek

Zdecydowanie jestem z twojej epoki ale mój mąż absolutnie nie chce staroci w domu.Postaram się wcisnąć coś z duszą do mojego domu, teraz łączy nowoczesność z klasyką.