m_pedros 18.03.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Czytałem, że ściany zbudowane z lekkiego BK np. Ytonga bez spoinowania pionowaego pękają po jakimś czasie, np. w okolicach otworów okiennych. Osobiście widziałem pęknięcia na jednowarstwowej ścianie zbudowanej z Ytonga. Czy macie z tym jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 18.03.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ja nie mam, ale na stronach Xelli pisze jak należy takie otwory wykonywać, aby uniknąć pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.03.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 W narożach otworów pęka, niezależnie od technologii. trzeba zbroić tzw. siatkami diagonalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts