Nefer 18.03.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Czy ktoś tak zrobił ? Pomysł wydaje się ciekawy: Wysyłasz projekt i czekasz na wycenę. Jak Ci odpowiada - zamawiasz. Przygotowanie gotowych elementów jest droższe niż na budowie, ale zużywa się mniej materiału. I z powodu technologii- wydaje sie :) - materiał musi być dobrej jakości ( czego nie wiem kupując niegotowe drewno) Cena podobno się wyrównuje. Potem elementy sa przywożone na budowę, wyładowane dźwigiem i producet może również ją zamontować (szybko i z 7 % vatem ) Pytanie brzmi : czy to tylko reklama ? MOje wątpliwości to : jakość drewna, jakość przygotowania i co powiedzą goście od dachu jak przyjdą kłaść dachówkę :) Co Wy na to ? Wygmerałam jakies takie konstrukcje : http://www.wiazar.pl/strony/start.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 18.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jest jescze takie coś http://www.mitek.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 18.03.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Pytanie brzmi : czy to tylko reklama ? Jezeli nie wspominali nic o wadach takiego rozwiazania ... to tylko reklama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Pytanie brzmi : czy to tylko reklama ? Jezeli nie wspominali nic o wadach takiego rozwiazania ... to tylko reklama . ze wad - cena. Ale jak są inne to dawaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 18.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Nie , bo nie jestem wiarygodny jako ciesla , powiem tylko ze to roznie z nimi bywa , pisze ogolnie , a nie o konkretnej firmie.Ale dzisiaj ciesielka tez nie jest w najlepszej kondycji .Delikatnie mowiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Nie , bo nie jestem wiarygodny jako ciesla , powiem tylko ze to roznie z nimi bywa , pisze ogolnie , a nie o konkretnej firmie. Ale dzisiaj ciesielka tez nie jest w najlepszej kondycji . Delikatnie mowiac. Ok - czyli uważać - jak zawsze :) Myślę, że kierbud musi być przy montażu i to odebrać - taki co się na tym zna oczywiście. Bo ja nie odróżnię dobrej więźby od katamaranu Pewnie są jakieś kruczki - np. problem czy dany dach się do takich akcji nadaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Nefer, my zakładaliśmy prefabrykowaną więźbę na nasz dach. Dla nas rewelka. Szybkie wykonanie, równiutkie drzewo, bardzo suche. Weszła firma, której w ogóle nie musieliśmy pilnować. Więcej znajdziesz w moim dzienniku (również zdjęcia). Generalnie bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Nefer, my zakładaliśmy prefabrykowaną więźbę na nasz dach. Dla nas rewelka. Szybkie wykonanie, równiutkie drzewo, bardzo suche. Weszła firma, której w ogóle nie musieliśmy pilnować. Więcej znajdziesz w moim dzienniku (również zdjęcia). Generalnie bardzo polecam. Dzięki - już idę poczytać - a jakbyś mogła mi podesłac namiar to byłoby już super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ...dzisiaj ciesielka tez nie jest w najlepszej kondycji . Delikatnie mowiac. dltego trzymałbym sie ciesli - o ile tylko uda sie takowego znaleźć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jak nasz kasę i poddasze nieużytkowe to może być, ale żeby piać z zachwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jak nasz kasę i poddasze nieużytkowe to może być, ale żeby piać z zachwytu POddasze użytkowe jak najbardziej - ale widziałam i takie prefabrykowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.03.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Barbossa Nefer, wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Nefer dostałaś pw, bo mi coś wróciło o jakimś ogólnym błędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.03.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 szybka reakcja - to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Nefer dostałaś pw, bo mi coś wróciło o jakimś ogólnym błędzie Dzięki bardzo - mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 18.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dla nas rewelka. Szybkie wykonanie, równiutkie drzewo, bardzo suche. Weszła firma, której w ogóle nie musieliśmy pilnować. Wlasnie , to tu jest problem , ze w zachwycie nie widzi sie bledow , juz nie jednej firmie kazalem poprawiac , co mnie obchodza bledy w ich komputerach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Wartownik zapraszam na budowę do obejrzenia więźby. Wiele osób u nas się pojawia i pyta kto nam robił więźbę. Dekarze, którzy kładą dachówkę stwierdzili, że juz dawno nie widzieli tak dobrze zrobionej więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 18.03.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Wartownik zapraszam na budowę do obejrzenia więźby. Wiele osób u nas się pojawia i pyta kto nam robił więźbę. Dekarze, którzy kładą dachówkę stwierdzili, że juz dawno nie widzieli tak dobrze zrobionej więźby. Wierze ci , ja nie pisze o twojej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.03.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 moj kuzyn mial taka wiezbe tylko ze ona mial to tak zrobione ze mial takie elementy ze dol elementu to jest od razu strop miadzy parterem a poddaszem uzytkowym ja jak rozwazalem taka opcje 2 lata temu to byla sporo drozsza od tradycyjnej technologi czyli strop drewniany i normalna wiezba gdzies tak chyba jeszcze raz tyle. U kuzyna z tego co pamietam to dekarze narzkali ze wiazary sa cienkie i sie ciezko trafia przy przybijaniu lat. Jak dla mnie jest jeszcze jednen minus a mianowicie przestrzen nad poddaszem uzytkowym praktycznie nie nadaje sie do wykorzystania ale tp pczywiscie zalezy od projektu tych kratownic ja mowie o moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts