Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu jeżeli chodzi o meble skórzane to muszę powiedzieć, że są one bardzo praktyczne. Skórę łatwiej wyczyścić niż materiał. Ja mam kremowy komplet Kler, który przetrwał różne chwile. Czyścimy go specjalnymi środkami polecanymi przez producenta i dają efekty. Niestety jest to strasznie pracochłonne, ale na szczęscie robi się to raz na jakiś czas. W codziennym użytkowaniu wystarczy gąbka i woda z mydłem.

Pozdrawiam D.

Noo..bez kredytu nie ruszymy.

Z tzw. bieźączki raczej uzbierać się nie da :)

Mamy teraz więcej czasu, wykonawcy nas nie gonią, więc możemy bawić się w kredyt hipoteczny.

Dominika przy psie i dziecku skóra -zwłaszcza ciemna -chyba zda egzamin.

A co tam u was?

Mam już dosyć zimy, piachu i błota wnoszonego do domu.

W sprawie Alabastrino.

Widać brud na pewno bardzej niż na jakichś takich maziajowatych płytkach typu mocny kamuflarz.

Najbardziej po psie wlaśnie, który wnosi teraz mnóstwo błota i piachu/ teren niezagospodarowany/.

Najgorsze jest błocko podeszczowe.

No, ale z drugiej strony to płytki, nie ma problemu z czyszczeniem.

Zresztą w kuchni mam ciemną podlogę i sprzątać muszę tak samo często.

Okruchy po pieczywie itd. odznaczają się aż miło.

My mamy ciemne fugi, chyba tylko takie pasują przy tych ciemnych ozdobnych listewkach Alabastrino.

Poza tym wszystkim się bardzo nasza podłoga podoba

:)

Gratuluje przeprowadzki !!! Nielichy wyczyn wybudować dom i zamieszkać w takim czasie!!! Kiedyś podobały mi się twoje "ganki" a teraz to już nie wiem co bardziej mi się podoba: Kuchnia czy podłoga???

Podłoga Tubądzin alabastrino przepiękna. Przy jakiejś okazji poproszę o zdjęcia całości :D :D :D

Podłoga Tubądzin alabastrino przepiękna.

Na zywo wyglada jeszcze ladniej.

Ta w kuchni tez , dzieki temu , ze ja zobaczyam tez sie namyslilam na drewonopodobne .

Na jasnych widac kazdy pylek piaseczku , ale na ciemnych tez .

Wiec trzeba wybrac to co sie lubi , bo sprzatac trzeba tak samo wszystko.

Chyba ze sie ma takie plytki jak moje w kuchni :D

Dopiero teraz dochodzimy do siebie po tym całym zamieszaniu budowlano-przeprowadzkowym.

Zdjęcia całości będą jak ruszymy do przodu z wykończeniówką.Słońce za oknem..tyle chciałoby sie zrobić...a tu nie ma z czego. :cry: :evil:

Więc proszę o modły w intencji tych ważnych paów z Millenium :wink:

Wczoraj z mężem kupiliśmy po płytce alabastrino i testowałam ze wszystkich stron, zeszły najgorsze pozasychane zabrudzenia, bo nie ukrywam chciałabym mieć podłogę piękną ale i praktyczną i o dziwo wszystko zeszło. I ta imitacja drewna też jest fajna. Mam nadzieje że ten wybór będzie trafiony i będzie pasował do reszty a mamy meble z ciemnej skóry. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz bo trochę nam pomogłaś.

Hej Kasiu ... no jak się mieszka??? ja z meżem rozpoczęłam działania ... nawet nie mam czasu na nic , bo ciągle coś do załatwienia przed wylaniem fundamentów ...no ale pustaki na dom już zakupione wiec cena zamrożona to najważniejsze a reszta jakoś pójdzie....

Niestety w salonce nie możemy narazie wykorzystac tej instalacji elektrycznej , bo teraz jak prąd się zakłada to jest jakiś bezpiecznik który jak występuje 0 to wywala korki ....no ale może jeszcze coś wykombinujemy ....

Ekipa ma wpaśc po świętach a tu taka zima no .... ale jakby coś to się im do środka wstawi farelkę.....

Powiem Wam , że jak się zaczęła nam ta budowa już tak na maxa to szokkk pierwsze załamanie już za nami , bo jest TYLEEEEEEE rzeczy do ustalenia przemyślenia i zrobienia a my ...jeszcze z wszystkiego ciemni jak małe dzieci ...no ale uczymy się :)

Tymczasem pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT na swoim ehhhh..... buziaki