Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Od kilku dni zbieram się żeby uzupełnić dziennik, ale po prostu nie mam czasu i siły :p

Glazurnik działa wolno i precyzyjnie :)

Płytki na ścianie w kuchni są.

Nieskromnie napiszę , że wyszło pięknie razem z dekorem :D

Teraz walczy z łazienką .

Smieję się razem z nim, że w związku z tą łazienką już nas nie lubi :wink:

Mamy płytki wielkoformatowe i do tego brodzik wyłożony mozaiką.

No i cała afera w związku z tą mozaiką.

Pan Janek bronił się przed nią rękami i nogami.

Ale Tomek powiedział-albo mozaika nas, albo my mozaikę :wink:

Może w weekend trochę odsapnę i wkleję jakieś zdjęcia.

Dominika - u was zastój w związku z oknami?

Wykorzystaj w takim razie ten czas siedząc nad projektem i myśl o wszystkich możliwych detalach.

Potem np. nie trzeba podkuwać wylewki bo się wymyśliło płytki brodzik-tak jak u nas

:p

albo nie trzeba rezygnować z pewnych rozwiązań -bo już za późno.

Ok.-muszę pędzić, odezwę się wieczorem :)

Kaśka czekam z niecierpliwością na zdjęcia kuchni. Na pewno bedzie powalająca. Ja od dawna siedze w necie i przeglądam setki stron z projektami i wciąż nie znalazłam czegoś powalającego w czym bym sie zakochała od pierwszego spojrzenia. Coraz bardziej przekonuje się do jasnych, wręcz białych mebli kuchennych ale mój małżonek coś kręci nosem.

Ogólnie to namiętnie myślimy o wyposażeniu wnętrz i ciągle pojawiaja się nowe pomysły.

Stwierdzam, że już na etapie projektu powinno się mieć zaplanowane wnętrza.

Też myślę trochę o wnętrzach, ale od niektórych tematów ciągle się odbijam.

Jeśli nie ma się absolutnie żadnego pomysłu błędem jest kopiowanie podpatrzonych elementów - które same w sobie są może i ładne, ale pozbierane do kupy mogą stworzyć mieszaninę piorunującą.

Mamy z mężem odmienne gusty i w tej chwili najwięcej czasu zajmuje nam uzgadnianie stanowiska. Ale bez tego ani rusz. :-?

stwierdzam, że już na etapie projektu powinno się mieć zaplanowane wnętrza.

Dominika

Przekonałam sie o tym w związku z kuchnią, przy fundamentach rozplanowaliśmy układ z grubsza, a potem stanęłam w czterech ścianach i wyszło mi, że lepiej byłoby zupełnie inaczej

Marta

I jak dochodzicie do kompromisu-wygrywa silniejszy, czy spotykacie się w połowie drogi?

Kiedy wykańczałam moje dawne mieszkanie zauważyłam podobny łańcuszek narzekań - murasz zrobił niedokładnie, bo twierdził, że tynkarze wszystko zakryją. Tynkarze zwalali na murarza.

Każdy następny wytykał błędy poprzednika. A ja wszystko brałam do siebie i nowe wymarzone mieszkanko przestawało mnie cieszyć.

My z tynkarzami jesteśmy 1:1, my im popruliśmy obróbkę nadproży, oni nam poryli ocieploną styropianem ścianę w garażu.

Kaśka wreszcie dotarliśmy do tego sklepu z glazurą w Piasecznie na Okulickiego. W środku wybór duży a z zewnątrz tak mało przekonująco wygląda ten sklep. W każdym bądź razie wybraliśmy glazure w rozmiarach 30/60 i też postanowiliśmy położyć ją poziomo. Wszędzie pokazana jest w pionie więc zaryzykujemy i moze wyjdzie ładnie. Teraz rozrysowujemy różne warianty.

Kobieto budująca swój wymarzony dom, nie załamuj rąk tylko pomyśl ile już zrobiliście i że za niedługo będziecie sobie siedzieć przed własnym kominkiem śmiejąc się z tych wszystkich chwil spędzonych na budowie.Trzymaj się bo ten humor przejdzie na nas a wtedy dopiero się narobi. Niestety takie chwile słabości wszystkich dopadają. :(

Kasiu, a badałaś już jego skłonności do uciekania?

Marta

Sprawia wrażenie takiego nieuciekającego.

Ale wolę nie testować dokładnie :wink:

Dominika

Rąk nie załamuję, po prostu doba powinna mieć 48 godzin , a nie 24

:)

Jaką glazurę wybraliście?

Następnym razem zaznaczę, że podsyłam klientów to może zwiększą mi rabat :wink:

Kasiu, właśnie przeczytałam o samochodowym incydencie, który miałaś.

Budowa, budową, ale zdrowie najważniejsze. Tempo i tak macie ekspresowe, podziwiam.

Myślę, że im dalej w budowę tym niedoróbek pojawia się więcej. Pisałaś, że u Was jakieś okno/okna było do poprawki. Mam podobny zgryz z oknem tarasowym - jest za długie.

Mąż narzeka, że jestem pesymistką i zawsze komplikuję sytuacje (ja nazywam to analizą ryzyka). Ale mi też zdarzają się wpadki, których - pomimo piętrzenia wymyślanych zagrożeń - nie jestem w stanie przewidzieć.

Mąż narzeka, że jestem pesymistką i zawsze komplikuję sytuacje (ja nazywam to analizą ryzyka).

To mogłabyś sobie z moim Tomkiem porozmawiać :D :D

Ja zawsze bardziej "na hurra" działam.

U nas niektóre okna trzeba było podmurowywać, bo otwory okazały się za duże.Tarasowe natomiast trzeba było podkuwać od dołu.

Przed wylewkami Tomek przez pół dnia sam to tarasowe okno obsadzał /fachowcy zostawili podparte na trzech cegiełkach i trzeba było tak zrobić, żeby po wyjęciu tychże nie "obwisło"-bo wtedy po oknie/

Dlaczego u was tak wyszło?

U nas problem wziął się z tego,że okna zamawialiśmy na etapie fundamentów, murowaliśmy na wymiar okien ,a ekipę mieliśmy jaką mieliśmy , ale u was chyba były dokładne pomiary?

Jak miło poczytać, że u innych roboty posuwają sie do przodu. Cieszę się bo wiem jak czekacie na moment przeprowadzki.

Z tym kominkiem to spróbujcie sami. My też planujemu własnymi siłami zrobić obudowę. najpierw było ze strony męża, że nie ptorafi, że nigdy tego nie robił. A jak zobaczył u znajomych i posłuchał co i jak to stwierdził, że podejmie sie tego zadania.Życzę dalszej wytrwałości i wielu fajnych pomysłów.

Czekam na zdjęcia